.Hej mitt vinterland.

Idag när jag vaknade hade jag fått ett mess. Där de stod att jag kan skippa ridningen idag för att vädret är så skit. Hallåå. tänkte jag. Så mycke kan det ju  inte regna eftersom det inte ens smattrar på fönster räcket utanför. Jag rycker upp rullgardinen, och oj vilken chock jag få. Ute är allt helt vitt. Och marken är täckt av en 20 cm snö... Gaaaah. Och mer kom de. Det bara yrde ner snö från himlen. Wow, nu är det vinter på sant ju! :)

Dagen har beståt av att jag lekt hemma fru. Eftersom mina päron jobbar och alla vi andra har höstlov, så då är det jag som är äldst och intelligentas i huset, och på såvis får hålla ställningarna här hemma. Bland annat har jag lagat mat, tvättat tvätt, diskat och städat. Jaa, jag har helt enkelt varit hemmafru. Det är skoj, i typ en dag såhär eller två. Men i 20 år.. njaa, jag vette katten!

Sedan har jag packat för min semester till huvudstaden! :) Ska bli skoj att åka dit. Helst idag när Ellen ringde och sa att hon beställt biljetter till Sthlm till på fredag, så nu är hon på väg. Så i helgen får jag se henne. Ska verkligen bli skit skoj. Klart ska det bli kul att vara med JImppe. Iaf lite då. ;)

Mamma och barnen ska åka till Finland i morgon. Är lite orlig för att dom ska ut och rejsa i de här vädret. Jag håller tummarna att bilen håller sig på vägen, att båten håller sig på vatten ytan, ifall den inte skulle göra de, så håller jag tummarna att iaf mina familje medlemmar håller sig ovanför vattenytan. jag menar, ifall båten envisas med att inte göra de. Usch. :S

Min pappa kom hem och tyckte han var en "Kova Jätkä", som han själv uttryckte de. för att han bytt till vinterdäck, bytt olja och torkablad på mammas bil. Öhh, jag tycker det är ganska självklara saker.. :D

men jag önskar er alla ett trevligt höstlov. Njut så mycke det går, för det gör jag.

Nästa uppdatering i från huvudstaden. Vi hörs!

<3




.lanar.

just nu sitter jag på lan hemma ivårat vardagsrum. jag utbrister med jämna mellanrum olika kommentarer. tex "Det laggar som raato!" "Såg ni de där? så ägda!" "Akta nätverkskabeln". I självverket sitter jag och bloggar, men vill ändå vara en i gänget! nyss fick mamma slita hannes från datorn efter att han suttit här i ca 11 h. Han har nog spelat tillräckligt för det här höstlovet.

har som sagt höstlov, och det är helt underbart. bara ta det lungt och njuta av livet.
Det är måndag och jag hade en nice helg.fyllde faktiskt hela 19 år, så tack till alla som gratta mig. :)

Vi hade även förlovningsfest. Och det var trevligt, mennog är det skönt attman förlovar sig bara en gång.:) Eller förhoppningsvis. ingen skulle kunna konkurrera ut Jimppe. ;)

Jag hade lite problem där ett tag. att vad jag skulle göra avmitt höstlov. Eftersom alla här hemifrån ska till Finland. Tänkte följa med, men det blir så trångt i bilen då. Så det blir att åka till Sthlm på ons,efter att jag lyckatsövertala mattias att följa med mig dit. Och det ska faktiskt bli riktigt kul.:)

Idag fick jag en positiv överraskning på posten. ett litet kuvert, ett brev alltså. Kuvertet innehöll ett kortmed gratulationer och lyck önskningar ochsedan 60 euro. Det tog mig ett tag att inse vart detta här kom ifrån. Brevet var från mina underbara kompisar i Finland. Jag blev så rörd,att jag nästan fick tårrar i ögonen.

Jag fick värsta sakna attacken och ville bara krama alla så hårt! varför ska man bara bo så långt ifrån alla man älskar?

 

.Godmorgon.

Godmorgon Sverige! idag har vi vaknat till en ny typisk oktober morgon. ute är det ca +3 grader, regnit, grått och mulet. Ååå, jag bara älskar hösten. Bortsett från detta gråa värder, men träden, har ni sett vilka underbara färger? Helt röda, gula och orange.

En annan orsakt till att jag gillar Oktober, är att jag faktiskt fyller år snart. Jag fyller hela 19 år den 29 Oktober. (( Alla presenter kan lämnas hos mig mellan kl 17-19 på Söndagen! ))

Alltså jag fyller 19. Jag har värsta åldernojan. 19, det är ju skitmycke. Jag är vuxen. Jag står inte ut med den tanken. Jag kommer ändå aldrig bli vuxen, så det är helt onödigt att fylla 19 överhuvudtaget. Mina klasskompisar tycker att jag är totalt stööörd när jag har åldernoja redan. Dom tycker att vid ungefär 28 så kan man börja noja sig lite. Hallååå, 28, då är man ju SKIIIIT gammal, då ska redan den största nojan gått över, och man sitter och fyller i blankter för att söka medlemskap i PRO eller i Pensionärernas Intresseförening. Nää, jag vill verkligen inte fylla år!!!

By the way, sitter i skolan nu och väntar på att första lektionen ska börja kl 9.  Jag har varit super nervös dom senaste dagarna för att min plånbok varit spårlöst borta. Har typ efterlyst den i hela familjen och lekt dektektiv och letat som en tok. Jag har tom. messat till Jonna för att kolla i deras bil. Hmpf, helt onödigt! Idag när jag råka lyfta på min historiebok hemma i bokhyllan, så låh min plånbok där! HA, tack för mig liksom!

Aja, idag tänkte jag investera en ny vinter jacka. Det börjar bli hög tid!


.hotel Rwanda.

Idag har haf haft världens slappaste skoldag. En lektion, och det var bara film.

Vi såg filmen Hotel Rwanda idag på Historian. Jag rekommenderar verkligen denna film för alla. Det var inte många ögon som var torra när filmen var slut, eller iaf inte mina ögon.

Filmen handlar om folkmordet som var i Rwanda, ett land i Afrika, inte större än Dalarna, men ändå med flera miljoner människor. Världens mest tätbebodda land.
Två olika stammar i Afrika mördar varandra, helt utan andledning. Man ser inte ens skillnad på de olika stammarna. Under några månader mördas 1 miljon människor. Oskyldiga civila människor.

Det är sjukt att man närstan aldrig nämner detta som hände, historians största follkmord.  I våran  historia bok nämns det med bara en halvsida.

FN var i Rwanda för att rädda situationen,med de flydde från landet med svansen under benen, då de inte kan ha någon kontroll över befolkningen.
Och västvärlden vägrar hjälpa till. Jag tror västvärlden inte hajjade allvaret.

Efter lektionen var det mat. Vi gick till matsalen, och de regnade ute. "åååh, jag som har plattat håret i morse!" klagar flickorna.

Uach, vilket i lands problem. Man blir så tagen av en sån här film, men man glömmer av det lika fort. Hotel rwanda, var BARA en film, efter bara 10 min. 


.fastklibb.

Mina linser sitter fastklibbade på ögonen. Bläh. Är så förbannat trött. Jag hatar natten mellan Sön-mån. De går aldrig att sova när man vill. Man är liksom utvilad redan efter  allt vilande under helgen, så zzz stadiet vill bara inte infinna sig.

Mina planer var att  jag skulle åka med den tidiga bussen idag. 6.00. Men när jag gjort en hel del hopplösa försök att somna, och när jag kollade på klockan och visade 04.00, då ställde jag fram kl till 06.45.:)
Fast de skulle jag inte gjort. Jag skulle hoppat upp då jag var som piggast, för när kl ringde kvart i sju, då  hade jag hunnit somna sött, och var sååååå trött.

Så idag var de riktig illa i skolan. Under filosofin satt jag å pimplade hela tiden, huvudet ville bara inte hålla sig uppe.

Men jag har verkligen kämpat föratt inte somna innan de är kväll. Har sysselsatt mig med att erbjuda mig till att skruva ihop våran nya soffa. Oj ojo j.. vad jag fick ångra mig bittert. Det var nå allvarliga fel på soffan, och skruvarna funkade inte alls, å näää.. Jag var nära att  hämta yxan från garaget å slå sönder hela skiten.

Fast annars har jag haft en väldigt bra dag. För jag är såå nöjd med mina historie arbeten som jag svurit så mycket över, å haft magsår och stressat.

Man måste väl få tycka att man är duktig, när man för en gångs skull är de? ällä hur? :)

Adios!

.haloo.

min blogg har ju fått fantt.. varför syns det inget? har den blivit hackad utav talibaner efter mitt senaste inlägg? hallåå funka nuu..

:könstigt:

1) New York City har 11 bokstäver.
2) Afghanistan har 11 bokstäver.
3) Ramsin Yuseb (Terroristen som planerade ödeläggelsen av Twin Towers 1993) har 11 bokstäver.
4) George W Bush har 11 bokstäver.

Detta kan hittills vara rena tillfälligheter, men nu blir det ännu mer intressant:

1) New York är den 11:e staten.
2) Flygplan 11 hade 92 passagerare (9 + 2 = 11).
3) Flygplan nummer 77 som också flög in i Twin Towers, hade 65 passagerare (6 + 5 = 11).
4) Tragedin skedde den 11 september, och är även känd under namnet ?nine-eleven? (9+1+1=11).
5) Som du kanske känner till har US emergency services telefonnummer 911 (9 + 1 + 1 = 11).

Fortsatt bara tillfälligheter? Kolla in det här:

1) Totalt antal offer på flygplanen som störtade var 254 (2 + 5 + 4 = 11).
2) 11 september är den 254:e dagen på året (2 + 5 + 4 = 11).
3) Bombningen i Madrid skedde 311 2004 (3 + 1 + 1 + 2 + 0 + 0 + 4 = 11).
4) Tragedin i Madrid skedde 911 dagar efter Twin Towers tragedin (9 + 1 + 1 = 11).

Nu kommer något som är ännu märkligare:

Den mest kända symbolen från USA, efter Stars & Stripes, är örnen. Följande vers är tagen från Islams mest heliga bok, Koranen:

For it is written that a son of Arabia would awaken a fearsome Eagle. The wrath of the Eagle would be felt throughout the lands of Allah and while some of the people trembled in despair still more rejoiced: For the wrath of the Eagle cleansed the lands of Allah and there was peace.

Detta var vers nummer 9.11 i Koranen.

Tror du fortfarande att det är en rena tillfälligheter? Öppna Microsoft Word och gör följande:

1) Skriv med stora bokstäver: Q33 NY. Detta är numret på det första flygplanet som flög in i Twin Towers.
2) Markera Q33 NY.
3) Ändra storleken till 48 punkter.
4) Ändra typsnittet till WINGDINGS (Ev. WINGDINGS 1)

.försovning.

Denna dag började inte så värst bra. Jag hade väckning kl 8 för att jag skulle åka med 9 bussen. Jag vaknar till väckningen, men somnar tyvärr om. Och när jag nästa gång slår upp ögonen så visar den 8.59. Gaah!
Som tur är har inte mamma hunnit åka till jobbet. Jag tar en titt i en gammal busstidstabell, och hoppas på att de inte gjort några förändringar, så jag ska muka ta 9.15 bussen. Men ack, dom hade visst ändrat, så jag fick snällt vänta till 9.28 å ta tåget. Vilket gjorde att jag kom en 15 min försent till första lektionen. :(

Annars har jag mest lekt seriös idag. Ringde ett väldigt viktigt samtal idag, som gav mig minst 1000 VP. (vuxenpoäng)

Sitter nu här för att jag ska skriva ut de förbannade religions arbetet, för att sedan lämna in de å aldrig mer behöva se de. Men jag tycker inte om att lämna in arbeten. Man ör aldrig riktigt nöjd. Man vet att man borde utveckla mer, men tyvärr, alltid räcker inte motivationen och orken till.

Jag ser fram emot nyår. För då har jag bestämt att jag och jimppe ska åka till Finland. För att fira nyår där vid nån mysig stuga med trevliga människor. Jag ser verkligen fram emot de. :)

Men nu ska jag gåpå lektion. Om jag tar mig dit. Är LITE öm i röva efter gårdagens bravader. på häst alltså! ;)

Jenita <3 Jim 13/10 2006

Jenita <3 Jim  13/10 2006


.hej igen.

Det blev ett litet blogg uppehåll där över helgen. men nu är jag tillbaka, ny, utvilad och kreativ.
Som ni alla redan säkert hört så har jag en ring på vänster ringfinger, och inuti i ringen står det 
"Jim 13/10 2006" Ha, det känns faktiskt väldigt bra. Jag är kär som aldrig förr! ;P

Sitter i skolan. Har nyss pratat frånvaro med Biggan, och jag är så stolt över mig själv. 0 % frånvaro på en hel månad. Så de så! Jag är faktiskt hel stolt.
Just nu gör jaginget vettigt. Har en hel del läxor som måste göra till i morgon.  Men först tänkte jag gymma lite efter skolan, och sen åka hem och plugga. usch.

Imorgon har vi ingen skola. Vi ska till Säter med Samhäll C gruppen. Vi ska dit på någon mässa, som berättar om utlandsstudier och om hur man kan komma ut i världen. Jovars, verkar juintressant, men jag ska nog iaf inte börja studera utomlands. Jag är sådär lagom insnöad, så jag nöjer mig faktiskt med högskolan Dalarna. Det är nästan för spännande de redan.

Och i helgen ska jag ev till Sthlm. Ellen ringde till mig och sa att hon var på väg dit. Jag blev ju hel glad, och var på väg ögonaböj till Sthlm. Men..Ellen, hon är ju finne, ringde och sa att hon inte än är riktigt säker. (typisk finnar) Typiskt. Jag som verkligen vill träffa Elle. Vi har gjort många galna och roliga saker ihop.  jag och Elle var helt ensamma i hela opisto. en hel natt satt vi och låtsats grät. Åt helt sjuka ironiska saker. Tillslut gick de över styr och vi inbilla oss att de var nån gubbe utanför dörren. Tillslut grät vi på riktigt för vi trodde gubben var utanför. Elle och jag har även spolat ner janitas tröja i toan, rivit ut Anttus kläder ur hennes gaderob, (Till saker bör tilläggas att hon är super noga me sina kläder. sorterar dom efter färg, kavlite och så vidare.), knytit fast Jenna och sussa runt en stolpe på opisto, rökt i alaula och skrämt upp essi så mkt så att hon storgrät på riktigt. jaa..listan kan göras lång. Ok, vi var 15, och var dödsutrråkade på opisto, men minnen, de är skoj. :)

puss

.onödiga fredag.

Fredadagar är onödiga. Idag började vi kl 8 med idrott. och jag har ett knä som är sönder så jag kan inte vara med. Förresten är jag super förkyld också, men man måste ändå närvara på idrotten för att få närvaro. Usch.
Och nu har vi samhällskunskap. Och jag sitter här. Jag orkar bara inte göra nå vettigt, och jag fattar överhuvudtaget inte vad vi ska göra.

Sen har vi en super lång håltimme. Sen har vi indv. val. Pedagosisk ledarskap. Den lektionen är också onödig, vi gör ändå aldrig nåt vettigt. 

Hela skolan är helt onödig. Jag skulle faktiskt ha viktigare saker för mig. tex. vara med jimppe! ;)

.linsen.

Jag har som sagt skaffat linser, och det faktiskt är väldigt skönt!
 när jag skulle tömma diskmaskinen härom dagen, när den alldeles nyss hade diskat färdigt, så suckade jag och blundade jätte länge, för glasögonen hade immat igen,efter allt imma,os,dimma rök eller vad de är som kom ut när jag öppna luckan. :)  Efter ett tag insåg jag att dom faktiskt inte hade immat igen, för jag hade ju linser på mig.
Så skönt, det här är sådana problem som inte ens folk utan synnedsättning vet att existerar.
Och sen är de lite jobbigt efter att jag sovit päiväunet febrilt letar efter mina glasögon. Jag är lite söming i de läget, å det tar ett tag innan jag haffar att jag faktiskt är ägare av ett par piilolinssit nuför tiden! :)

Jag tänkte jag skulle dammsuga mitt rum nu, och sen lägga mig ner å läsa lite bok. och bara vänta på att en viss person ska anlända.;)

Fredag imorgon..den här fredagen har jag verkligen sett fram emot!

Ha det gott!



.diagnosen.

Idag har jag varit till vårdcentralen, och fått bekräftat att mitt knä är sönder.Hmfp,som om jag intevarit medveten om de hela tiden.

Iaf var det skönt att få bekräftat att deverkligen är sönder. Att de bara inte är jag som hittar på. Läkaren kände efter, och sa att jag har väldigt ostabila leder, även i detandra knät, så det inteär så konstigt att dom strejkat. Farbror Doktor konstaterade att jag hade nå konstigt ord på latin knä. Han sa att korsbandet kan vara av, ledbandet ut tänjt och att de kunde sitta lösa ben bitar i knät.Och operation skulle hjälpa. Så han skickade en remiss till Falun, och jag skulle få komma dit och bli röntgad. Men han sa att detta är en lång process. Usch, men de är bara att bita ihop!!

Emmas kommentar på min diagnos var: "jag skulle skära av mig benet! jag skulle inte klara av att veta att något är sönder i mig!" Haha..:)

Jag gillade min läkare väldigt mycke. Funderar på att bekanta mig närmare med honom. Andledningen till att jag gillade honomvaratt han sa att jag inte behövde skickas till sjukgymnaset, för de skulle inte hjälpa. För jag hade redan så vältränade och muskulösa ben!  Ojojoj, vad jag blev stolt! Kommer leva länge på de där! Sen kan man ju diskutera vilken kokurrens jag hade. Genomsnitts åldern i väntrummet var 70 - döden, så om man jämför med dom, så är jag ju faktiskt vältränad. Men jag intalar mig själv att han jämförde med JLo eller nån sån..

Sen var jag så seriös att jag åkte till skolan ändå. Fast jagtagit ledig hela dagen. Jag vill inte missa för mkt!
Sen hämtade jag mina linser idag, men de var mest för skolan såklart jag orkade åka in till blge! :)



.det vackraste.

DET VACKRASTE
 

Det vackraste jag vet
är att se dej när du sover
där råder stilla frid
och jag glömmer både rum och tid

Du ligger här bredvid
och jag känner hur du andas
att älskas utav dej
är det vackraste för mej

Så sagolikt det är
att se morgondimman lätta
när mörkret sakta flyr
och att se hur dagen åter gryr

En kylig morgonbris
sakta sveper genom rummet
jag kryper tätt intill
lycklig för att du finns till

Stunder av stillhet
ett ögonblick av ro ibland
stunder av lycka
att bara ha varann

Det är en rikedom
att få älska och att älskas
vår kärleks varsamhet
är det vackraste jag vet

Det vackraste som finns
är att vara någon nära
när månen lyser klart
över skog och mark, så underbart

Du ligger här bredvid...
 

Stunder av stillhet...
 

Det är en rikedom
att få älska och att älskas
vår kärleks ärlighet
är det vackraste jag vet

Du ligger här bredvid...



.nyyyyys.

Jag har drabbats av årets förkylning. Nys nys hela tiden. Eller så är de nå allerigi av nå slag. men jag tror inte de. Verkar vara förkyld. Trött och onti halsen också.

Men som sagt, idag har jag varit i skolan. Och de gick riktigt bra, jag åkte dit utan kryckor. Gick jätte bra, lite stel ibland och lite haltande, men de är sånt man får ta.

Efter skolan träffade jag Esse och vi gick till Wayne´s och tog en fika.Satt där och fika och snackade skit ett bra tag. Var skoj attt skvallra med esse igen. De var ju ett tag sen sist. Emellanåt fick vi lov att byta språk, då människor runt omkring oss, börja vända sig om och ge oss lite konstiga miner.Muohhaa.. de är lätt man glömmer av att folk runt omkring faktiskt hör när man väl sätter igång ock snackar. :)

Sedan slösade jag lite pengar på JC och HM. Köpte en fin väst och en hel vit vanligt tröja. Jag tycker om min investering. :)

Sanni sitter brevid mig och leker affär. och jag måste hela tiden "ringa" till henne och göra olika beställningar. "hej och välkommen!"

Imorgon blir de ingen skola för min del. Ska till sjukan kl10.30. Och jag ska ha en förändrinig! jag ska överdriva så mycke. och säga att jag försäkt göra allt för att få knät att läka. Jag klarar inte av att sitta still. Jag vill ha nåt att göra hela tiden. jag är nog lite av en ADHD unge.
Fast de e klart, de är väldigt skönt ibland och absolut att inte göra nånting. :D

men nu ska jag åka till vildmark´s och städa.

NYYYYYYYS hälsningar.

aaatjoh!

Självaste jag på höga höjder! :)

Självaste jag på höga höjder! :)


Min Viggo! :)

Min Viggo! :)


.ågren.

Men pirre lilla, de är ju Tanjas ögonsten. Ser du inte de? Och det  är din mor taina som håller henne. Gullit va? Fast jag är liteamatör fortrandeeftesom bilden råkat hamna på sne. Men jag avanceras och utvecklas med detta bloggande. Snart ska jag ladda nya foton. :)

iaf så har jagvarit deprimerad dom senaste dagarna. Jag har ångrat mig bittert förra inlägget,då jag kaxigt nämner attjag skagöra en comeback på innebandy plan. Jo jo.. Där såg vi ju hur de gick.
Jag hann spela i 2o min, och de var väldigt skoj, och jag kändeatt de funka bra i knät.

Men helt plötsligt  brakade de till i knät, och katastrofebvarett aktum. Mitt knä pajjade och inget annat hjälpe än att plocka fram kryckorna igen efter ett halvårs rehablitering. Degjorde väldigt ont,men mest ont gjorde de nog i hjärtat. Vietävä skit. Nu ska jag till vårdcentralen iaf på ons. och jag ska KRÄVA en operation. Jagtänker inte  lägganer min innebandy karriär än.

Idag besökte jag Synsam och beställde linser och blev av med en hel del pengar.
Urk.

mellamslags tangeten är sönder. kraas..

Konstigt de känns. Att sitta hemma ochinte ha något attgöra. Jagkan interida, jagkan inte gymma, jag kan intejumppa jjag kaningenting. Bäst jag tröst äter på saken.

esse, kan vi ta en mysig  fika eller nåt nån dag? inne i stan. 


puss allihoppa!

:fröken duktig:

Idag har jag lekt fröken duktig. Vaknade kl 9,och var inte alls trött. Jag börjar känna mig vuxen,när jag inte  kansova länge på helgerna.De har verkligen inte hänt någonting idag. Ibland är de så skönt att inte jim-marcus är här. då har man liksom tid med en massa annat. Men de e klart,att  jag hellst  skulle vilja ha hanom här! ;)

Vi var till Ica Gagnefshallen  och sen till Tulavippan. På Ica köpte jag mat och en massa ingredienser. På Tulavippan hitta jag en massa skoj. fanns en massa fina kläder,väskor, skor, halsband och skärp. Roligt med lite annorlunda och unika prylar. Men jag hade inte  så mycke pengar med mig, så det blev en jätte fin lampa, 1 bok, 2pocket böcker, ett halsband och ett skärp. Sedan köpte  jag en massa skvaller blaskor för 30kr.veckorevyn,amalia,hennes och cosmopolitan. Dessa blaskor har tyvärr fått tanita att flytta fram sitt bröllop. Varför, de ska jag inte gå in på här och nu. :)

Men Tulavippan är iaf ganska skoj. Men90 % av sakerna där är bara skrot! Så jag trivs i Tula ungefär i 20 min. Sen har jag tittat igenom allt och bestämt mig för vad jag vill ha. Tyvärr är inte min mamma likadan. Hon är somi sjunde himlen när hon får strossa runt  på tula.Så de tar ca en timmeatt gå från hyllan längst ner fram till kassan. Detta är alltså orsaken till att jag drar mig för 3 timmars tulavippan besök. Men nu är de avklarat för i år.

Väl hemma har jag lagat mat, lasange, väldigt avancerat. och sedan har jagbakat en kola-kokos kaka. väldigt  gott.

Funderar på att test spela  lite  innebandy ikväll. Förbannade knä.. snyft!


min älskling :)

min älskling :)


.pust och stön.

Ha, njaa, jag vet inte Teija om de där stämde in på mig. Jag VERKLIGEN ingen stor urinblåsa. Jag måste ränna på toa hela tiden, och esse och jimppe roar sig med att de låter "TIPP" varje gång jag tömmer blåsan. För att den muka är så liten. Men så är dock inte fallet, Utan de kommer riktigt mycke varje gång, ca 10 ggr per dag ocg 3 ggr per natt. Jag tror de kallas överaktiv blåsa. Funderar på att söka läkar hjälp.

och esse, de där med solariemannen är påhittat till 90% från min egen sida. Tanita berätta att hennes klasskompisa berättade att två vakter som tagit fast en snuskgubbe på maserhallen som smyg tittat på tjejer. Så då drog jag den egna slutsatsen att han säker fotat mig och allt. Även om jag absolut inte märkt nå konstigt. Så, sannorlikheten är väldigt liten att han tagit foto, men en liten titt är inte helt omöjligt. Usch, obehagligt, Man är lite nojig nuför tiden när man solar. Känner sig iaktagen hela tiden.

Kom nyss hem från jobbet. De är så kul att jobba där! jag trivs verkligen jätte bra. Allt var som i somras. Jag blev så nostalgisk och längtade tillbaka till sommaren.

Känns som den här helgen kommer bli väldigt död. Jimppe är inte här och Esse bara jobbar. Hmm.. Och jag sitter här och spenderar fredags kvällen med att göra hostorie läxan. Hmfp, bra början på en helg...

heips.





:sori vaan:

Vissa dagar lossnar de bara inte. Man har helt enkelt idé troka och man får inte ner ett ord på stackars bloggen. Usch!

Inget nytt har hänt. Förutom att jag pratat viktiga sakert med Teija, saknat jimppe, försäkt vara duktig i skolan, haft PA möte med Biggan, diskuterat på Religions lektionen, Tränat och  blivit små tittad på när jag solat solarium av en snusk gubbe. Så om ni ser bilder ute på inet på mig, när jag solar, så vet ni att de inte jag som frivilligt lagt ut dom.

Idag är de ingen blogg dag. Såå.. på återseende! :)


.ubertrött.

En uber trött och sliten jenita sitter här. Efter en väldigt hård skoldag, och efte en massa viktiga ärenden, lite gym och sen en suuper lång buss tur så är jag TRÖTT!

Mina blogg inlägg brukar börja ganska likadant. Ett evigt klagande om dagen som varit. i själv verket är det aldrig riktigt så illa med allt som jag får det att låta. Egentligen är jag väldigt nöjd med mitt liv just nu!

Om det inte vore för att jag ska ut och rida alldeles snart. Då börjar jag genast tycka lite små synd om mig själv, eftersom jag så gäärna vill krypa ner under täcket och läsa en bra bok, och bara somna och vakna imorgon till skolan. Nej nej, här ska de minsann ridas. Vilket iofs ska bli väldigt roligt. (huom. jenita syndromen. först klagas det över allt, fast de i själv verket är ganska skoj.)

Idag ska jag inviga mina nya chaps jag investerat för hela 199:- på Abiouse. För er sominte vet vad detta är, kan fråga en hästtokig lillasyrra eller nåt.

Mitt stora problem är bara att den ena chapsen är mindre en den andra. Eller så är det möjligtvis mitt vänstra knä som är lite kraschad sen min innebandy karriär i unga dar.
För jag testade den högra i affären och den satt bra, bestämde mig för att köpa dem. När jag sedan kom hem och skulle ha en lite catwalk i köket insåg jag att den vänstra satt som korvskinn. De var med nög och näppe sömmarna höll.
Jag måste leta på ett måttband för att reda ut om de är mina vader knän eller chapsen som är konstiga. eller båda två.

Så teija, var beredd på en liten våldgästning hos dig ikväll. Vi ska ha den där seriösa diskussion du vet. Jag har gjort ett viktigt beslut nu. :)


pussar

.måndagen.

Måndag förmiddag kl 11.59. Argh!

Helgen är över, ledigheten är slut och allvaret har börjat igen. Hela veckan skola framför mig.
Men helgen var väldigt trevlig, och jag vill tacka alla människor som var med och bidrog till det! :)

Idag har vi debaterat om feminism. Feminism är ett ämne som frustrerar mig. Jag är absolut ingen anti feminist. Allt ska vara jämställt. Lika arbete ska få lika lön. Man ska dela på arbetet hemma och ingen ska bli kränkt och förtryckt  pga kön.

Jag tycker det här är så självklara saker, så jag vill inte ens kalla mig för feminst. Jag vill bara kalla mig själv för en vanlig människa med synpunkter på naturliga saker.

Såhär funkar det i min drömvärld. Tyvärr funkar samhället inte såhär. Kvinnor tjänar mindre än män, det är kvinnan som tar ut 90% av föräldrarledigheten och de är en stor del av männen som int ens vet hur tvättmaskinen i huset fungerar.

Så en förändring måste ske.

Men vissa överdriver. Att tjejer inte ska få leka med dockor, och du ska inte som tjej vilja stanna hemma istället för att göra karriär. Nej nej, i dagen feminist samhälle så är man förtryckt om man gillar matlagning och småbarn.

Nää, nu tycker jag vi alla tjejer ska bli stolta. Jag vill iaf låta mina barn leka med dockor. Tjejer och killar är olika, jag vill inte vara kille och slakta folk med vapen. Jag är tjej och det är jag stolt över!!!