.sjuuk.

Hemma och är sjuk idag. Neej, vill inte! Måste bli frisk till helgen. För då ska jag till stockholm och gå på globen Horse Show... Mä oon niin heppatyttö! ;)

Nu ska jag gå å vila!

Puss på er alla kära! ;)

.men fyyy.

Esse spytt hela natten. neeej, och åter nej! jag fasar för vinterkräk sjukan. det var ju inte länge sen jag var sypsjuk. jag måste vara imun mot kräksjuka och verkligen slippa det den här gången!
Min stora fasa är att spy. Det är så äkckligt...

Aja, alltså drar jag slutsatsen att Esse inte kommer komma på jumppa idag. alltså måste jag gå ensam. Booring!

Sitter på historia lektion och ska skriva om ett världsarv. Och jag måste nog vara den tråkigaste människa som finns, eftersom jag valde den tråkigaste världsarv som finns. Kyrkbyn i Lule. Jag råka liksom nämna att jag varit där på bröllops i somras. då tyckte min lärare att jag absolut ska skriva om de.. de är ju bara såååå intressant. Öhh, ok.

Hade mitt muntliga tal nyss. Jag förstår inte hur tiden kunde gå så fort. När jag tränade blev talet typ 4 min. Men när jag avslutade mitt tal, visade klockan 5.40 min. Argh, jag vet inte alls vad jag snackat om. Lagt till en massa. öö.. men skönt att ha det gjort iaf.


tingeling!

.redan hemma.

JAg är redan hemma från skolan fast klockan är bara 10.51. Skönt att komm hem tidigt ibland. Vi hade bara en historia lektion idag, sen slutade vi. Meningen var att jag skulle stanna i Blge och träna, men jag har så mycket att göra idag, så jag åkte hem för att plugga.

Men nu är det ju såklart så att man inte kan börja plugga på en gång. Nej nej. Första ska man leka med datorn lite, sen ska jag läsa tidninge. Sen kommer jag komma på EN MASSA jätte viktiga saker. JAg chansar på att jag kommer komma igång med pluggandet ca kl 20 i kväll. Jag är en obotlig tidsoptimist!

Just nu känns det som om ingenting speciellt händer i mitt liv. Det är liksom inget speciellt jag ser framemot, förutom nästa sommar då. Och min finlandsresa som jag hoppas blir av efter jul.
MItt liv består helt enkelt av skola, läxor, träna, äta, sova, sakna och prata i telefonen.
Men jag tycker inte de är så illa. Det är så tryggt med rutiner. Jag bara fasar för den 8 Juni när jag ska stå där i skolan med den vita mössan på huvudet och bli utsparkad ut i den grymma världen. Då måste jag bli vuxen, vad vill jag göra? vad vill jag bli? Neej. tacka vet jag gymnasiet. Behöver inte tänka så mkt. Står det på schemat att jag ska vara i skolan kl 8 på måndag, då bör jag vara de, ifall jag inte är för trött. för då finns det något som kallas sovmorgon. Sånna kan man fixa bara sådär om man är student. Åå, jag ska minsann vara en evig gymnasie student!! JAg vill inte ta studenten!

I morgon ska jag ha muntligt svenska nationellt prov. Jag ska hålla ett tal på 5 minuter. Temat är "Den moderna människan!" Nån som har ett förslag på vad jag ska snacka om?


See u..


Jag och min Jimppe. Läläläläää :)

Jag och min Jimppe. Läläläläää :)

.jul.

Vi är fortfarande kvar i sthlm. Kom nyss hem från stan, där vi var å shoppa (fast ingen köpte nåt) och sedan kollade vi på NKs julskyltning, efter att jag tjatat och envisat om att få se de. Och de var mysigt, fast de var lite för lite snö för att den riktiga julkänslan skulle infinna sig.

Tanken är att vi ska åka hem redan idag. Fast vi har nyss varit å handlat julsaker, typ pepparkakor, julmust, russin, mandlar och choklad praliner. Meningen var att vi skulle köpa glögg, men det fanns ingen alkohol fri, och de måste de vara ifall vi inte ska åka fast vid några eventuella alkotest på hemvägen. :) hehe.

Men trevlig helg till alla!

Kram


.djup dyk.

nu ska jag göra en djup dykning ner i Sveriges statskick, grudlagar och författing. Sen en liten sväng ner i Finlands statskick. Sedan ska jag göra ett litet arbete om det.
Usch, min motivation är verkligen inte på topp.

Det blev inge skola för mig heller, läste nyss Päivis blogg. Nää, ibalnd så orkar man verkligen inte åka dit för en pluttig lektion, när inte bussarna tajmar alls, och ingenting är som det ska. Nej, då är det lättare att skita i att åka helt. Och ängna hela dagen åt att plugga. Äumh, jaa, jag ska börja nu. Klockan är snart fem.. Bra jenita!

egentligen borde jag åka till teija och hämta min kamera. Men, vet i katten om jag hinner traska dit. Tänkte jag skulle hinna plocka ihop lite på mitt rum också idag.

Nej, vad tråkigt inlägg de här blir. Men imorgon är det tidig väckning. Ska ta bussen 5.55 från Djurås. Sen bär det av till stockholm. Till saco mässan, men framför allt... Till jimppe! :P

Ha en trevlig kväll allihopa. Jag ska bege mej av till samhällskunskapens värld.

Tjonga along...

.tisdag.

Just nu sitter jag hemma hos Teija och Dan och bloggar. Ok, kanske väldigt osocialt utav mig, men jag ska bara göra en jätte snabb uppdatering!

skoj när Helena också börjar blogga. Blogg på riktigt liksom. :) Ni hittar henne på mina länkar. Enda nakdelen med riktiga bloggen är att man inte kan bevaka lika som på lunar. Man kan helt enkelt inte vara lika stor snokare som där, på gott och ont dårå! ;)

Egentligen har jag absolut ingen tid att sitta här. Men kom hit till moster efter ridningen, för det regnade ute och jag var inte alls sugen på att börja tarska hemåt.
Jag borde vara hemma framför datorn och jämföra Sveriges och Finlands statskick och författning. Jag bara undrar, kan det finnas nån tråkigare uppgift? Jag tror det är den tråkigaste uppgiften jag gjort på länge i skolan.

Nästa vecka är verkligen inte att leka med. Samhällskunskaps uppsats, Historia redovisning och Kongo-Kinshasa, Muntligt nationella i svenska, hemtenta i religion och till sist en hemtenta i Filosofi.
+ En massa små uppgifter därtill!

Jeah. det kommer vara så synd om mig nästa vecka. Men nu ska jag inte tänka på det. Jag ska till Sthlm på tors, kommer hem på fre, sen ska jag minsann ha en super trevlig helg. Nästa veckas problem ska jag tänka på först på söndagkväll. Jag kommer ha den fetaste söndagsångesten på länge. :/

ha de bra!

.migrän.

Jag börjar misstänka att jag lider utav migrän. Allt oftare får jag en extrem huvudvärk. De bara dunkar och dånar i hela huvvet. Det enda man vill är att ligga ner i sängen, i ett mörkt och tyst rum. Eller så är det något allvarligare. Jag hoppas verkligen att det bara är migrän!

Veckan har dragit igång igen. Men rivstart. Jag verkligen rivstartade den här veckan. Kl 08.00 på morgonen stod jag inne på löpbandet på F&S. Alltså jaa, ibland tappar man greppet och gör sådana här brutala grejjer. Jag hoppas detta inte kommer hända fler gånger, för då kommer jag seriös börja misstänka att jag är lite... rubbad eller nåt.

På torsdag ska vi åka på SACO mässa i Sthlm med skolan. Det ska faktiskt bli ganska skoj. Jag är helt såld på olika slags utflykter med skolan. Jag tycker sådant är så mysigt. Helst ska det vara med matsäck och sittdyna.
Jag ska nig stanna i Sthlm på torsdag och komma hem först på fre. Jag, esse, janne och jimppe ska ha en mysig dag i sthlm på fredag, Jannes födelsedag till ära! :)

Just nu har vi verkligen jätte mycke i skolan. Listan kan göras oändligt lång. Känner verkligen pressen, att jag borde göra något mycke vettigare än att sitta här och blogga.

Typ poppa popcorn..  :)
 

.Mår illa.

Ett litet tack till fotografen för föregående bild. Tack esse! ;)

Just nu mår jag väldigt illa. Andledningen till att jag mår illa är dagens barn. Mina Tilda satt och snacka med en viss unge på msn. Den lilla snorungen säger " De är tur du inte går på våran skola, för då skulle inte du haft nå kompisar. För på våran skola måste man ha modekläder. Alla på Djuråsskolan har fula kläder förutom mina kusiner!"

Ha, de var de mest patetiska jag hört. Jag hoppas verkligen nån hajjar vilken snorunge som jag talar om, namnet börjar på V, så att någon kan tala om för henne att hon är rubbad på nåt vis. Att de faktiskt inte är normalt att betee sig sådär när man är 10 år. Sånt där säger man bara inte. Och de är inte första gången.
det är alltså helt extremt bland dom där snorungarna. Bara dom med snygga modekläder får vara med. Modekläder, jaa, dom använder verkligen de ordet. Dom vet inte ett skit om mode. Deras rätta plats här på jorden är fortfarande sandlådan.

punkt slut!




Jag och Jimppe en solig höstdag.

Jag och Jimppe en solig höstdag.

.mysiga hemmakväll.

Idag hade jag planerat in en mysig hemmakväll. Först var planerna så att jag skulle åkt hem till Teija. Men nääe. Jag blev helt plötsligt jätte lat, och orkade verkligen inte gå dit. Jag får skylla på att jag har sån träningsvärk sen gårdagen. För att igår gjorde jag premiär på ett intensiv pass på f&s. Inte för att skryta då, men lite stolt är jag faktiskt!

Jaa, åter till min mysiga hemmakväll. Jag hade verkligen laddat uppp för en bra kväll. En bra bok, en stickning och tacos.  Men jag är nog alldeles för rastlös människa för dessa mysiga hemmakvällar. Så denna kväll blev minsann ingen mysig hemmakväll, utan mest en rastlös hemmakväll. :(

Egentligen finns det en hel del läxor jag skulle kunna bita i. Men neej, det är ju lördagkväll. Jag kan ju bara inte vara så patetisk att jag sitter och pluggar på en lördagkväll kl 21.10?

Nää, nu ska jag rycka upp mej. Ingenting är så illa som det låter. Jag är minsann ingen sån som inte har något liv för att min trolovade råkar jobba en helg och inte är här hemma. Nää, största orsaken till att jag sitter hemma är att jag är 19år och inte har något körkort, och på så vis får man snällt sitta hemma utan att klaga när man inte har någon skjuts.

Men nu har jag beställt tid till teori. Den 25 Januari nästa år. Hurra för mig!

 :)




:torsdagen:

Ha, teija jag märkte att jag råkat skriva däck, men orkade inte publicera om hela texten. Hoppas ni, förstod ungefär vad de var jag egentligen gjorde. Alltså inte vika däck, utan tvätt! nästan samma sak ju. :)

Jag tycker ni ska gå in och kolla på "öfverklass nicole" s blogg. Asså naaj. Hon måste ju bara driva med hela världen. Annars är ju hon bara för mycke.

Nicole tycker om rika golfkillar, dyra bilar, dyra kläder och hennes nya bröst . ( öhh?)
Vad hon inte gillar är arbetare, fattiga människor, fula kläder osv.

Hon måste ju skämta. Sådär dum får väl ingen vara. :)

Jag sitter hemma här så här tidigt på morgonen, fast jag skulle kunna sova hur många timmar som helst. Steg upp redan kl 8, fast jag ska åka till skolan för 9.45. JOBbigt. men skönt att det är redan torsdag idag,den här veckan har ju gått riktigt fort.  Idag måste jag hem till teija en sväng, för att hämta sångtexter och noter till Lucian. Det får väl bli efetr att jag ridit hos grannen hennes. :)

jag har varit så duktig på träningfronten den här veckan. Jag får skylla på Päivis goda kladdkaka på söndag kväll som fick mig att må så viekura dåligt efter att ha ätit upp helva plåten typ. Så de var den kakan som gav mig all motivation för att träna hela vekan lång. Vi får se hur det går i helgen. Mina helger brukar jämt utarta och jag äter för två hela veckor. Vad är det då för vits att försäka vara nyttig och sund på veckorna, när man är värsta possu när det blir helg sen? Äh, jag fattar inte!

Nu ska jag åka till skolan och bli smart, lära mig massa nya saker och ha roligt.

Med vänliga hälsningar Jenita Johanna Juujärvi.

.löördagi.

tere tere.

idag är det lördag och jag har varit duktig. SKRUBBAT hela bastun plus duschen med avkalkningsmedel och klor .Jag har varit så duktig. Städat hallen och nu viker jag tvätt. Nojaa, det är sånhär vanlig lördagsstädning.

Min trolovade har varit på RY hela dagen på talkoot. Jag har de inte så lätt jah heller, de få gånger han  är hemma,¨så har vi knappt tid att ses.

Och ikväll är det spel. Jag blir fortfrande lika knäckt varje  lördag, jag vill också kunna spela. Jag har magnet röntgen förrens i mars nästa år. Jag kommer aldrig bli bra i knät igen. :(

Pirre, igår ringde jag till jobbet  och sa att jag inte skulle jobba. jag tycker julafton är så pass viktigt, att jag intetänker jobba. Pirre, ska ni komma hit till julen lr?

För er alla nyfikna, bla teija, så fick jimppe en ny plånbok och ett nytt skärp av mig. ifall det var så intressant. Jag tyckewr det var ganska bra saker, sådant han behövde. :)

nää, nu ska jag fortsätta vika däck.Hoppas jag får se skymten av jimppe innan han ska spela.

Kramar.

.trråååk.

Tråk tråk.. Sitter i skolan och försöker överleva en håltimme på 2 h. Alltså det här är riktig olidligt. Och jag vet inte alls var alla mina vänner tagit vägen. Föutom jonna då, vi sitter här och nördar. :)

Snart har vi religion och en tant från Palestina ska komma och snacka lite med oss. PÅ engelska, Hallåå, jag kommer fatta ca 50 % av allt hon säger. Men det kanske räcker för att hajja ungefär vad hon snackar om.

Torsdag idag, och min älskling fyller 22. Gratulerar på födelsedagen! ;)

De här med födelsedags presenter är inte min grej asså. Det är så svårt att veta vad man ska köpa. Allt han behöver / vill ha har han redan. Man måste liksom hitta på nått vettigt, unikt liksom. Kalsonger, parfym och annat trams känns så opersonligt på nåt vis. 

Aja, jag har iaf köpt en present till han nu. Och jaa.. det blev inget allt för personligt. Men saker som kommer till andvändning iaf. :)

Ute skiner himlen helt blå. Åhh, man skulle kunna tro att det var vår, ifall man bara tittade på himlen. Jag har redan fått ganska nog av vintern, varför ska vintern vara så förbannat lång jämfört med sommaren? dom borde byta plats. Sommaren, kom tillbaka!!!

.lat.

ibland orkar man inte använda sina egna hjärnceller. Då får man låna nån annans.. ;)

Därmed krönikan här nedanför...

.metro krönika.

En krönika skriven utav författaren Peter Eriksson. Publicerad i Metro 8.11.06

HAndbok i manlighet för unga grabbar!

Någon sa en gång att En Riktig Man är någon som kan backa med släp (vilket rent tekniskt gör en fd. jobbarkompis fru till man, men de verkade ha ett bra förhållande ändå.) Någon annan sa att man ska ha skjutit älg, svept en helrör sprit, legat med mer än 50 kvinnor och vunnit ett slagsmål. Nu är det ju inte alltis så lätt att få tag i ett släp, en älg och drygt femtio villiga kvinnor, men i praktiken finns det ändå ett regelverk för manlighet som jag tänker berätta lite om. Hade inte detta funnits hade ju alla killar gått omkring som fritt tänkande individer.

Det här är inga regler man går omkring och funderar på till vardags, men det märks när man bryter mot dem te. x om man beställer ett glas nougatlikör istället för en bärs i baren, dansar nykter, eller går på skorea hellre än att kolla sladdlösa skruvdragare på Clas Ohlson. Då börjar det hagla glåpord som "fjolla" ocg "bögjävel". De här reglerna har sett likadana ut i flera hundra år ( ingen har fått den hemska tanken att de kan behöva uppdateras) så när du väl lärt dig hur en man ska bete sig kan du lungt föra vidare reglerna till nästa generation.

I vår moderna värld där hår på bröstet håller på att bli "generande hårväxt" kan det dock vara svårt att veta vad det egentligen innebär att vara En Riktig Man. Vad män världen över dock är överrens om är att det är väldigt viktigt att inte göra sånt som kvinnor gör. Det viktigaste med att vara man är att inte vara kvinna. Det här var ju i och för sig mycket lättare förr i tiden när kvinnan var hemma med barnen och mest höll på med att städa, laga mat och fålla gardiner. Nu har ju se små liven av någon anledningledsnat på att omhändetagade och självuppoffrande våp underordnade mannen. Idag gör de i princip allt som män tidigare haft ensamrätt på. De är toppchefer, biskopar, presidenter och elitsoldater. De proffsboxas, försummar familjen, kör för fort, knivrånar pensionärer, drar hem one night stands (och struntar i att ringa dem) - Ja, allt de där som vi män brukade göra. Allt utom att kissa stående och få för tidig utlösning, så det finns fortfarande två helt manliga saker kvar i världen.

När vi ändå än inne på omanliga saker så bör du definitivt undvika plugga - det är riktigt tjejigt. Brudarna har länge haft bättre betyg än oss och är mycket flitigare på att gå vidare till högre studier. Eftersom vi til stor del fortfarande värderar könen som man gjorde för flera hundra år sen så är det här inget problem för oss. En majoritet av alla chefer, styrelseordföranden, professorer och ledande politiker är ju ändå män. Ett problem är ju om man i framtiden börjar sätta kompetens före kän, med det är en risk man får ta.

På tal om risker, en riktig man måste visa sig modig också. Men i dagens trygga servicesamhälle får man hitta på nya sätt att ta risker. Även om det inte finns någon poäng i det så kan man alltid köra väldigt fort, undvika fjompiga läkarbesök hur dåligt man än mår, strunta i cykelhjälm, skjuta nyårs raketer direkt från handen m.m för att undvika att ses som en fjolla. Det är förvisso så att dödsolyckor är tre gånger vanligare bland män än bland kvinnor, med handen på hjärtat - Vem vill bli gammal med dagens skruttiga pensionssystem? Och att vara den våghalsigaste machokillen på intensiven är ju en stencool titel!
Få för all del inte för dig att prata om dina känslor. Finns det något bögigare?
Nä, ta det som en man, dv.s bit ihop och låt känslorna äta upp dig inifrån istället. Har du blivit dumpad av din tjej, fått sparken eller förlorat någon som stod dig nära finns det gott om andra sätt att ta itu med din kris. Fyra gånger fler män än kvinnor super ihjäl sig i Sverige idag. Det är också fyra gånger vanligare med självmord bland män. För En Riktig Man finns värre saker än döden - att öppna sig tex.  Det var väl det viktigaste. Nu kan du fritt välja mellan att lyda de här reglerna eller att strunta i dem och istället leva ett långt, friskt, fritt och lyckligt liv, men då med risken att råka ut för det outhärdliga att bli kallad för omanlig, Valet är ditt. Lycka till!


.hä vant så farligt.

Det var intesom sagt så.farligt.att.börja.skolan.igen.efter.lovet. Det är aldrig riktigt så farligt som man inbillar sig.Man kommer inte ohåg allt de roliga med skolan. När den väl kända söndagsångesten infinner sig så tänker man bara på allt negativt.

Anledningen till att den här dagen var så nice var nog att vi bara hade en historia lektion idag. Och vi gjorde absolut inget vettigt. Med andra ord kan man säga att jag inte lärt mig någonting idag. Aja, Biggan är verkligen urskön, men ibland är hennes lektioner lite väl ineffektiva. Jaja, en dag som denna gjorde de ju absolut ingenting. Jag sattoch läste dagens Metro,sen var skoldagen slut för min del.

Vi slutade skolan så sent, att matsalen inte ens var öppen! Gaah, de slutade med em brunch på donken. Försökte faktiskt vara nyttig med fullkornsbröd och kaffe.

Vi satt på donken i 2h. Jag, Julia, Theresé och Pivveni. Och det var trevligt, roligt när manhar några vettiga nykterister i klassen iaf. ;)

Efter min brunch blev det att gymma. Och dom har renoverat så fint i gymmet. Så nu blir jag glad av att bara gå in där. En massa nya maskiner och ojojojojjj..:)

Efter det hämtade jag mina halvårslinser från synsam. "Sen till sommaren får du komma och beställa nya!" Till sommaren! Deär ju värsta snart ju. Där stod jag som ett fån inne på Synsam med mina linser i handen och insåg: nästa gång jag beställer linser har jag tagit studenten. Nästa gång jag beställer linser är jag fru kinnunen, nästa gång jag ska beställa linser måste jag vara vuxen. Puh, jag blev lite yr och fick lov att gå ut och andas lite frisk luft. :)

Efter de satt sig en dötrött jenita på bussen. Planerna var att jag skulle rida. Men eftersom det blåste så mycket ute, så skippade jag ridningen och åkte hem.
Jag var glad. Jag visste jag hade en bra bok som väntade hemma. Så där har jag tillbringat hela min dag, i sagornas värld.


Öj,tillbaka till verkligheten. Svenska nationellt prov imorgon! Yeah right!

.inte vardag!.

nej nej nej. åter nej! Höstlovet  svischade förbi i en väldig fart. Jag hann ju knappt med. Men en veckas ledighet var verkligen på tiden. Men nu är mitt stora problem, att hur ska jag orka gå tillbaka till vardagen? Usch, jag har verkligen ingen motivation eller lust till att börja skolan igen och börja träna och börja vardagen igen. Helst av allt skulle jag vilja vara en soffpotatis som bara degar och tar de lungt. Eller jag skulle iaf vilja jobba.. Tjärna pengar och slippa tänka på skolan på kvällarna. När man går i skolan, så ligger det jämt en massa läxor, prov och andra uppgifter som 1000kg sten på axlarna. Nu ska jag sluta klaga. Slut på kalgovisan!

För snart är det minsann lov, sedan börjar min sista termin i gymnasiet.   Känns förtillfället förbannat skönt!!

och jag tänker inte ge upp så mållinjen. Vi går upp mot slutspurten och jag ska ge mej sjutton på att få någorlunda mänskliga betyg, sen ska jag erövra världen!

fast jag kommer nog aldrig erövra världen. Har kommit fram till att de finns så mycket jag aldrig kommer bli. Jag kommer aldrig bli NHL spelare, jag kommer aldrig bli bra på matte eller engelska, jag kommer aldrig bli USAs president, jag kommer aldrig bli något mer än vad jag redan nu är, och en massa massa andra saker. Äh, behöver väl inte bli så mycke mer märkvärdig än vad jag redan är. Får väl vara nöjd å gald. :)


Idag har det inte blivit så mkt vettigt gjort. Blev tyvärr ingen skola för min del. Kom hem så sent igår kväll, så jag la ner planerna på att vakna till skolan redan igår kväll. Så jag sov så sött hela natten och morgonen lång. Annars har jag bara varit hemma, gjort ett släktträd till historian, varit ute på promenad med mamma, teija och tanita.

näj, nu ska jag samla mig och gå å lägga mig och i morgon åka till skolan som en ny människa med massa motivation, energi, kreativitet och en massa koulu intoa! Heippa doo!








.lördag.

Jag sitter fortfarnde i en lägenhet i Sthlm. Har nyss diskat och duschat. Jimppe jobbar och Mattias satt på sig sin blå dress och stack ut och sprang. Önskar jag också vpgade gå ut och gå. Men det är väl direkt livsfarligt att vistast utanför lägenheten här i Flempan. Eller så är det en bra bortförklaring för att jag ska kunna sitta här vid datorn med gott samvete! :)

ikväll är det nå toiminta i jakobsberg. vi skall nog åka dit. kanske vi ska åka lite tidigare för att ta en titt in på Ikea och outletten. jaja, vi får la sii då.

nää..idag vard et ingen kul att blogga. Hej då!

.sömning.

Här kommer en liten hälsning från en lägenhet i Flemingsberg. Det är minst sagt sömning. Killarna ligger där på sängarna och är muka helt utslaga. Dom påstår att tröttheten beror på att dom inte "gjort något idag" . Hallåå, jag som tycker vi har gjort en massa saker. Vi var till Fatsta Centrum idag och jag köte en ny tröja och nya vinterskor. Jag är lite skeptisk till sko köpet, eftersom detvar minst sagt ett impuls köp. Jimppe kom fram med dom till mig när jag stod i kassan och skulle betala. typisk så skulle skorna som jimpp ekom med vara finare, så jag hann liksom inte tänka efter så mkt. Det var bara betala och vara nöjd. Nojaa, dom är iaf varma. Det kan behövas när jag står i Djurås och väntar på bussen påväg till skolan en snorkall februari morgon då tempraturen ligger på ca -25 grader. Puh, då skiter jag fulltsändigt i vad jag har på föttran, huvudsaken att jag är någotsånär varm.

Förrsten så ringde dom från jobbet idag och frågade om jag ville jobba på julafton. Jag har lite beslutsångets. Kan inte bestämma mig. Det skulle vara från kl 14- 21.15. Just den mysigaste tiden, då tomten kommer och allt. Jag vet inte hur jag ska göra. På sätt å vi skulel jag kunna ställa upp och jobba, så att den ordinarie personalen får vara hemma och fira jul med sina barn. Och fira jul med pensionärerna låter inte så dumt det heller. Kan nån betämma åt mig hur jag ska göra? hur viktig är julafton egentligen?

Nu börjar lamporna släckas här i rummet. Killarna har nog planerat läggfax. Torrbollar. Jag som skulle kunna spela lite yatzy eller uno eller nåt annat skoj.

Aja, jag ska väl sluta knappra på tangenterna iaf så att dom kan sova.

Gonatt allihopa!


.snökaos.

min mini semester i Sthlm började bra. Jag satte mig på tåget till Sthlm, och tåget kom nästan i tid till slutstationen. Tanja ringde till mig och sa att Ismo hade problem med vinterdäcken, och lockade oss med lite mat, för att vi skulle skjutsa Mona och Felix hem till dom. Snälla som jag och Jimppe är så lovade vi att skjutsa dit dom. Men.. vi skulle få ångra oss bittert. i vår kära huvudsad råder trafik kaos utan dess like. Det tog oss 4 h att åka till Kallhäll från centralen. I vanliga fall tar det ca 30 min. Oj oj oj... vad sakta det gick! Mina stackars nerver fick sig en riktig genomkörare. Väglaget var snorhal, bussar åkte i dike, med jämna mellanrum var det bilar som åkt i dike, lastbilar som fastnat och jaa, det var alltså ren kaos!

Samtidigt visste jag att mamma och barnen var på väh till hamnen. Så jag fick lov att ringa och fråga dom med jämna mellanrum hur det gick. För ute var det minsann SNORHALT!!!!

Aja, vi är iaf alla trafikanter välbehållna. Även om mamma och dom missade båten, och fick övernatta en natt hos Forsmans för att ta morgonbåten imorgon istället.

En sak till, det tog ungefär 4 h att åka tillbaka från kallhäll också idag. Gaaah.. Så idag har jag setat i bil i 8 h, men ändå åkt kanske bara 100km. Öhh.. vi hoppas på en bättre dag imorgon för oss trafikanter.

Hälsningar och kramar från ett vintrigt, snöigt och kaotisk Stockholm!