.Död åt bloggen.

Jag säger då bara de. DÖD ÅT MIN BLOGG! Varför försvinner jämt all text helt plötsligt när jag skrivit nästan klart vääääääääääärldens längsta och vettigaste blogg. Grr.
De blir aldrig lika bra andra gången när man ska  försöka skriva om allting. Argh!

Blogg är så IN! Blogg är HOT! Ifall de är nån som  har missat de. Nu har tom. min moster nr 2 börjat blogga. En väldigt positiv överraskning. :)

Jag har kommit fram till att jagär världens snålaste människa. hatar att ha pengar. då blir jag så snål. De är bättre att bara haett studiebidrag. de är ändå så lite, så de kan man slösa på vad som helst.
Nu däremot  känns de som man vill köpa lite vettiga saker. Inte bara en massa godis, linnen för att som är på rean och annat onödigt trams.
Här en dag tömde jag min gaderob för att se vad jag verkligen behöver. Inga linnen iaf. De skulle vara huvtröja och nån stickad tröja. Men dom är så dyra. Mycke roligare att köpa söta små sommar linnen för 49:- på hm. :)

idag gjorde jag ett bra fynd iaf. en jätte fin träningsdress. eller träningställ eller vad ni kallar de. för enbart 200:- på Inter sport. den ska jag ha på mig på min hurtiga kvällsjoggingrundor (?) och när jag ska ut och orientera med skolan. :)

Och vill ni veta en till sak? Idag, gick jag, Jenita Johanna Juujärvi in på SalongHighway på kupolen och beställde tid för klippning. AAAAAA.. Jag har redan värsta ångesten. Dom kommer klippa mig helt kort och värsta tant frisyren. AAAA..på torsdag kommer jag bli TANT!!! :S

.söndag.

Mitt förra inlägg var så titterä. Niin tiitterästi sanoin tanille. :) men ok, jag hade tydligen missuppfattat så..ok.
Jag tror vi har tappat helt talangen att kommunicera med varandra. Det blir så när alla har blogg och bloggar, man löser alla missförstånd och konflikter här online, så att hela världen kan följa dessa intressanta diskussioner.
Sååå..nu har även systeryster nro 1, gjort premiär med sitt bloggande. www.pirita.blogg.se

Pirre och Teija, nii som är så besatta av dessa VP (  =Vuxen poäng) Hur vuxet är de att blogga? Jaa, de är urcoolt och skoj, de vet jag. Men hur vuxet är de? Jag känner mig iaf väldigt vuxen när jag bloggar men jag tror människor kan har olika uppfattningar om detta.

Snart ska jag iväg och leka med maten. :)

.Argh.

Alltaå en människa som tycker synd om siag själv, de är TT (dvs. Tönten Tanita). Hon tycker verkligen jämt synd om sig själv. Vad tror hon egentligen, et mä en menis naimisiin sen takia? Niin urpo. "Jag har så många år kvar?" So what? de har väl vi också haft. "MEn jag har inga vänner!" Nähä, inte alls. Exakt lika många som alla andra har haft genom tiderna.
Så sluta upp med de där. jag har fått nog. TYck inte ett skit synd om dig själv. Ryckk upp dej. Förr tyckte jag lite synd om dig faktiskt, men inte nu nå mer. Alla har varit i samma situation, och du gör ingenting för att försäka förbättra den. Mer än klagar och tycker synd om dig själv. :)

Så, nu har jag skällt ut henne också. Sori, men jag orkar faktiskt inte snart nå mer.
Vaknade typ nyss. Naaajs, att sova ut ordentigt. En hel vecka har gått i skolan. fast de känns som 8 veckor. :(

Igår var jag på kupolen och shoppade. Köpte byxor, tröja, linne, hårband, halsband och rehband för knät.

Rebandet ska komma til användning. För ikväll är den stora stunden kommen, då Jenita Johanna Juujärvi gör COMEBACK på innnebandy plan. Ses där! ;)



.intro.

Idag har vi haft introduktion för ettorna. det  blev mest en flopp från våran sida. Våran klass är så oseriös. Ingen som gör nåt eller hittar på lekar. Sen dom små stackarna som hittat på leker i sista stund försäker få nåt vettigt gjort. Och resten, som inte gör nånting, bara klagar. Nooh, jag tror dom lär känna  varandra utan våran hjälp.

Öh, igår skulle jag ha ridit. Men de blev städning istället. Undra om jag ska rida idag? Fast de är tydligen seurat. Jag vet inte alls hur jag ska fara.

Och Jimi den torrisen ska spela fotboll i Helsinki hela helgen. Jag som tycker han ska vara här hemma och leka med mig.

äh.. de här blev väldigt tråkigt inlägg... :)

.städa.

Just nu sitter jag i Vildmark´s. Har just städat färdigt och väntar på att mammas möte ska sluta så att jag får skjuts hem. Jag är såå duktig när jag städar.

Alltså nu ångrar jag allt jag sagt om att "De faktiskt ska bli skoj att börja skolan ígen":
allt var bara ett skämt från min sida och jag var inte alls seriös. Jag har helt enkelt fått nog. Den här dagen var baar såå seg i skolan. Sluta halv fyra och jag som trodde vi skulle sluta efter svenska, då var inte ens klockan 11. :/

Idag har pirre iaf kommit hem på besök. Och de är väldigt trevligt.

På fredag ska jag shoppa. Huhu, om ni befinner er i kupolen på fredag eftermiddag och de svischar förbi något fram och tillbaka genom affärerna med 1000 påsar och kassar från olika affärer så vet ni att de är jag.

På fredag får jag lön, och då ska jag unna mig massa nya saker, för att jag varit så duktig och gjort jobb niska limassa hela sommaren.

Men den stora frågan lyder:

"VAD SKA JENITA HA FÖR VINTERJACKA?"

Ok, jag vet världens största ilands problem, tänkpå dom som inte har råd att köpa jacka överhuvudtaget.
Men jag änkte ni, kära läsare kunde komma med förslag.

Tack på förhand!


.kaffe,

jaG Hr huvudvärk. Igen: känns som jag har de mer eller mindre jämt. Mamma fundera på om de var för att jaginte druckit kaffe idag. men.. själv tycker jag de låter alldeles för vuxet. Att vara beroende av kaffe. Pyttsan!
Men nu har jag kokat kaffe iaf. Få se om de blir nån förändring.

Idag har jag varit i skolan. Väääärödens viktigaste skoldag. Ojojoj, vi gjorde såå mkt vettigt! Men imorgon blir de leka av. Introduktion för ettorna.Jag går liksom i trean. Jag tycker personligen att de låter väldigt vuxet. Stort på nå vis.:)

Varit till tandläkaren idag. Och jag ärpositivt överraskad. Jag hade inga hål, inge tandsten eller karies. Hallå, jag har aldrig haft hål. Fast jag äter massa gott mer eller mindre jämt. Jag fick iallafall beröm för mina tänder och dom uppmuntra mig till att fortsätta med tandtråden. vilken tandtråd tänkte jag och smög ut därifrån med näsan i vädret. Jag har Gagnefs finaste tänder.



.Skolan har börjat.

jaha, sommarlovet 2006 är ett minne blott. Jag har med storsteg klivit in i vardagen. Och nu sitter jag här på Hagagymnasiet vid datorn och väntar på att första lektionen ska börja. Allt är som de ska. De är helt sjukt hur fort man kommer in i vardagen. När jag i måndags satt min fot i entrén, så kändes de som om vi hela tiden gått i skolan. Vi har inte ens haft sommarlov!

Hur som helst så avslutade jag mitt underbara sommarlov ned att besöka Stockholm. De var en trevlig helg med trevligt sällskap. Nog för att vi inte gjorde något speciellt, men de är ganska mysigt att traska runt i gamla stan sent på kvällen. Och gå runt vid hamnen. Jaa, de var skoj. Synd att mitt hjärta blev kvar i huvudstaden. <3

Om jag ska sammanfatta sommarlovet 06 så är de nog mest jobb. En liten trip till Finland i början av sommaren och sen en intensiv trip till Luleå. Annars så har jag nog mest varit hemma. Men de har faktiskt varit ganska skoj. De har varit kul att jobba.

Fick igår veta att vi har opistotapaminen 8-10.9 i opisto. nice! ((eli jokke olen tulossa sinne tapamiseen. kait säki tuut? ))
Men jag och päivi som skulle åka söderut. Hur ska vi få de här att gå ihop nu då?

Ähh, nu ska jag gå i skolan.

Jenita är tillbaka i skolan, men de känns skönt, att de är sista gången jag gör en comeback efter sommarlovet under gymnasietiden.

Nedräkningen börjar. 9 månader till studenten....

.torsdagen.

Teija är bara för seriös. Hon har tappat hel befattningen om dessa gränser. Hon bloggar på i 150km/h. Jag och tani vi hänger minsann inte med i svängarna.

Vi får skylla på att i Teijas liv händer de mer saker. Eller att de händer mer saker i mitt liv för jag har inte ens tid att blogga? Alla får ta sin egen ställning till denna fråga.

Hörrö, den där ananas pajen är bara sååå god! Jag älskar verkligen ananas, och tänk dig sen en ananas paj. Mums!
Min jobbar kompis kom med en sån där paj en dag till jobbet. Alla var super imponerade. Denvara så god. Då kommer jag ock skryter såklart att jag minsann smakat denna paj förr, för jag har en moster som brukar baka sånna.

Ha, moster. De låter ju...gammalt! Mina stackars jobbar kompisar vet inte att denna moster är lika gammal som deras döttrar och barnbarn. Typ..

Vaddå Teija, inbjudningkort? du avslöjar för mycke! ;P

Nää, jag har iaf varit på jobbet hela dagen. Och i möro ska jag till stockholm.

Ha de så bra alla! ha en trevlig helg, för de ska jag ha,

puss


:rutto.

Veeeet ni hur störande de är när man skrivit ettur långt inlägg, sen får datorn damp och amn får lov att starta om hela viekura skiten? Grr.

Jag är helt mentalt inställd på att de är höst nu. Jag är beredd på att gå tillbaka till skolan och allt vad de innebär. Känns ganska skönt faktiskt att få sätta sig i skolan och veta att man är en elev i S3a. 3, de låter ju ganska stort.  Men de är helt sjukt, känns som jag nyss gick i S1d.

Kommer så väl fortfarnde ihåg när jag satt min fot i Haga för första gången. Jag hade inställningen att jag hatade alla, alla varf ula, alla var  barnsliga. Jag befann mig i den just nu så mycket omtalade "opisto-är-slut-och-jag-har-inget-liv-här-hemma"-krisen.  Jimppe hade nyss ryckt ini lumpen och tunneln var oändligt lång och mörk.

Efter första veckan åkte jag till finland på opstotapaminen. De var den största krisen. Att få vara där hela helgen, ochallt var som vanligt. Men när de äe slutr åker alla till jyväskylä, medans jag sätter mig i tåget åt helt fel håll. bort ifrån alla. Usch. får fortfarande rysningar nästan.

Men trott de eller ej. efter ett tag kommer man på sig själv. Att man faktiskt skrattar med sina nya klasskompisar, och att dom faktiskt var helt skojjiga.

Lite mycke frånvaro från skolan de första hösten av gymnasie tiden är de enda spår somfinnskvar av min livs kris. :)

Men en sak du kan trösta dig med Tani. Att du har annso och late. opsto är erat gemensamma minne, Att du har late och annso som inte bara är dina opstokompisar, otan att ni kände varandra redan innan.
För de hade jag svårast med. Att jag inte hade nån att dela opsto med här hemma. Om du nu tani kommer gifta dig med late, så har ni alltid opisto att snacka om. och annso kommer du alltid säkert vara kompis med även omalla opistolaiset skulle splittras.
För jag avundades så, alla som hade pojkvänner från opisto. Dom kommer alltid ha nånting kvar från opsto. medans vi som har pojkvänner utanför opsito eller ingen pojkvän alls, kommer antagligen inte ha nån nära kvar efter 10 år. förstår ni hur jag tänkte?

så tanita, du har de bra faktiskt.:)




aja, nu har jag så ont i huvudet! måste gå..



med varama kramar/ jenita


.lat sidan.

JAg har verkligen legat på latsidan gällande min blogg. JAg har verkligen försäkt ta mig tid att skriva..men hopplöst. Motivationen och kreativiteten har ej varit närvarande.

Känns som det hnt ganska lite den senaste tiden. Jag har mest gått runt här och sörjt över den underbara sommaren som snart är ett minne blott.  Men jag håller på å förbereder mig mentalt för den långa vintern.
Tex genom att jag tittat lite på fina,varma och härliga vinterjackor, halsdukar och vinterskor. 

Päivis inlägg var väldigt inspererande och bra för mitt projekt "Jag ska överleva vintern och hösten".

jag ska göra lika som henne. JAg ska njuta av de få dagar jag har kvar på jobbet, jag ska njuta av de få dagar som är kvar av sommarlovet, jag ska njuta av att komma in i vardagen igen, jag ska njuta av de dagar jag får lön och sist men inte minst ska jag göra desamma som päivi, njuta av F&S, och njuta av innebandyn när den börjar och njuta av allt. Skola, julen, min födelsedag, läxor, ridning... de finns ju en massa!!

I höst ska jag verkligen komma igång. Det ska bli F&S och gym för hela slanten, innebandy, och kan jag inte spela de så ska jag köpa längdeskidor.  Sen ska jag förresten sluta bita på naglarna och sluta röka. Inge godis heller.

Nää, nu ska jag ut och rida. Först ska jag svänga förbi Djurås. Och kanske köpa en bröllopstidning. Allt pga den extrema bröllopsfebern jag drabbats av efter vår intensiva trip till Lule! ;)