.arbeta.

Jag som hade för en hundradels sekund planerat åka till Sthlm med JIm igår, men så blev de minsann inte: Dom ringde från vikarie centrum och fråga om jag ville jobba den här veckan. En glad Jenita svarade tacksamt ja med dollartecken i ögonen. Jag såg möjligheten att slippa gå hemma å tröka hela lovet, utan få jobba istället. Bra!

Idag jobbar både mamma och pappa och på så vis betyder det att det är typ jag som ska laga mat till alla våra små kycklingar. Vad ska man hitta på för mat då? Det måste vara helt olidligt att vara hemma mamma. Tänk att varje dag behöva hitta på två olika maträtter? Min fantasi skulle inte räcka till tror jag. Köttbullar & makaroner, makaroner & korc, köttbullar & potatis...
Aja, det kanske är något man får med tiden, fantasi.  ifall det skulle vara så att man i framtiden nån gång skulle få vara hemma mamma. :D

Nu har jag fått en ny mobil också. Nu är jag kontaktbar igen! ;)

/Heippa

.snygg erik.

Jag Jenita Johanna Juujärvi och min lillayster Tanita Elina har sett Erik Segerstedt och Idol Danny idag på kupolen.. OCH HAN ÄÄÄÄÄR VÄÄÄRLDENS SNYGGASTE!!!



Pirre, jag å Tani har sett Snygg-Erik, Det har inte duuuu!!! Lälälääää!! :P

.underbara hiihtoloma.

Nu är det soprtlov. Och det är bara sååå skönt. Loven kommer alltod så lämpligt. Då när man k'nner att skolan börjar ta övertag, och att man snart sypr upp skola, bara för att det är så mycket skola hela tiden. Nä.då vet man att det är dax för ett lov!

Det är första sportlovet jag är hemma i Sverige efter att jag gått ut nian. Nu är dte nåt som är fel, eller så beror det på att jag måste spara lite pengar ifall jag ska ha råd att göra atllt jag planerat i sommar. Men det känns lite tråkigt liksom. Vad gör man hemma på ett lov? Men vi får väl se. Ingenting är planerat. Det kanske bär i väh mot stockholm helt plötsligt. Eller så ska jag jobba med PA hela lovet. Eller med historian? Nää,Jag ska nog bara umgås med Tani och LAte och resten av familjen. Och njuuuta av mitt sportlov. FAst jaa.. en Stockholms trip det kanske blir ändå! ;)





Ha ett underbart sportlov allihopa!!! :)

.plupp i toan.

Jag sitter i skolan redan. Har gjort de ganska länge, och vi börhar inte förrens kl 12.30. Eller vi har ingen skola idag, vi ska till Högskolan på "Högskolans dag". Lite föreläsningar och fika. Högskolan försäker få oss studenter att bli kvar här hemma i Dalarna. Usch var tråkigt. Tänk och börja plugga här på högskolan i Blge, flytta över vägen bara.

Andledningen till att jag kom hit så tidigt var att jag helt enkelt inte kunde sova. Jag kunde inte slappna av. Igår kväll när jag skulle gå å lägga mig, så gick jag på toaletten innan, och PLUPP lät de, och min TELEFON ramla ner i toaletten. IIIIIHHH!! Hjälp, jag vet i tusan hur det gick till, men där nere låg den iaf. Jag lyckades fiska upp den, och sedan sköljde jag den under rinnande vatten för att jag tyckte de kändes så äckligt att den tagit ett dopp i toan. Som tur var så låg de inga bajskorvar eller kiss i toaletten :)

JAg trodde min sista stund var kommen för min telefon, att den fick sluta sina dagar genom att drunkna i en toalett, men nej då. I morse så funkerade den efter att den fått torka. Fast den verkar inte vara riktigt sig själv. Den stängs av lite då å då och får nå ryck och börjar durra jätte mycke.

Aja, det var alltså pga denna incident jag inte kunde slappna av i morse eftersom jag inte hade någon väckarklocka när min var dränkt. Jimppe ringde dock och väckte mig på hemtelefonen kl 8.20, och inte kunde jag slappna av efter de. Så det hjälptes inte, upp och hoppa och ta 09.30 bussen till Borlänge.

Jag har iaf varit duktig och skrivit ut en massa spännade saker. Så i kväll ska jag hem och pyssla lite.
Men innan de ska jag vänta på Jonna, gå och äta, hälsa på högskolan, gympa med Anette och skriva klart religionen. Det är dagens planering.

Ha en bra dag!!!

//Jenita


.religion.

Huvudet känns som en stor tung sten. De dunkar och helst utav allt skulle jag vilja lägga mig ner i min säng och bara somna. Belysningen i rummet är alldeles för ljus, och att sitta och glo på datorskärmen känns inge vidare. Men nu ska jag inte bekymmra mig över det. För jag MÅSTE sitta här ifall mitt religions arbete ska bli färdigt den här veckan. Ska skriva om Opus Dei. Någon som vet något roligt om dem eller någon bra hemsida?

I helgen var jag och Tanita i Sthlm. Det var faktiskt väldigt roligt. Jag känns väldigt spännande och positivt att flytta in dit till sommaren. Jag tycker det ska bli så himla roligt med lite omväxling.

Helgens höjdpunkt var nog ändå när jag fick träffa Ellen efter MÅNGA om och men. I bland är man så himla långt ifrån varandra fast man är i samma stad. Det är jobbigt om man är på den norra sidan, och den andra på södra. Då är det ett evigt bökande för att få allt att gå ihop. Men tack vare en viss person så ordnade det sig så att vi fick ses! Tack! ;)

Nej. nu ska jag sluta snacka strunt och koncenterar mig på lite tråkigare saker. Skola.

Heippadoo.

.tanden.

jag satt i bilen på¨passagerarsätet. Jag snackade med någon, och helt plötsligt känner jag hur jag råkar komma åt en tand  med tungan. Till minn stora förtvivlan känner jag hur den lossnar. Jag försöker intala mig själv att jag bara inbillar mig, en tand kan inte bara lossna sådär. Men joodå, den har verkligen lossnat. Jag spottar ut tanden på instrumentbrädan. Usch! Nu känner jag att flera tänder är lösa, ALLA tänder är lösa. Jag sitter i bilen med hela munnen full av lösa tänder. Hjälp! Detta måste vara enn dröm tänker jag. Men nej, jag är verkligen vaken och allt är jätte verkligt. Jag spottar ut alla tänder, börjar gråta. Jag är tandlös. Jag tänker på löständer. Vart ska jag ringa? Till mamma? Till tandläkaren? Till Jimppe?

Då vaknar jag. Allt var bara en jätte verklig dröm. Alla tänder sitter kvar. Dom är inte ens lösa.
Jag drömmer att jag tappar tänderna väldigt ofta. Nån som kan tolka drömmar? Vissa säger att de beror på att man börjar bli gammal. Vissa säger att man är orolig för något. Vissa säger att de är en varning?

Egentligen har jag inte alls tid att sitta här och filosofera över mina drömmar. Klockan är jätte mycke å innan de ska jag duscha, packa gympakläder och packa. För i helgen ska jag till Stockholm. :)

Gonatt!

.Alla hjärtans dag.

.Alla hjärtans dag.

Jag vill önska alla mina nära och kära en bra alla <3 dag.

.Walk in closet.

.Walk in closet.


Jag drömmer om att min händiga blivande man, ska snickra ihop en walk in closet till mig i framtiden. Ett stort, luftigt rum med en massa öppna hyllor, krokar och hängare. Där kan jag sortera upp alla mina tusentals outfits efter färg och matrial. En hel vägg med bara en massa dyra handväskor hängandes. och en annan vägg med en massa olika skor, högklackade, pumps, sandaler, stövlar och tofflor. Sista väggen ska inte vara en vägg, utan en fet spegel.

Drömma får man väl..

.Scarlett Johnson.

.Scarlett Johnson.


She´s very beautiful...

.sjuker.

Jag orkar verkligen inte bli sjuk. pliiis. Men de halsonda verkar inte ge sig, de blir bara värre. Och huvudet känns som en stor sten. Kanske inte så jätte konstigt om jag blir lite krasslig, eftersom alla  här hemma varit lite småkrassliga från och till. och halsfluss är var och varannan drabbad av. Aja, skönt att de är friluftsdag imrogon. Gör inget om jag missar de. Skulle vara tråkigare att hamna efter i skolan.

Typisk att jag skulle bli förkyld den här veckan.Hade sett fram emot den här veckan, inga stora läxor och ganska lungt. Och denna vecka har vi en massa håltimmar, som passar in med olika gympapass. Jag hade sett fram emot att få gå på friskis ALLA dagar utom torsda den här veckan. Där fick jag så att jag teg.

Igår ringe mamma till dom där som fixar med studentmössora. Jag tänkte att detär bättre om hon ringer, eftersom jag är så förbannat mesig, och vågar inte säga till riktigt. Mamma ringde dit, men dom vägra ge med sig. Alltså betyder de att jag måste betala två mössor. De går inte att hitta nån annan lösning. Den felaktiga mössan måste betalas. Hmm, Hur kul är de? 1000kr, på en studentmössa? Eller två, rättare sagt, en de står 2006 och en 2007. De är bara tiga å se gald ut.

Jag har för övrigt lite beslutsångets inför helgen. Ska jag åka till stockholm eller ska jimppe komma hit?

/Heips


.lördagkväll.

Jaha, såhär intressant, innehållsrikt och roligt liv har jag. Jag sitter hemma och har INGET vettigare att göra än att blogga. Då är det illa. Det ÄR illa.

Men vad gör man. Jag saknar gamla dagar då allt var annorlunda. Då när alla bodde kvar här, då alla var sociala, då ingen behövde leka vuxen. Dessa dagar är ett minne blott. Kommer ni ihåg det gänget på 25 personer som år 2003 var på en resa till Grövelsjön? Var är alla dessa människor? Många har flyttat härifrån, andra gift sig, vissa ligger i lumpen och vissa tror sig vara vuxna muuten vaan.

Och ok, jag skulle väl kunna sitta i mockfjärds fula äckliga nya hall, men rutto när det inte lockar mig ett skit. Ingen som hittar på nånting efter de ändå. Så varför raato slösa bort en hel kväll på att sitta där när man ändå vet att man bara ska hem efter de. Å förresten tänker jag inte sitta där å glo på killarna som om jag inte hade ett liv utan dom. Eller iaf inte visa de offentligt, utan istället sitta här och förbittra sönder.

Nää, tacka vet jag Finland. Där skulle jag vilja vara nu. Och umgås med mina vänner.

Mvh. Jenita :)

.död höna.

Jag är totalt utmattad efter dagens jympa lektion ute i snön med päivi och julia.Det var faktiskt riktigt jobbigt att pulsa runt i snön ute i kylan. Önskar bara mitt knä skulle hänga med lite bättre. Niisk.

Inte nog med de så har jag, tani och ansso varit på intensiv jympa med Jonas idag, och joo tack. lite jobbigt var det ju. :) Så nu är jag utmattad och motivationen att åka på RL är på topp. jajemän!

Inte nog med de så har jag skrivit ett historiaprov idag, det gick väl sådär. Hållar tummarna för att de ska gå vägen.

Idaghar jag varit så duktig enligtmig själv. Så jag tänkte avsluta denna vecka och börja helgen med en bamse stor och hård kram till mig själv.

KRAAAAM, på mej själv.

En liten kram till er andra också.

Jagska bli seriös med min blogg snart igen. skriva något vettig.

Trevlig helg!!

.slut.

Hur kan man efter att varit tillsammans 3,5år inse att man inte är gjord för för varanda och allt tar slut?
Man slutar aldrig förvånas...


Stor kram till min vän Janita!



.tårta.

Min vän Gisela fyllde 19 år i helgen. Vi har gått i samma klass hela gymnasiet, och varje år har jag varit hemma hos henne å ätit den super goda unika tårtan hon har.  De är som en stor semla med massor av grädde och hela semlan är gjord i saffran! Mums! den är verkligen skit god.

Men de höll på att inte bli någon tårta de här året. Jag och Amanda slutade skolan innan Gisela och Emma som skulle ha foto. (Jonna torrisen åkte hem!;)  ) Men vi gjorde allt för att de skulle komma undan från lektionen å komma å äta tårta istället. Ha, de slutade med att Amanda och ja stod utanför fotolabben och väntade på att emma skulle messa att vi fick komma in. Och sen gick vi och ryckte upp dörren, lekte att vi inte viste att man inte fick öppna dörren, och hela filmen blev förstörd av allt ljus som blev insläppt!! Haha, riktigt dåliga skådespelerskor hela bunten, men jag tror läraren gick på de. Gisela mumla lite att " de gör inget, sånt som kan häda" Haha, jag glad över att de inte var på riktigt, då skulle ju Gisela ha strypt oss. Men tårta blev de iaf efter många om och men. Tradition de vet. men nästa år. Hur blir de nästa år?

Idag har vi varit lediga hela dagen. Jag borde svara på frågorna till Historie provet vi har på fre. Jag borde ringa några viktiga samtal. Jag borde plugga teori. Jag borde pyssla lite med korten. Jag borde städa köket. Jag borde hänga upp tvätten. Jag borde diska.  Jag borde gå ut och ta en promenad. Men jag orkar absolut ingenting utav detta.


Heippa!


.spa.

Lördagkväll och jag kom nyss ut från bastun. Jag och Tanita hade ett litet mini spa inne i bastun med hårinpackningar och ansiktsmasker. Så nu är vi riktigt rena och porerna är tömda. Såja.

Helgen har skridit fram alldeles för fort. Jag har inte hunnit med här dom senaste dagarna. Igår var vi bjudna på middag hos pauli och helena. Och de var trevligt! Även om jag fortfrande har lite samvetskval fär att jag dissade RL och alla där. Jag tänkte kanske mest på Jonna och Tanita då då. Men de verkade som dom överlevde iaf. tanita är ju hemma här och jag såg skymten av Jonna i Djurås för ett tag sen! ;)

Idag har det varit underbart fint väder.Jag och jimppe och Mattias har lattjat hockey på Finnrinken. Det känns så himla unnderbart när vi har gemensamma intressen!!! Tssss...

Nej, nu ska jag gå å klä på mig och göra några tappra uppfräschningsförsök..

Med vänliga hälsningar.

J.J