.hej hej onsdag.

Hej hej onsdag. Har inte uträttat något vettiga idag än så länge. Borde diska lite disk så att min stackars make ska slippa diska allt heeelt själv. Diskhögen är verkligen gigantisk!!
Sen måste jag hinna bädda sängen och duscha och rusa ner till tåget och åka och jobba. Ska bli skoj att jobba, det var ju ett tag sen sist. Har fått nog av att sitta här och uggla. 

 
Nää, nu stod det still. Tack och adjö!

.visning.

Tillbaka till vardagen efter en helg i Dalarna. Varit ledig idag och kommer även vara ledig i morgon. Men sen minsann ska det jobbas. Från ons-ons ska jag jobba, alltså sju dagar i ett sträck. Då ska det minsann hållas igång.

Kom nyss hem från en lägenhetsvisning taas vaihteeks. Fast nu var det ju faktiskt ett tag sedan vi var på visning. Ett tag var vi riktigt aktiva, men när bostadspriserna började sjunka så tog vi en liten paus från vårat intensiva letande. Men nu har jag fått nog av den här dyra lägenhetshyran så nu ska det minsann flyttas. Om det ändå vore så lätt. Idag var vi på en lägenhetsvisning i Västerhaninge. Utgångspriset ligger på 575000kr. Men antagligen kommer den gå upp till typ 700000 i budgivningen. Så det är minsann inte gratis det där med lägenheter. Helst inte när man även ska betala en månadsavgift på typ 4000. :/ Nää, det är helt sjukt stora summor vi pratar om. Helst när man inser att man faktiskt lätt skulle få en hel villa för det priset i Dalarna. Men nää, inget Dalarna än för min del om jag få bestämma. Dalarna väntar så snällt och är sig exakt likt när jag behagar att flytta dit en vacker dag. :)

Nee, nu ska jag göra lite fruktsallad. :)

.Hurraaaa.

Hipp hipp hurraa.. Nyss hem kommen från ett besök hos barnmorska och allt såg mycket bättre ut. Inget protein i urinet och blodtrycket hade sjunkit lite!!! Jag är så glad för det! Nu ska jag åka hem till Dalarna över helgen, ifall min man behagar att komma hem från jobbet!

Och sen ska jag ringa till min chef och säga att jag vill fortsätta jobba nästa vecka, och börja leva ett normalt liv igen och inte behöva vara orolig. Fast jag måste ju fortfrande ta det lilla lugna, det ska jag göra. :)

Men vad sjutton ska jag göra nu? kl är 08:26 och jag är vaken och pigg som en mört. Evighet tills Jim kommer hem och jag äntligen får åka hemåt. Jag har faktiskt haft en sjuk Dalarna längtan. Jimppe tycker vi ska stanna här i helgen och gå på lägenhetsvisningar istället. Kan det att han var i Dalarna förra helgen och att det inte är någon hockey i helgen som påverkar honom? hmm..:)

Jag måste bara få säga att det här vädret här i söder är helt galet. Solen skiner ute och fåglarna kvittrar och det är HEELT torrt och bart på marken. Man skulle kunna tro att det är vår. typ +3 grader ute. Jag måste ta en bild på detta!¨Jag vet inte vart man måste flytta nuförtiden för att få en riktig vinter. När jag var liten så var det iaf vinter i Dalarna men det verkar det ju inte ens vara nå mer. Aja, snart smäller det väl till med en riktig vargavinter. -25 och 30cm snö.

.lediga dagar.

Nu har jag iaf ringt till jobbet och sagt att jag kan börja jobba igen tidigast nästa vecka. Det var lite pinsamt. Nyss börjat på jobbet och redan ringde jag och sa att jag inte kan jobba. Jag som skröt att jag minsann inte hade haft några graviditets komplikationer och att jag trodde de skulle funka bra att jobba. Där fick jag äta upp min ord minsann!

Men jag mår fortfarande prima skinka. Förstår inte vad mitt blodtryck och urin vill mig när det påstår att jag har en havandetskaps förgiftning. Jag jag mår som en prinsessa och har ingen som helst lust att sitta här hemma och vila. Och jag har slutat oroa mig så mycket nu, jag kom fram till att jag ska ta det lungt och inte leta efetr fel. Jag kom fram till att ifall jag på riktigt har en förgiftning så borde symtomerna vara ganska självklara. Jag har liksom inte ens det minsta ont i huvudet, och har inte haft det nu på jätte länge. Fast jag brukar ha det lite då och då, men nu minsann har jag inte ens haft spänninghuvudvärk på länge. Hmm.. konstigt det här. Jag håller bara tummarna allt ser bättre ut på fredag så att jag får komma hem till Dalarna över helgen! :)

Nu funderar jag på att hoppa in i duschen och sedan åt ill banken och beställa en ny kod till mitt nya konto kort. Sen åker jag nog hem till Pirre, så ska hon få klippa mig. Hej hopp!

.en fråga bara.

Joo. ni alla mammor som vet allt dehär med barn och graviditeter. :) Borde jag sluta jobba ett par dagar? Ringa till jobbet och säga att jag inte kan jobba för att vara hemma och ta det lungt och hoppas på att värderna har blivit bättre  till på fre då jag ska till MVC igen. Borde jag göra det? Har hört attd et är bra att vila och inte stressa när man har risk för havandeskaps förgiftning.

Annars så mår min bäbbe prima. Hjärtljuden var perfekta och han är väldigt aktiv. Och han ligger på övre delen av kurvan, vilket är bra ifall hon/han får lov att se världens ljus lite tidigare än planerat. :)

.hatar denna ovisshet.

Snart blir jag galen på riktigt. Jag har under hela min graviditet haft högblodtryck de har legat runt 120/85 och 120/90. Men det har inte varit några problem så länge de inte har hittat protein i urintestet. Men igår var jag hos MVC och tror ni inte dom hitta spår av protein i urinet? Jo, så nu sitter jag här hemma på order av barnmorskan att så fort jag känner någon havandeskaps förgiftnings symtom ska åka in akut till Huddige sjukhus förlossningavd.

Blir galen. Jag tycker dom skulle kunna ha skickat in mig på en gång i går. Jag är ju jätte nojjig nu och går runt och känner efter och letar efter symptomer. Jag tycker det värker till i huvudet emellanåt, knivhugg i magen och hela faderullan, men jag vet inte om jag innbillar mig.

Till saken hör den att egentligen kanske jag borde åka in dit för att få svar om jag har HF eller inte. Men jag är LIIIIVRÄDD. Jag är ju bara i v 25, så jag ser framför mig att om jag sätter min fot på sjukan så kommer jag får vara där hela våren. Först ligga inne för att dom ska ha koll på mina värden och se att barnet mår bra, sedan göra akut kejsarsnitt när de inte kan vänta längre. Sen ska jag vara på neonavd med en liten plutt i flera månader. I fall de ens går så bra. Jag är inställd på de värsta.

Blää.. vad ska jag ta mig till....?  Jag var inte riktigt beredd på att hamna i den här situationen..

.heippadoo.

Nu åker jag iväg till haninge c. Sen blir det jobb. Sen iltakylä. Sen ska jag sova i Norsborg hos pirre o ipu. Så hej då allihopa! :)

.skit väder.

VARFÖR ska det vara regn och slask idag när jag ska ut och jobba och leva normalt? Kunde det inte regna igår när jag hade planerat in en slödag? Nej nej, då skulle minsann solen skina och fåglarna kvittra som om det vore vår eller nått. Hmpf..

När man blir gravid så tycks allting bara blir större. Magen, röven och tuttarna. Jaa, allt helt enkelt. Som tur är så har inte mina tuttar växt märkbart. Jag fasar för den stunden när min bröst är sprängfyllda av mjölk. Jag kommer se ut som ett vandrade mjölkmejeri eller mjölkko. Käääk.. kanske måste införskaffa en minimizer bh. Sån som förminskar brösten. Inte för att jag någonsin har förstått hur man kan förminska brösten bara sådär. Det ¨måste ju vara så att minimizer bh plattar till brösten bara, och det är kanske inte så snyggt de heller.

Fast jag har kommit på en sak som blir mindre när man är gravid. KISSBLÅSAN!!! Min blåsa har alltid varit näst intill obefintlig för att jag skämt bort den med att alltid kissa när den så vill. Men nu är det extremt mina vänner. I natt mellan kl 23:00 igår och 8:00 i morse har jag hunnit kissa fem gånger. Jag blir galen. Men jag har blivit ganska duktig på det där med att kissa på natten. Jag testade i natt. Jag behövde faktiskt inte öppna ögonen en enda gång.  Jag blundade under hela toalettresan och kunde sedan somna om. Ganska duktigt va?

Som sagt ska jag jobba hela helgen. Kväll. Jimppe ska eventuellt åka hem till Dalarna i morgon. Han ska sätta sig ensam i bilen och köra till Dalarna och sedan köra hem på söndagen. BARA FÖR ATT SPELA HOCKEY!! :D :D
Haha, jag tycker det är roligt att någon kan tycka det är så kul med hockey. Mitt förstånd räcker tyvärr inte riktigt till de. Haha. :)

Hare bra skumbanan!

.muohahha.

Sigtuna Sportbar

Fyra tjejer ~18 dricker vin och är högljudda. De tittar mot TV:n där Idrottsgalan visas, och Zlatan går upp på scenen för att ta emot sitt pris.

Tjej 1: Vad är det här för något egentligen?
Tjej 2 (efter en stunds seriöst funderande): ...Nobelpriset?



www.tjuvlyssnat.se
 


.ska jag klippa lugg?.

Jag hade tänkt boka en klipptid. Ska toppa håret lite. Eller så läter jag pirre eller katta göra det. vi får se.

Men till saken hör att jag är sugen på en lugg. En a la Richie eller Silvstedt skulle jag inte tacka nej till. Vad tycker ni? Vågar jag? Om de ser ut som skit kan man ju alltid ha det uppsatt. Det har jag ju typ lämt nuförtiden iaf. Så det kan inte bli värre.

image49


image50

.trallalaaa.

Här sitter jag på min lediga dag och funderar på vad jag ska hitta på. Jag skulle kunna gå till centrum, fast då blir man alltid fattigare. Åka in till stan och fika, fast då blir man också fattig. Gå ut och gå eller simma. Nää, alldeles för hurtigt. Det blir nog så att jag sitter här och degar lite till och sedan börjar laga mat. Ska nog laga korvstroganoff och ris, det var länge sedan jag käkade riktig mat.

Jag förstår inte varför jag ska gå på alla saker jämt. Jag lovar att jag har haft användare i alla världens olika communitys och trams. Min lunar har varit mej trogen sedan år 2000, så jag har ju inte hjärta att radera den användaren även om jag typ aldrig än inne där. Sedan har man ju en massa "dagboksinlägg" där, dom vill man ju inte radera. Kanske ska kopiera alla inlägg och spara nånstans, så att jag kan radera lunar?

Kommer ni ihåg fralla.se förresten? Killen från Gagnef som starta ett community. Det blev ju faktiskt ganska stort, iaf bland oss gangsingar på den tiden. Fundrar fortfrande om det var killen som spelar i Mando Diao som starta fralla eller om det var hans bror? hmm..:) En gång för alla, fralla för alla. Haha, deras slogan var ju rooolig.. 

Och till saken. Det senaste jag har fixat mig är en facebook. Jag stod länge emot frestelsen att ska en använfare där, för jag visste att jag skulle fastna. Men nu är jag där, jag har en facebook. Fast verkligen ALLA har en facebook, så det är ju väldigt skoj att se bilder på folk man inte träffat på länge. Och facebook anses ju lite vuxnare iaf. Kan väl trösta mig med att det inte var på typ
www.hamsterpaj.se jag skaffat användare. :)

En nackdel med facebook är dock att man kan inte SNOOOOOKA riktigt lika bra som på andra communitys. För det är ju pga min enorma nyfikenhet och snookbegär som jag går med i allt sånt här skit.  På facebook måste man kompis med personen i fråga för att kunna titta på bilderna. Det liksom begränsar snokander avsevärt. Det är liksom pinsamt att bli kompis med alla som bor i Gagnefs kommun, alla som gått med mig samtidigt i skolan ( inte bara samma klass), och alla som bor i jyväskylä och deras vänner, grannar och släktingar - UTAN ATT SKRIVA TILL NÅN! Risken är då enorm stor att jag ska bli ertappad för den snokare jag är... Får hitta på en lösning. ;D :D :D 


.sovdax.

Tänkte att jag skulle orka göra en super snabb uppdatering innan jag somnar på tangentbordet. Har jobbat i två dagarn nu och det har gått jätte bra. Riktigt roligt och få jobba med gamlingar igen och det är ganska lungt. Jag är liksom van från tidigare arbeten att man ibland får ha på sig en riktig riddar utrustning för att kunna tackla vissa boenden, så jag är ganska härdad. :)

Jag är bara så sjukt trött jämt när jag sätter mig på tåget på väg hem. Tur jag åker tåg, annars hade jag väl somnat iratten. Men jag ska bara göra kvällar nu i en månad framöver. Så får vi se sen hur framtiden ser ut.

Apropå ingenting så är Stockholm en ganska skojjig stad. Det är så kul när det finns så mycket olika slags människor. På pendeln, bussen och centralen bara vimmlar av folk man kan glo på. Ibland kommer jag på mig själv att jag står som ett fån och glor. Håller på att gå in i stolpar och väggar för att jag är så upptagen med att glutta på folk. Haha, det är ganska pinsamt. Pirre, kommer du ihåg den gången på ICA? vi hade packat våra kassar och stod med dom och våra toppluvor på huvudet vända mot kassa och bara glodde. Tills folk börja glo tillbaka, då förstod vi att vi nog inte hade varit tillräckligt diskreta i vårat nyfikna gluttande. :)

Apropå ingenting så ska jag jobba i helgen. Vilket betyder ingen Dalarna, vilket betyder att ingen mer kesti för ett år framöver och inget dalarna på tre veckor. Hmm, nån som har tips på hur jag ska överleva? :S :S :S

.päivää.

Tack för alla tips på vad mitt magonda kan bero på. Alltingen är det foglossningar eller tidiga sammandragningar. Vilket det än är så är det inte bra för idag ska jag börja jobba. Och då blir de ingen vila eller stilla sittande. Hemtjänst, och man går ganska mycket från olika ställen osv. Men jag håller tummarna att de ska gå bra. Tänker inte sitta här och dega något mer. :)

Igår och idag har det varit värsta vårvädret ute. Solen skiner och värmer, fåglarna kvittrar och det är typ +7. Helt sjukt ju. Det är liksom mitten av januari. Då ska det vara paukkuvat pakkaset och riktig vargavinter. Men ídagen 2008 får man väl bara drömma om det såhär söderut. På Grönland kanske vi kan njuta av riktigt vinter några år till.

Min man har fått för sig att han skulle vilja vara hemma med bäbisen typ två månader på sommaren. Han försöker tvinga mig att jobba 50% efter suvarit och fram till slutet av augusti typ. Jag försöker böna och be på mina bara knän att jag ska slippa jobba och att jag inte vill lämna en två månaders bäbbe, och att jag vill amma och ha sommarlov och att mina moderskänslor säger ifrån. Men han envisas med att han också minsann vill vara hemma med barnet. Och det tycker jag gott han kan få vara, nästa sommar typ. :)

Nä nu måste jag hoppa in i duschen och sen bär det iväg till tåget. Och min första dag på jobbet väntar. Önska mig lycka till! ;)

.då var de kööört.

Jahapp.. då var det kööört. Jag Jenita Johanna Kinnunen måste börja jobba. Dom ringde från jobbet och fråga om jag ville börja jobba på måndag. Min hjärna gick på högvarv och försökte intala min mun att säga att jag tyvärr inte kan för att jag drabbats av akut nageltrång eller nått, men jag hörde min snälla mun tacka snällt ja! Gääh.

Näärå, så illa är det inte. Är ganska glad över att få börja jobba med gamlingar igen. Det var ju ett tag sen. Men det är alltid jobbigt att börja på ett nytt ställe. Ni vet introduktion när man känner sig blyg och helt vilse. Nää, det kanske får blir lite tröstshopping imorgon för att dämpa ångesten lite. :)

Kom nyss hem från Flemppan. Aki, Jone och Maukka bjöd alla som "bor på rätt sida av stan" på tacokväll. Den enda och rätta sidan är södra. Synd bara att Dalarna ligger på fel sida av Sthlm. Men det var mycket trevligt och gott. Jag som äntligen kom ihåg att ta med mig kameran för att ha bilder att ladda upp på bdb, men jag tog inte en endaste bild. Glömde helt enkelt av de.

Nu ska jag gå och läsa ut min bok. Gonatt..

.torsdag.

Nu sitter jag här och väntar på att jag ska orka ta tag i dagen. Borde vika tvätten, diska, gå ut och gå eller kanske simma, baka en kaka och laga mat. Men först tänkte jag uppdatera lite.

Min mage har varit helt konstig hela veckan. Har varit ute och gått varje dag med mina nya fina inköpta gåstavar. Men jag får så förbannat ont i magen. Det är typ som håll fast i nedre delen av magen. Så fort jag stannar så upphör det onda,  sen när jag fortsätter gå så börjar de göra siccesivt ondare hela tiden. Hmm, och då bör tilläggas att jag absolut inte går snabbt med mina stavar. Utan folk tror säkert jag är minst 70 eller nått, det är alltså den takten pga magonda. Mysko, för annars är det inga som helst problem. Bäbben sparkar och lever loppan som vanligt. Joo,  så  till saken hör de att jag funderar på om jag borde skippa motion en dag få se om de blir bättre. hmm..

I går var jag förresten på arbetsintervju. På måndag skicka jag mail till finsk hemtjänst, på tisdag ringde dom mej och i går var jag till deras kontor. Intervjun gick väl bra. Svarade så gott jag kunde. Man vet alltid att dom ska ställa en massa jobbiga frågor, men ändå är jag aldrig förberedd och blir lika ställd varje gång. Som att nämna singa positiva och negativa egenskaper. De där med negativa egenskaper är lite jobbigt. Vad är lämpligt att säga på en arbetsintervju?  " Jag är dålig på att passa tider. Morgontrött och tror inte på mig själv!" Jiihaa.. passar liksom inte sådär jätte bra på intervju. :D

Nu väntar jag bara på att dom ska ringa om jag får jobbet. Ifall jag får det så får jag jobba heltid fram till 10 April. Skulle inte sitta helt fel. Men jag fick ångest när jag insåg att jag eventullt måste börja jobba så jag fick lov att åka in till stan och tröstshoppa lite. Jag passade på när jag visste att min man skulle tycka jag var jätte duktig och världens bästa fru fast jag slösade massa pengar, för jag hade ju faktiskt varit på arbetsintervju. Hans ögon var som dollartecken när han tänkte på vad de skulle innebära att få TVÅ löner varje månad ifall jag fick jobbet. :D :D :D

Mitt tröstshoppande slutade iaf med en ny vårjacka (?), kjol till bröllopet på lördag, tröja, linne och nya spännen. Jag och pirre var på stan från kl 12-19.30. Under dagen hann vi hänga på tre olika fik. När jag kom hem på kvällen var jag helt död och stupade i säng kl 21.00.

I helgen blir det nog ingen Dalarna för våran del. Jag som inte har sagt hejdå till Kestit. :(  Jag hade helt glömt bort att det är ju nu i helgen Tina och Hannu gifter sig. Så det är bara le och se glad ut och acceptera.

Nää, nu ska jag ta tag i dagen. Kanske bakar en marangtårta med grädde och hallon och tar med till norsborg ikväll ifall pirre behagar att koka kaffe till mig?? :) Nån annan som vill ha? ;)


.en vanlig fredag.

Jahapp. Här sitter jag med mitt huvud som börjar göra lite småont. Jag brukar alltid ta en alvedon lite då och då i förebyggade syfte, men inte idag. En promenad i de vackra vintervädret skulle göra susen. Men jag håller på och vilar upp mig lite innan jag orkar ta mig i kragen. Funderar på vad vi ska äta för middag ikväll. Tänkte nämligen ta en sväng förbi ICA på hemvägen. Insåg att det måste handlas när jag upptäckte att toalettpappret var slut. :)

I morse kom Pirre o Ipu "hem" från Finland. Dom packades nyss ut alla sina saker från vår lägenhet och skulle åka iväg och fixa o dona i sin egna nya lägenhet! Booring! Jag tyckte det var riktigt nice att bo i ett kollektiv. Jag skulle lätt kunna göra det ett tag till om det inte vore för att alla andra människor skulle tycka det var konstigt! :)

Annars så har jag funderat på att ta tag i det där med jobb sökandet på allvar. Nu när pirre inte bor här och håller mig sällskap så kan det bli långtråkigt i längden och vara en lyxfru.
Men till saken hör den att jag är så fruktansvärt MESIG!!! Jag vågar inte ringa och vågar inte gå runt o fråga efter jobb. Hur är det man ska göra?

Man kan ju liksom inte gå och knacka på på ett äldreboende och fråga jobb eftersom personalansvariga sitter på ngt kontor i kommunhuset. Arbetsförmedlingen känns inte som något höjdar ställe heller. Jag vill inte vara diskare på nån pizzeria. Ingen telefonförsäljare. Hmm... Förslag?

Jag tror det är bra att gå hemma och fundera över yrken lite för då blir man ännu mer motiverad till att plugga. Om jag ändå visste vad jag ville bli. Kanske lärare, ngt inom vården eller något annat ballt. Men först vill jag flytta hem till Dalarna. Skulle känns mycket tryggare att plugga på Högskolan Dalarna. För LHS och Sthlm universitet suuuuger!! Bara så ni vet! :)  ( HAre så skoj pirre ;) )

Nää.. nu ska jag sluta snacka skit och göra ngt vettigt. Ut och gå, handla, laga mat och sedan är det ju fredagkväll. Får se vad Stockholms kvällen har att erbjuda! :)

//Tingeling!

.Betner.

http://www.youtube.com/watch?v=81Cq1OCYoQY&feature=related


.Året som gick.

Årets bästa: Årets bästa måste vara sommaren 2007. Studenten, bröllop, bulgarien, Sthlm, Finland osv.



Årets sämsta: Att vågen visade mindre i bröjan av året än i slutet. :)

Årets konstigaste: Hur jag kan ha 45 unika besökare ibland. Var kommer dom ifrån?

Årets skönaste: Mitt jobb på Jungfruns Gruppbostad. Riktigt nice!

Årets tråkigaste: Att jag slutade rida, gå på f&s och slutade gymma... öhh.. lumppu? :)

Årets måste: Att åka till sälen med släkten.



Årets otroliga: Att jag har en liten rääpäle i magen.



Årets ångest;  Årets ångest måste ha varit om jag skulle hoppa av skolan eller inte. Jag tror jag gjorde rätt beslut, har inte ångrat mig en sekund.

Årets irritation:  Blondinbella Löwengrip!! Grr..Undra hur många hjärnceller jag förbrukat på att irritera mig på henne? Och ändå kan jag lite låta bli och läsa och blir lika arg varje gång! :D
www.blondinbella.se

Årets duktigaste: Jag har slutat röka...... Fast jag inte ens vill erkänna att jag någonsin börjat.

Årets grej: År 2007 var det IN att gifta sig! :D (Fattas bilder från Satu & jouni och Jossu & Mikkos bröllop)



Årets hullaannus: Det där orange/gråa mustapää borttagningsmedlet från apoteket. Eller hur pirre o tani? :)

Årets dyraste: Våran lägenhet!!! :S



Nää, nu blev det här tråkigt när jag inte kom på något bra. Så då får de räcka så..:)