.semestern är slut.

Semestern 08 är slut. Nog för att den fortsätter för mej o judith ett tag till, men de är ju inte samma sak när inte pappa är hemma. :) Jag ska sammanfatta semestern med ett par bilder. Se o njut. :)


På båten på väg till finland.


Sanni o Judith i Sievi. :)


en fundersam Judith o ett stycke tanita i sievi.


vi sov i husvagn.


Ibland fick man ta sig en tupplus för att orka vidare.


En massa judith bara. hon är mest fotograferad ivåran familj. hon blir sötas på bild utav oss. Konstigt. :)



mormor o morfars stuga i perho.


dax för tupplus igen. Zzzz..


träning pågår.



fiska i perho.


de var så mycket mygg o knott. Jag försöker skydda min nacke från myggbett med min tröja. :)


vi andra fiskar medans tilda...jaa, undra vad hon gör. :)




middagen räddad. Puh.



judith i lugnets utomhusbad.



Dop. Judith Mette Miranda o hennes kusin döptes 17/7.


moster o Lullu. :)



lulli luu..  undra hur många smeknamn jag kommer hitta på till henne innan hon ens fyllt tio? :D



Judith o hennes kompis. :)



mina snyggingar. ;)


i nyckelviken.



I gröna lund. :)

.semestern lider mot sitt slut.

Semestern lider mot sitt slut. Imorgon har jimppe sin sista dag på jobbet. Och det var då på tiden. Hehe, nedå, men jag märker att han är lite sugen på att börja jobbet igen efter nästan fyra veckors ledighet. Imrgon ska vi vakna tidigt så att vi får en lite normal dygnsrytm nu när det är slut på semestern. Jag funderar bara på hur jag ska lyckas underhålla vår kära uppmärksamhetskrävande dotter när jim börjar jobbet igen. Nu när vi farait o flängt under hela semester så kommer väl judith bli knäpp av att bara sitta här i lägenheten o koksa på mitt tyrne. :) Haha, närå. Så fort jim börjar jobbat ska jag åka in till stan o gå på john chris o äta en syrlig kräftstjärts sallad. :)

Imorgon ska vi åka till Lida o sola o bada. O spela minigolf. Jag hoppas att de blir fint väder. Annars vet jag inte vad jag tar mig till. Jag har inte badat en enda gång iår!! Hallooo.. När jag var liten så hade man varit döv i flera månader redan efter allt vatten i öronen efter att man mer eller mindre spenderat all sin tid under ytan av esttjärn.. typ.

nää.. nu torkar mina linser fast. Auts. Dags att lägga huvet på kudden o unten maille. öitä!

.semestern fortsätter.

semestern fortsätter och vår kära dotter har åkt på en dunderförkylning. Det måste ha varit du som smitta oss genom telefonen Annika. :) Typiskt att hon ska vara hostig, snorig och slemmig nu när vi hade planerat att haka på husvagnen imorgon och åka iväg nånstans. Uppåt eller nedåt i svearike, nåstans o njuta av svenska sommaren. Får se hur det blir med det då. Eftersom på torsdag måste hon vara frisk och alert igen för då ska vår kära Judith Mette Miranda Kinnunen döpas tillsammans med hennes söta kusin. ;)

Inge seurat blev det för mig. Jag orka inte sitta där med en snorig o gnällig bäbis. Nejtack. Men jag orkar inte sitta hemma här heller hela kvällen. Stackars Judith. Hon vet nog inte vart hon bor någonstans. Varje gång hon slår upp ögonen så är vi på en ny plats. Stackars barn. Hon kommer nog bli en rastlös själ som ej hittar sin identitet när hon blir äldre. Huh.
På fredag åker vi nog tillbaka HEM till Sthlm och går på grönan. Kanske får se. Sen på lördag är det bröllop och sedan börjar jimppe jobbet igen på torsdagen. Sista veckan av semestern ska vi nog vara i sthlm. Så att stacks judith får lite lugn och ro. :)

Nej nu vill SNORungen ha lite uppmärksamhet. Tjingeling! :)

.semester.

Hej hej mitt sommarland..

Jag har absolut ingenting vettigt att komma med, men tänkte uppdatera iaf. Inte för att jag kan påstå att jag har någonsin tidigare heller haft något vettigt att säga men men..

Semestern är i fullgång. Den började ju med suvarit. Vilket alltid är lika roligt och jobbigt. Roligt att träffa de människor man vill träffa och jobbigt att träffa de människor man inte vill träffa. Jaa, det finns faktiskt sånna. Sånna där halvbekanta som ändå envisas med att komma fram och prata och man har ingenting gemensamt.. "Missä alueella teillä on vaunu/teltta?" Huh, jag skulle inte kunna bry mej mindre.

Sedan blev det perho. Mummu o tutas stuga och oj vad mysigt det var. Vet inte när jag varit där senast. Blev helt fåningt sentimental. Jag ville bli barn igen och gå med tanita på utedasset. Hon var den modiga och hon fick alltid lov att kolla ner så att allt såg okej ut. Inga maskar, spindlar eller bajskorvar som skulle komma åt rumpan. Jag själv vågade inte titta ner. Samma sak var det på suvarit. Tanita skulle alltid lyfta locket till mej så att jag bara kunde backa in och sätta mej. Haha, hur kunde du muka vara så modig tani? :)

Vid mormors stuga så finns det två toasitsar brevid varandra. Tanita satt på den ena och jag på den andra. Jag försökte få jimppe att ersätta tanita nu när hon inte fanns inom räckhåll. Men nej.. han vägra ställa upp. Jag vet, han är tråkig. Jag har aldrig lyckats få se honom sitta på toa. Han låser ALLTID dörren.. Inte för att jag vet riktigt vad som skulle vara poängen med att se honom sitta på toa. Men kan han sluta vara så hemlighetsfull då? Och låsa dörren jämt.. även om han går på toa på natten. detta hemlighetsmakeri väcker en enorm nyfikenhet hos mig. Nåh, nog snackat om min mans toalettvanor. :)

Sen åkte vi till Jims farmor i Äänekoski. det var trevligt att träffa henne för första gången.
Vi skulle åkt förbi jyväskylä också men tyvärr jobbade janita och anna den natten så det blev inget. Dom får komma å hälsa på mig i sthlm istället. Hehe..:) muka.

Ja nu är vi som sagt i Dalarna. Jimppe har semester i typ 2,5 veckor till. Så vi blir nog kavr här fram till den 17/7 iaf för då ska vi döpa Judith. Sedan bär det nog av till sthlm på lena o akis bröllop. Sommaren bara rusar fram. Jag hinner inte alls med. Måste ta till vara på sommaren nu. och det ska jag göra genom att åka hem till Mamma o pappa i östtjärna. Det är väl sommar om något?

nu ska jag sova. Natti natti!