.finland.

Idag börja jimppe sin semester..jihoo!

Imorgon dagbåt till finland. KOmmer hem typ 7 juli igen..:)

Ni kan kolla bilder på bdb sålänge..jejoki heter jag där..

Glad sommar fortsättning allesammans..

.inge dalarna.

Inge Dalarna har det blivit av än så länge iaf. Vi är fortfraande väldigt billösa. Jag tycker vi ska gå till banken och ta lån och köpa en sprilans ny passat, volvo eller saab. Men min man envisas med att vi minsann inte ska ta något lån till detta bilköp. Nehepp, så jimppe hitta nån braig annon på blocket och ropade mig för att komma och titta, och tror ni inte minsann att det var en skoda octavia han fastnat för? värsta härmapan ju. inte för att han visste de, men nu vet han. ;)

Jaa. och bilen är som sagt i säter. så imorgon kommer vi nog til dalarna. Om allt går som jag vill för en gågnsskull.
Jag fick lov att gå till affären och köpa färskpotatis och jordgubbar idag för att iaf försöka få liite midsommar känsla. Sedan åkte vi med aki och lena hem till ojanne i Ekerö. Och bastade, grillade och spelade beachvolley. Var faktiskt väldigt trevligt. Tog en massa bilder, får se om jag lyckas få upp några här. Jag tycker de är så svårt de där med vilka bilder man ska sätta upp. Vissa vill ju absolut inte hamna på bdb utan att man frågat.. hmm, får väl  se då..

Nää, nu ska jag nog krypa i säng.

Gonatt alla. Idag har årets ljusate dag varit.. Ni blir de bara mörkare. Äre inte så? buhuhäää...

.onsdagen.

Här sitter jag och funderar på vad jag ska äta till lunch idag då. Sååå tråkigt att åta lunch själv jämt. Kul liksom och sitta å koka en ynka potatis. Kanske ringer in till grannen och frågar om det finns nån där jag kan få laga mat till.. vad ja nu ska laga, det är det största problemet.

Frysen och kylen börjat eka tomt. Vi har ju varit billösa här ett tag så det har inte blivit någon storhandling på ica maxi. Men idag måste vi köpa en bil ifall vi hade tänk komma till dalarna över midsommar. Och som de ser ut nu så är vi på väg. Jimppe skulle ringa på ett par annonser när han kommer från jobbet idag. Jag själv vågar absolut inte ringa. Jag är livrädd för telefoner. Hatar att ringa till folk jag inte känner. Jag borde ha ringt försäkringskassan i flera veckor. Det blir ald´ring av. De få gånger jag samlat mod till mig och ringt, så har kön varit typ 30min, och då har jag gett upp. Sedan tar det en vecka igen att samla mod till sig innan man vågar sig på ett samtal igen! :)
Något som jag mer hatar är när jag får ett samtal från något okänt nummer. det är nästan så att jag överväger att inte svara. :) Vet inte vad jag tror ska kunna hända? Jag tror jag är rädd för att hamna i en situation där jag inte klarar av att säga nej. Är värdelös på de. Då är det lättare att inte svara. :)

Judith sitter här i sin stol och skiter som vanligt. snart blir hon nog arg och vill ha den bytt. Hon har blivit stor, hela 3999g och 54 cm. Hon tror att hon är värsta stor också, hon lyssnar och följer och diskuterar. En hel del leenden har hon delat ut till både mej och hennes far. Vet dock ej om det är medvetet? är det inte lite tidigt? Men hon tittar ifall i ögonen och lyssnar och avfyrar ett leende eller två.

Tiden går och jag hinner inte riktigt med. Känns som det var nyss jag låg på operationsbordet under kniven. Jag tror jag börjar bli riktigt gammal eftersom jag har börjat märka små ålderstecken. Bland annat att jag seriöst inte kom ihåg imorse om jag var 19 eller 20. Fick lov att tänka vilket år jag var född, och kom sedan ganska snabbt fram till att jag måste nog vara 20 och fylla 21 i höst. Huhu, inte konstigt att minnet börjar svika! :D

Nä, nu ska de ätas och sedan ut med vagnen på promenix. Måste lämna böcker till biblan och sedan in på synsam en sväng och beställa tid för undersökning. Ska beställa nya linser och tänkte även beställa glasögon. Har inte ägt ett par glasögon på flera år. Tänkte vara lite schysst mot mina ögon å köpa ett par glasögon. Måste ju skämma bort mina ögon, för dom är som enda ögonen jag har.

Hej hopp-

.ett år.

Idag är det exakt ett år sen.. Oj oj oj vad tiden rusar. Bäst att öka tempot för att hinna med..:)

.ett nytt försök.

Jag ska göra ett nytt försök att uppdatera, nu när jag har återhämtat mig från den enorma besvikelse när mitt förra superduper långa inlägg försvann. :/

Jahapp. Nu har det vaknats till en ny dag och en ny vecka. Helgen bestod av en massa skräpmat och onyttigheter och trevligt sällskap. Pirre och ipu kom hit i fredags och åkte hem igår. Dom sov över här hemma hos oss hela helgen även om deras egen lägenhet ligger cirkus 20km bort, men varför åka hem och sova när man kan sova över? mycket bättre ju!
Igår var vi iaf till sundby gård och käkade lite glass i det fina vädret sen åkte vi hem till johanna och mikko. Deras 1vecka gamla dotter var såå söt. Helt plötsligt kändes våran Judith så stor. :D Så nu vill jag ha en till bäbis.. en liiiten tack!  ;)

Vädret ute ser inte så roligt ut. Mulet och det verkar blåsa rätt mycket. Så jag orkar nog inte ta någon promenad nu på morgonen. KAnske på kvällen, de beoro på hur mycket jag gått inne i stan ifall jag orkar. Snart ska jag göra mig klar och lägga Göllan i vagnen och gå ner till grannen tanita och se ifall hon och Annso är klara. Sen ska vi ta tåget in till stan och träffa jonna och lena. Jag borde köpa lite strumpor till Jullan.

Får se om vi ska åka hem (dalarna :) ) i på torsdag eller om vi stannar här över helgen. Jaa, ifall vi inte hunnit köpa en bil tills dess så blir det nog ingen dalarna. Jimppe sålde våran bil i fredags till en polack, så nu är våran stackars passat i polen och vi är billösa. Jim var å titta på en bil i fredags, men den var inte mycket att hänga i julgranen. så det blev inget bilköp. Det känns iaf skönt att bilen är såld. För det betyder att jag inte behöver åka till suvarit i en bil utan AC: Jippiiiie!
Sp, sagt får se om de blir dalarna eller sthlm över midsommar.. hmm..

Tack teija för paketet. Judith var nöjd och glad! Och även mor hennes fick sig ett gott skratt tack vare kortet. För er som inte vet så rådde rymdhysteri hos familjen kesti efter att de sett Discovery lyfta live. bland annat medförde detta att Ava gick under smeknamnet "Space Monkey". Haha.. jag säger då de. Och mayas fina konstverk pryder numera vårat kylskåp. :)

Nu börjar Judith stonka å stöna i sömnen. Och imellanåt kommer den en ljudlig prutt eller två. Tror ta mej tusan hon skiter i sömnen. Najs, tänk om man själv också kunde göra de. Okej, kan kan man väl men då antar jag att det är jag själv som får städa upp efter mej. Annat är det med Jullan hon glider runt på en rökmacka och får allt fixat och serverat på silverfat. :)

Nää nu är det blöjbyte och sedan stockholms city som gäller. Hej hopp!

.voi rottolainen.

nääääääääää.... nu försvann allt jag skrivit.

vägrar skriva om allt..