.äntligen fredag.

Jee, fredag. Och ingen fredag som helst utan vi ska åka till dalarna. efter jim kommer från jobbet. Han skulle jobba ganska sent idag, så vi får la si när vi kömmer iväg. Allt skulle kunna vara perfekt denna fredag, om det inte vore för att judith har sovit dåligt o är jätet sjuk. Men ingen feber än iaf. Bara en massa snor, slem o hosta. Så hon började dagen med att smeta in mej i snor sådär kl 7.45. Alldeles för tidigt för min smak. men det var bara att kliva upp kl 8 o se försöka se glad ut. Och kaffet är slut i huset, så det gjorde saken ännu svårare. Alltså saken att se glad ut. Judith är vaken i 30min, sen däcka hon igen. Jahapp, nu sitter jag här påklädd o redo för en ny dag, då drar hon sej ur. skulle ju sagt det lite tidigare då skulle jag fortsatt drömma min drömmar några timmar till.

Judith fick en ny mössa, så jag fick ju lova att fotografera henne direkt när hon vakna. ni ska få se på stackarn!:)



Jaa, inte lätt å vara liten. Sjuk o trött o ändå försöka prestera bra på bild! :D men snygg mössa va? Det bästa är bara bra nog för våran judith.. eller för mej.:) Jag ska inte berätta sanningen bakom den här mössan. :D

Jadu idag ska jag hinna med en promenad. Jag o judith är riktigt dusktiga, vi går 5 km varje dag (vardagar) och gympa 2-3ggr i veckan. O vågen står på exakt samma fortfarande.. motiverade..
Sen måste vi sätta upp adventsstake här i sovrummet. Vika all ren tvätt. Packa saker. Titta vad man ska ha på sig för ngt på bröllopet. Diska. Listan kan göras lång.

Jaa, vi verkar inte bli sysslolösa idag heller jag o Judith. Fast nu ska jag nog krypa ner brevid henne i sängen o sova lite till. Det e ju fortfarande bara morgon. ;P

.Gokvällars.

Gokväll kära bloggläsare. Ännu en dag har lidit mot sitt slut här i Sthlm. Ute är det 15cm snö o mer kommer det. Underbart! Här i sthlm är ju oftast vintern bara grått o slaskigt, så vi njuter av snön, snart kanske den är borta. Så jag o Judith fick lov att inviga hennes nya pulka idag. Så det var bara att klä på oss från topp till tå, o ut i vårat vackra vinterland. Judith tyckte pulka var skoj så det får vi kanske köra repris på imorgon.

Har varit på gympa nyss, o sitter fortfarande här helt oduschad. Jag orkar inte!! Men jag får nog inte lägga mej brevid jim om jag luktar såhär, så det är bara att ta sin stora bak o gå å duscha. :)

Helgen var trevlig. Iltakylä varje dag. Hos oss på fre, katta på lör o alatalo/bomström på sö som sagt. Judith tycker iaf att det är najs när det finns många människor att leka med o som hon får uppmärksamhet av. Hon känner sig som en kung asså.. I helgen blir det dalarna. för min kära ex-KK. (Ex. KlassKompis) ska gifta sig. Ska bli väldigt trevlans..Hoppas den här snön ligger kvar tills dess. Tänk vad mysigt med all denna snö o bröllop...Ååhh! :)

Nää, jag känner att det inte var så kul å blogga idag. Det flyter inte på rikigt..tökkiiii! Så då slutar vi väl då. :)

Såhär gott ska jag sova inatt. :)


Judith på BB.

.morgonblogg istället.

Japp. nu är det morgon bloggning istället som gäller. 07.21 står klockan på. Jag o Judith är hemma i dalarna ( hemma=dalarna efter 1,5 år i sthlm :) ) i det Kestiska huset och är brnvakter. och det går ju så braa sååå. deras barn är så snälla, självgående och väluppfostatrade. Teija, jag är seriös, jag tycker det, ingen ironi. :) Judith bara har aldrig i hela sitt 6,5 månader gamla liv någonsin behövt vakna såhär tidigt. så hon ligger i vardagsrummet och är helt totalt utslagen. voi voi. Själv har jag nog inte heller vaknat såhär tidigt på några mån, nog e ledigheten med en litet brn ganska lyx. Jg o judith brukar vakn vid en 9, sen är vi vakna ett tag sen fortsätter vi våran sömn tils vi känner oss riktigt utvilade. Men inte idag som sagt då..

tom med judith tycker att det händer tillräckligt mycket för att hon ska vara nöjd när vi är här hos kestis. hon hänger med i lekarna (tror hon) och har full tjo med att åla från rum till rum i takt med att lekarna byter rum för det större barnen. Jaa, det där med å åla, det kan hon som en dans redan. fort går de, och ännu fortfortare för varje dag. Hon står mycket på knä också, i kryp position, ett par steg har hon tagit krypande men sen faller hon pladask på magen.

så nu vet jag vad som behövs för att jag ska få judith att vara tillfreds i sthlm. ett stycke calvin, ett stycke maya, ett stycke enya och ett stycke ava. ett styckte massa leksaker och en massa lek och action. då skulle livet vara en fest.

nee, nu kommer tre prinsessor på rad stapserandes ner för tarpporna. :)


.storbloggarn.

"Oj.. Måste säga att de känns bra skumt att se en människa sätta ner sin unge i en handväska...
Min första reaktion var att hon är ju ingen leksak..
Men sen tänkte jag att alla människor gör ju som dom vill....
Men personligen skulle jag för de första ALDRIG få för mig att göra det. och för de andra skulle jag aldrig i hela mitt liv lägga ut bilden på internet om jag ens hade tagit en sådan bild...
Folk har anmält andra för mindre.. Så man för kanske vara lite försiktigt med vad man lägger ut för bilder..Fast jaa... jag ska väl egentligen inte lägga mig i. blev bara så snopen att de finns folk som gör så där...
Inget illa menat...
//Johanna"


Hahaa.. jag börjar ju bli storbloggare. Fösta gången jag får bittra kommentarer av okända läsare. Wiihoo.. Jag har lyckats provocera och jag ser det som ett första steg till att bli miljonär på min blogg.. :)




.en halvsovande jenita.

Zzzz.. jag är såå trött. Seriöst så sov jag förra natten cirkus 2 h. Jag brukar ha ganska bra rutin i mitt sovande. Sover oftast innan midnatt o vaknar oftast vid en nio tiden. eller judith väcker mej med att dra mig i håret o le det största leendet på jorden.. som att hon menar typ "gomorron, en ny dag börjar...NU!" sen är det inte en lugn stund nåmer. hon har faktiskt ramlat ner från vår säng ett par gånger redan. hon ålar o snurrar sig fram i väldig fart. sedan står hon på fötterna o händerna i golvet...och upp med rumpan i vädret. jaa, som bokstaven A ungefär. Så snart kryper hon väl också.. jaa, hela 6 mån blir hon imorgon.. ojojoj.

Joo, men förra natten gick det inte å sova. Judith sov ganska oroligt, hon är fortfarande hostig. O jag drack mycket vatten innan läggdax = sprang på toa cirkus tre gånger. Sen var det sååå varmt o oskönt o det gick inte å hitta den perfekta sovställningen. ni vet när man bara snurrar runt i sängen o det känns som att man blir gaaalen! Sen kände jag muka värsta knölen i knävecket o var heeelt säker på att nu har jag cancer också. så då låg jag å tänkte på det hur länge som helst. (när jag vaknade hade jaginte alls någon knöl..den var GIGANTISK på natten)  Kl 5.20 kolla jag på klockan sista gången o då kändes det ganska hopplöst. kl 6 ringde jims väckarklocka o kl 8.50 drog jusith mig i håret o hälsade gomorron. ei siinä muu auttanu ku koka värsta feta kaffekoppen å hålla mej vaken på koffeinet. Så ni kan hajja jag är trött nu..varför jag bloggar just nu fattar jag inte själv heller riktigt..


Julli fyller som sagt halvåret imorgon. Hjälp vad tiden går fort!!! hela 64cm o 7100kg är hon o världens sötaste såklarre. tänk att det var ett halvår sen jag låg under skalpellen o funderade på vad det är som händer egentligen. ett halvår sen jag låg på uppvaket helt ensam med "platt" mage o försökte känna efter hur det kändes att vara mamma. Jag kände absolut NADA!!!  Absolut ingenting. Jag kände mig absolut likgiltlig till allt. Jag tänkte att nu hamnar jag väl i världens förlossnings depression eller ngt. Men nejdå. Nog kändes det lite konstigt att komma ner till BB efter 3 h å se judith igen.. men en riktigt depression blev det nog aldrig, det behövdes inte många dagar innan jag var världens lyckligaste mamma!!! :)





Hahahaha.. den här bjuder jag på! Så Hot! typ 20min innan judith såg världens ljus första gången. Sköterskorna unfra hur jag kunde vara så positiv o lugn. :)
24h utan sömn, X antal kilo extra, Snygg dubbelhaka.. listan kan göras lång.Men en söt dotter o frisk dotter, det fick jag minsann! :)