.zzzzzzzzzzz.

Jag är sååå trött så att mina  ögon håller på att hoppa ihop av sig själv. Men tänkte passa på att uppdatera en snabbis när Judith ändå är nöjd å glad i sin säng. För snart är det dax att agera mejeri igen.

I köket står en enorm diskhög efter våran grillning, min bakning och iltakylä som vi hacde igår. Disken bara väntar på att bli uppdiskad när det blir vardag igen. Har lyckats undvika diskhögen genom att inte vara hemma.

Var på ry på morsdags ferre o kevätjuhlat. Jag som åkte dit för att få äta gratis tårta, men när jag väl var där och de äntligen var kaffedax så hade jag hunnit bli så hungrig att jag inte var alls sugen på något sött. Så då åkte vi å köpte pizza istället. misslyckat.

Efter de så har vi varit hos väyryset och ätit våfflor. Det var trevcligt med massa folk och jag fick mig många goda skratt. Fast emellanåt skattade jag nog inte åt exakt samma saker som de andra, eller vad pirre? :) huhu.

Och judith har skött sig exemplariskt fast vi rännt runt överallt.

Imorgon kommer esteri hit å de ska bli kul. Kanske åker förbi Ikea å köper en byrå att  sätta jullan kläder i. Börjar tröttna på att bara ha dom liggandes lite överallt.:)

Nää, nu är de nån som vill ha tutte!

Tjingeling!

.uttråkad.

Saker man kan göra om man har tråkigt:


- Knyta fast trafikdödade djur på sin bil
- Bita sig i nacken
- Gnida in sina CD-skivor med smör
- Punktera sin cykel i god tro
- Fråga folk på bussen om de litar på dig
- Lägga alla sina sopor i brevlådan och klaga på sophämtning
- Bygga en enhjulings-rullstol
- Hälla rödfärg över sig när man kommer för sent, och skylla på en trafikolycka
- Leta efter hörnen på en boll
- Göra hastiga inbromsningar på motorvägen
- Leka Expedition Robinson med familjen och rösta hem dom man inte gillar
- Trycka in marsvin i avgasröret
- Få skivkontrakt med inspelningar av sin kompis när man slår honom
- Leka drunkningsleken i simhallen
- Hurra varje gång CD-spelaren byter låt
- Blanda om bland ungarna på BB
- Stå utanför kyrkan vid fullmåne i svarta kläder och mässa ?Brinn kyrka, brinn?
- Hosta våldsamt på främlingar, le generat och säga: -Syfilis!
- Plåga sina tama sniglar med grovsalt
- Göra karriär som mögelodlare i Mölndal
- Slå folk i ansiktet och sen skylla på spasmer och kramp i armen
- Äta bara skinnet på kycklingen och slänga resten
- Anmäla sig själv till polisen för att verka farlig
- Tillverka falska pengar med valörer som inte
- Klä ut sig till Michael Jackson och smyga utanför dagis
- Fråga efter katapultknappen på sin första körlektion
- Hänga sig med sin nollmodemskabel när com-porten har gått sönder
- Svimma när man åker ?kaffekopparna? och skylla på starka G-krafter
- Döda mjäll med tändvätska
- Smälta stearin och droppa i ögonen på sig själv och sina släktingar
- Byta namn till Kjell
- Smeta in sina vänner i vaselin och rulla in dem i Glad-Pack
- Spara till en helt förkromad rullstol med navkapslar i guld
- Ge sin blinde bror en kikare i födelsedagspresent
- Tro att alla som tittar på dig är ute efter pussar.
- Köpa ett strykjärn så man kan aga barnen
- Låsa fast sig med handbojor i en vilt främmande människa på stan
- Konkurrera ut kompisens rockband med sitt pannband
- Vira in sig i en skumgummimadrass och rulla ner från Mount Everest
- Leka Ryska Komposten
- Leka kleptoman i affärer bara för att liva upp det hela
- Åka till skolan på sin menstruations-cykel
- Ersätta sina ögonglober med negerbollar
- Ge sin rektor kakor berikade med hasch
- Överfalla folk med en mjuk frukt



.snabba ryck.

Tänkte göra en snabb uppdatering. Innan min kära dotter vill ha min upp,ärksamhet igen. Hon börjar låta som en grymtande gris i sin vagga, ¨så snart är det dags att agera mjölkko igen. Jag tycker inte man gör annat än att amma hela tiden. Man känner sig som ett levande mejeri. Och mina tuttar sen då. Dom är gigantiska. När mjölken rann till så trodde jag seriöst att brösten skulle sprängas. Jag var helt facinerad av mina enorma bomber. Jordan o Pam bleknar i jämförelse med mig. Aja, sen kan man ju diskutera hur fint de är med dessa bomber och hur de kommer att se ut sen när all mjölk är ute.. hmm, hemsk tanke! :)

Imorgon börjar jimppe jobbet igen och det är nu vardagen börjar för mig och jullan-gullan. Förhoppningsvis kommer pirre o håller mig sällskap och hittar på ngt roligt med oss.

Nää, nu tycker judith att hon grymtat färdig. nu vill hon ha maaat..

Gonatt allihopa.

/Mjölkkossan.

.hejhopp.

Judith har varit hemma hos oss nu i snart två dygn. Och hon verkar må bra. NÖjd med livet. Och amma de kan jag. Jag verkar ju vara en grym mamma trots allt! :)

Vi har börjat landa i vardagen nu. Och jag försöker fortfranade inser vad som hänt och att Judith faktiskt är hon oss nu. Att de är hon som var bäbisen i magen. Men min hjärna verkar lite tröög.

Men den är väl trög bara för att jag envisades med att intala hjärnan att vi kommer få träffa bäbisen i magen sen när:

1. vi varit på förlossningen
2. känt på hur värkar känts.
3. Sniffat lustgas
4. HAft ont.
5. Känt hur en stor melon ska kämmas ut.
6. känna hur den kommer ut.

Efter de, DÅ ska jag få träffa bäbisen i magen. Och då ska vi mysa med slemmig bäbis på magen, väga, mäta, amma, få den omtalade brickan, sätta första blöjan och bara njuta av livet.

Men nej då. Såhär gick de till:

1. Massa personal hit o dit.
2. Nålstick i varje finger tror jag.
3. Slangar överallt.
4. Smärta, inte mer än ett myggbett. :)

EFter de: Ligga på uppvaket i 3 h helt ensam och fundera på var jim o bäbisen är och om jag verkligen är mamma nu? Och skakade gjorde jag också så att jag höll på att ramla ur sängen. Hade träningvärk i dagar efter de. :)

Inte konstigt min hjärna är lite efter. Igår när jag satt och amma så puffa jag på magen och tänkte "bäbisen varit ovanligt lugn under senare tid.". Haha, min hjärna vääägrar inse att bäbisen ligger utan ¨på min mage nuförtiden.:)

Näärå, jag är inte bitter. Allt gick så bra, och allt var för barnets bästa. Men lite snuvad på förlossningen känner man ju sig. Jag hade ju sett framemot de ju. Vet att jag inte borde och får inte tänka såhär. För egentligen är jag lyckligast i världen över att jag har ett friskt och levande barn. :)


.Judith.

Judith Kinnunen. Det är så hon heter numera.. :)

image79image80image81

Visst har min mamma, numera Judith mormor stickat fina kläder åt Judith? :)

:LYCKA:

Att allting inte blir alltid som man tänkt sig eller planerat har jag fått erfara de senaste dagarna.

Men jag har även lärt mig att det spelar absolut ingen roll hur det blev, när reslutatet blev ett friskt och piggt barn som ser ut såhär. Då klagar jag inte, utan är bara en enormt stolt nybliven mor. :)

Våran lilla tjej kom till världen den 7 Maj kl 11.22 med akut kejsarsnitt. Hon mätte 50cm över havsytan och vägde 3750g. Hennes hjärtslag låg väldigt högt som dom gjort under hela tiden av graviditeten. VAr helt inställd på att få åka hem igen men från att en läkare första gången sa ordet snitt så tog de inte mer än en timme så var bäbisen ute. Det gick fort, vet inte om jag hunnit i kapp mentalt än heller. Men det visade sig att bäbisen kissat mycket i fostervattnet och att moderkakan hade börjat blöda och lossnat lite. Så utan snitt vet man inte hur det kunde ha slutat. :)

Men nu måste jag äta. Ville bara visa er min dotter. (Hon har inget bestämt namn än) Och berätta att vi mår bra och har fått komma hem idag från BB. BArnmorskorna på BB och förlossningen var såå söta. Blev behandlad som en prinsessa där. Värsta lyx ju. :) 

image69image70image71image72image73image74image75image76image77image78


.antiklimax till max.

Efter att ha varit på suvarit hela helgen och sedan städade o röjde på talkoot efter. ((Ok, jag gjorde nånting iaf. Lyfte ett par stolar o rulla ihop en matta typ)) så var det dax för iltakylä hos Väyryset. Men jag var så förbannat trött och höll på o somna hela tiden. Och inte nog med de så hade sammandragningarna blivit lite starkare under kvällen. Ni vet, inte sådär ont, utan bara jobbigt så att man inte riktigt kan koncentrera sig. Så vi åkte hem och jag satt mig ner för att skriva o skicka ett referat till Tarja. Jag vet inte vad det blev utav de, jag var mest koncentrerad på mina sammandragningar som kom med 4-5min mellanrum. Efter två alvedon så gick jag o la mig o somnade tull slut.
Vaknade vid ca kl 2 av att nån högg mej med kniv i korsryggen. Och så höll de på fram till kl 6 ungefär, och de gick inte o sova. Sen somna jag iaf efter lite alvedon och vaknade pigg som en mört utan de minsta känningar kl 10.

Här snackar vi antiklimax!! :)

Inte nog med det så har jag varit till förlossningen idag i 2 h utan att få ta med mig en bäbis hem!!! Halllåå va taskigt! Iaf så hade jag rutinkontroll hos MVC idag kl 13. Och blev direkt skickad till förlossningen för att bäbisen hadå så höga hjärtljud. Dom låg på typ 170-180 slag i minuten. Nog för att han eller hon alltid haft höga härtljud, men det har aldrig varit över 170 ett längre tag. Men nu var det inte under 170 på 20min. Så det blev att ligga med ctg apparaten i wn halv timme på huddinge. och allt så sååååååå bra ut. Typiskt. medel låg väl på ungefär 150 slag i minuten. Var tom nere på 140 och inte en enda gång över 170. Aldrig sett så bra ut med andra ord. Så de var bara snällt att åka hem igen. Vilket var väl lika bra, snitt eller igångsättning hade ju inte varit det ultimata.

Jag hann iaf träna på att vanka runt som en pingvin där i korridoren tsm andra födande. Lite avis var jag på dom, men de där med o vanka runt skippar jag helst. Inga utdragna öppningsskeden här inte om jag får bestämma.

Förresten så såg jag 4 stycken utav barnmorskorna som är med i serien barnmorskorna på svt. Om ni har varit lika busiga som jag o tjuvkikat på de! ;) LIte häftigt, de känns som jag känner dom alla som jobbar där tack vare serien. Haha..:)

Jaja, nu ska jag sluta snacka blaja. Imorgon är det Dagen D. De är väl då bäbisen ska komma? Får väl skicka iväg en beställning åp en förlossnings start till natten. :)

.tråkig dag.

Första maj. Och jag har haft världens tråkigaste dag. Världens mest onödiga lediga dag, när ingenting händer. Jag är ju så vaaan att ha en masssssa att göra, så jag blir ju helt handlingsförlamad när det kommer en ledig dag bara sådär. :)

Jimppe åkte i morse till skolan för att ställa i ordning stolar för suvarit. Jag orkade inte följa med eftersom jag inte kan bära stolar just nu. Jag hade ändå fått bara koka kaffe o passa upp på grabbarna så jag stanna hemma! :)
Jaa, sen har vi inte gjort så mycket mer. Jag har legat på soffan och tyckt synd om mig o tjatat på jimppe att han ska hitta på något roligt. De slutade med att jag somna som en stock och vaknade efter två timmar (!) och då hade halva dagen gått redan.

Å så har jimppe stekt pannkakor åt mej och så kom vi nyss hem från en promenad. Eller jimppe åkte inlines och jag promenerade som vanligt. Så spännade har min dag varit. Hur har eran? :)

Igår kväll var vi iaf hemma hos nymark. Och de var maskerad som sagt. Jag hann liksom inte hajja att tiden gick så fort. Jag hade tänkt att jag klär väl ut mig till ngt roligt. Tänkte inte på att jag faktiskt inte bor hemma nuförtiden och inte har tillgång till utklädningslådan. Jag hade ju för sjutton ingenting att sätta på mig!! Tänkte sjörövare, men kläderna satt inte riktigt som dom skulle. Det var lite väl tajt och halva magen syntes. Då blev jag arg och sket i att klä ut mig helt! :) Jätte tråkigt, för det var många som var fint utklädda. Jag ska sätta ut bilder på
www.bilddagboken.se/jejoki så får ni se. :)

Vi grillade och hade jätte trevligt. Drack simaa och käkade munkar. En lyckad kväll. Nää, nu ska jag ladda upp lite bilder från maskeraden!  :)