.sleeeeten.

nojaa, det är jag väl kanske inte. Jag är ju på semester här hemma i dalarna o kommer vara de en natt till. Sedan måste jag åka hem till sthlm o ta hand om min man... och gå till optikern. :) Jag vet bara inte hur jag ska göra. SJs tåg är ju så trånga. Tjena att jag skulle få plats med både min barnvagn. mina väskor. bilbarnstolen. mig själv o judith. Jag skulle få ett nervsammanbrott av att få släpa på allt detta i en trångt tåg. Släpa på sig själv är ju jobbigast. :)

måste nog ta x2000 som går typ 12. Den är förhoppningsvis mer rymlig. Men då är ju kl typ halv 3 när jag är i sthlm c. å då jobbar ju jimppe. å då måste jag iaf släpa allt detta till pendeln för att komma hem. Och mina lägenhetsnycklar är hemma. i en låt lägenhet. jag blir knäpp. Allt blir bara kattskit ju. :)

Hem måste jag komma hel skinnad för på fre så ska vi åka till helsinki. jimppe ska spela fotboll o jag ska leka fotbollsfru. Vi ska sova hemma hos a o j och även j o l kommer dit. så de ska faktiskt bli riktigt roligt. nog för att jag hade velat stanna lite längre i finland. en natt i finalnd o två nätter på en båt känns sådär lagom tråkigt.

Jag har blivit galen i tradera. försöker övertala min man att få buda hem en ny barnvagn. Han kan bara inte förstå vad jag ska med en barnvagn till när jag nyss köpt en. så övertalningsprocessen pågår fortfarande. haha.
En fin overall till judith har jag dock lyckats buda hem. En bruuuun o gröööön. Nämen oj vad bra jenita att du inte klär din dotter i rosa. tänk vad hemskt de skulle vara med roooosa. skandaaaal! Abosolut inte rosa eller någon annan tjejfärg. Nej usch, det är fult o dåligt att vara tjej. Skam!! Utan försök att klä din dotter i så "killiga" färger som möjligt och köp inga typiska tjejsaker utan försök o forma din dotter så mkt som möjligt till en kille. Då har du lyckats. jaa. tjejer, rosa o prinsessa är dåligt. Det ska vara killit, blått och riddare. För både killar o tjejer. då har man lyckats.....


eller?? är det sådär dom tänker? dom som tycker de viktigaste här i världen är att inte klä sin dotter i rosa o prinsess klänning? nää.. jag håller inte med. Judith ska iaf få vara klädd i ros o prinsess o göra typiska tjejgrejjer om hon så vill. Jag tycker de är viktigare att vi förmedlar att vi är lika mycket värda vi tjejer fast vi är prinsessor i rosa om vi nu vill de. de är de vi ska kämpa för. vara stolta över att vi är det vakrare könet ( bröst är finare än håriga rumpor. :) ) och göra vad vi vill. vi ska stå för att vi o våra döttrar är tjejer, och inte försöka forma döttrarna till killar...

undra om de var nån som hängde med där i min tankegång. vet knappt om jag  gjorde de själv. orkar inte läsa igenom de heller. :)

nää.. nu ska jag typ läsa eller ngt annat. iaf ska jag sluta blogga. alltså inte helt..neeeh..tok heller. min blogg är redan över 2 år gammal. så en gammal trogen vän sviker man inte i första taget? nee.. utan jag ska sluta detta inlägg här och nu. dä va dä jag mena..


.tisdag.




Det är väl tisdag idag? joo, jag tror de. Jag kan ju inte vara helt ute å cykla. Nog för att de inte spelar nån roll för mig om de e måndag, onsdag eller fredag. Alla dagar ser typ lika ut. Annat var de när man gick i skolan.. :)

Sitter här å ska titta när holm ska hoppa. O förhoppningsvis vinna guld. Men Sverige vinner aldrig! Iaf inte när jag tittar o följer. De är så typiskt Sverige å alltid vuohottaa så förbenat i media o runt i kring stora mästerskap. Muka att vi är favorit tippade hit å favorittippade dit. Sen när de väl gäller så går det visst inte så bra. Då säger kommentatorn " jaa, vi är ju sämre. Vi har ju haft skador. Vi har haft sämsta reslutaten detta år..osv osv." Man blir ju matt! :)

Kl 16 ska de tvättas. Hoppas jim kommer hem å kan hjälpa mej. orka släpa med mej judth o all tvätt fram å tillbaka flera gånger. nee.. jag örk inte.

Förresten tror jag judith kommer bli vänsterhänt. Hon tar allt oftast med vänster. Suger alltid på vänster fingrarna och så har hon mycket bättre motorik i vänster. Vad tror ni?
Hon vill förrsten att man hela tiden ska vara med henne. De räcker med att du lipar åt henne, så är hon nöjd. Bara hon vet att man vet att hon finns.. :)

Idag fick vi erbjudade om en lägenhet vi kan få hya i första hand. En mycket större än den här. Det var ju kul.. men nu vettikatten om vi ska flytta. joo.. från den här lägenheten ska vi flytta. men frågan är vart. Sthlm, dalarna, norge, finland, spaninen? Jaa.. vem ska veta de. Spanien kan vi nog glömma. No hablo espanol. Eller hur var de. kommer inte ihåg hur man sa de. Nore å finalnd går nog också bort.. Sthlm eller dalarna..det är frågan. Jag blir galen när det finns för och nackdelar med båda två. Aja.. den som lever får se..:)







judiths söta dress jag hitta på rean.:)



judith i samma kläder... 13veckor gammal och en dag gammal. :D haha..stackars barn som har en så dryg mor..:D



Familjen Kinnune på Heron City. ;)



Systrarna Juujärvis officiella höstdepp bild.. :D


.höstdepp.

Idag har det varit första riktiga höst söndagen. Bara regn å äckel päckel. Jag är inte redo för en lång o mörk höst och vinter. Det är en evighet tills solen tittar fram igen. Jag har inte laddat batterierna fulla än.. Mer sol åt folket! Det var ju inte länge sen det var vår o jag satt här med stor mage å tänkte på sommaren. " 28 Juni, då måste bäbisen vara ute, å det är suvis å sommar o sol.. " Och visst hade jag rätt. redan 1 dag efeter beräknad var magen borta. Jaa, alltså bäbisen i magen iaf. Och hela sommaren är förbi.. Oj oj oj.. vad jag såg fram emot den här sommaren. Att få snusa nyfödd bäbis o bara njuuuuta. :)

Men tiden går framåt. Hela fem år (( hajja jag när jag läste P:s blogg. )) sedan jag åkte till opisto. kär som aldrig förr men ändå singel lämnade jag dalarna o jimppe för ett år i jämsä. Ensammaste 15-årigen på jorden kommer jag igåg hur jag satt på tåget o i högtalarna hördes " Hetken kuluttua Jämsä". KOmmer ihåg hur jag bad en tant ringa efter en taxi till mej. Jag hade ingen aning om varåt opisto låg. Så jag litade på att taxi gubben visste. O de gjorde han. Minns hur jag kom till opisto en dag efter alla andra. Just när jag steg in i aulan så hörde jag mitt namn. Så det var bara å gå raka vägen fram. O jag kolla på alla nötter som satt där i salen o tänkte "vad är det här för männiksor..jag känner inte igen nån.. jag kan inte prata finska... kan inte orgeln ramla över mig så att jag svimmar å vaknar upp hemma i sverige igen". Men orgel stod kvar, å gör det även idag. Och de visde sig att dessa nötter faktiskt var väldigt trevliga. Och att  opisto blev de mest givande året i mitt liv. Jag brukar fundera på hur man skulle vara idag ifall man inte gått opisto. Jag tror opisto gav mig en hel massa som jag blivit utan iafll jag stannat hemma.

Fortfarande idag så drömmer jag ofta på nätterna att jag är i opisto. Och kan sakna det en hel massa fortfarande idag fem år efter. :)

Önskar man hade haft digital kamera när jag gick opsto. men nej, minns att det var en opistolainen som hade digikamera..skitstor var den. :)

men några bilder har jag från åren efter på dessa okända nötter som visade sig bli mina väldigt goda vänner tillslut. :)


Satu, Anna o Sussa på Merjas bröllop sep-07.



Anna, Janita, jag, elle, sussa o Heli.



Min vackra vän Merja. :)



Jokke, Matias o Mika. :)

Jaa, så utan opisto så hade jag bland annat ej lärt känna dessa människor. Tack opisto!



.rasavallapaltta.

jaa.. det är så hon kallas numera. Döpt av moster Tanita, fast hon envisas med att kalla sig själv judiths syster tanita. :)
Det började med rasavillipiltti, men nu är det rasavallapaltta som gäller. Kärt barn har många namn.. :)

helgen till ära ska jag visa er lite bilder på rasavalla.. :)




dubbelhaka är IN... i våran familj.. det är bara pappan i familjen som inte hajjat de än.. höhö.. :)


Judith i Åhlens. :)


Judith på Cubus. Lite lik Ava..tycker ja,,



Judith bowlar.



Judith o Pappa.



Judith o mamma.


.daxdå.

Då vare väl dax att göra en uppdatering här också. Nu när livet börjar gå tillbaka till vardagen. Sommaren snart över. snart ja. Össi flyttat hem. tanita flyttar imorgon. Mina sommargrannar lämnar mig o Judith ensamma här på vallagränd. Så nu börjar hösten o vardagen. allt vad de innebär. Bland annat börja träna o sluta äta så mkt.  :) Fast riktigt än är de inte vardag. för jag sysselsätter mig med att kolla på OS hela dagarna. o OS håller nog inte på hela hösten...

Idag har jag o Judith varit till BVC. o hon fick två sprutor och hon tyckte de var mindre roligt. Lite jobbigt var de för mitt mammahjärta att se. Niiisk. :)
Lite måste jag ju få skryta.. varje gång.(typ varje iaf. :D ) vi är vid bvc så blir dom imponerade av Judith. Idag låg hon på skötbordet o snurra från mage till rygg fram o tillbaka. Sedan lekte hon med sina egna fötter o satte dom i munnen. O de är tydligen ganska tidigt för en 3 månaders... ÅÅÅÅÅ... vad stolt mamma jag äääääääär...:)

vad ska jag laga för god mat idag då? några idisar? måste ju börja laga lite nyttig mat ifall jag nu nån gång ska komma ner i min inskrivningsvikt innan graviditeten. Jag hoppas Judith ärver jimppes ämnesomsättning. eller iaf lite utav den. De e ju inte kul att inte kunna gå upp i vikt alls. men de är inte kul å vara så duktig som jag heller på att gå upp i vikt. :)  i chocklad kaka o de sätter sig på röven på en gång...o så är de nog för alla i min familj o släkt. iaf mammas sida..:D
Noh... sätter sig inte chokladen på röva så sätter den ju sig nån annanstans. för de är väl aldrig nyttigt med choklad..

nää.. diskberget i köket är enormt.. lika så tvätthögen.. fysen. kylen o skkafferiet gapar tomt..  lägenheten är skitig..
Jag tror jag är väääldens sämsta hemmamamma.. men lika gla fö de..;)

.primadonnan.



Våran primadonna i sin nya babysitter. :)

.håhååjajaa.

Ute schteeker solen som bara den å här sitter jag o ugglar. ¨Våran termometer visar på 36,5 grader i solen, så jag är bara ute korta studer på balkongen, sen håller jag på att stekas. O Judith tycker inte alls om värmen, så vi svalkar oss här inne med jämna mellan rum. Inte för att de är så värst kallt här inne heller. På nätterna håller vi på att svettas ihjäl.. o jimppe trodde att han inte var riktigt riktig när  han svettades så mkt. Fast de är han nog, eftersom jag svettades också.

Våran kära dotter håller på att bli stor. om exakt en vecka så blir hon hela tre månader. Nuförtiden så är hon vaken o vill aldrig sova till min stora förtvivlan. Haha. :) O så har hon börjat styra å ställa mer. Inte alls så som när hon var liten. Då grät hon i fall hon ville ha mat, sova eller bajsa. Typ. Nu kan hon bara ligga å gnälla o vill att man ska kolla å prata med henne 24/7. Sen har hon även fått för sig att hon inte ska somna förrens hon är överstrött o skriker som en stuken gris. o hon ska inte somna själv på sängen som förr i tiden. Nej nej. Det ska vyssas o gosas. Helst i vaggan, sittern eller vagnen. fast allra helst i famnen såklart. Hmm, jag har redan skämt bort henne så att hon vägra somna själv. Huh...Lyckat. :D

Idag ska vi nog ålka till dalarna. Först hade jag beslutsångest efetrsom sussa å kaisa kommer från oslo hit till sthlm. har ju fortfarande chans att ändra mej. 
 
nee. nu måste jag äta innan ja tynar bort. chansen är ju så stor såå.. :)

puss