.Shoooppeli shopp.

Idag vaknade jag väldigt utvilad, kollade på klockan och den visa 12.20. Argh, vad skönt! Det blev ju lite sent igår kväll, men trevligt var de hos esse. :)

Åkte till stan idag med mor min och 5 småsyskon. Jag gjorde en del viktiga investeringar plus en del mindre viktiga investeringar.
Köpte nya byxor. KAnske inte var sådär jätte viktigt.
Sedan köte jag en ny mobil. Det var verkligen på tiden.

Sen köte jag lite presenter vi ska ta med oss till Lule på fredag. Vad de blev för nånting håller jag hemligt. För man vet ju aldrig om de blivande fruarna eller männen snokar här. ;)

Nöjdas är jag med min nya mobil. En LG C1150. Det säger mig sååå mycke!

Men den är liten, enkel och billig. Som gjord för mig!

Jenita inne på Phone House:

Jag - Hej, jag vill han en ny mobil.

Den snygga försäljaren - Jaha. här har vi några nya modeller från SonyEricson.

Jag - Dom är alldeles för dyra och fula, jag vill ha en billig och snygg.

Försäljaren - Hur mycke får den kosta då? 2000? 3000?

Jag - Helst under 1000.

Försäljaren - vilket abonnemang?

Jag - JAg använder comviq kontant.

Försäljaren - använder du verkligen comviq kontant fortfarande? det är inte så många som gör det nuförtiden. Det är mycke dyrare i längden än att ha abonnemang. du borde kanske byta.

Tillslut kom vi fram till vad som skulle passa mig.

Försäljaren - jag har en här men asså den är väldigt enkel och tråkig. Den har inte ens kamera och mp3.

Men i mina ögon vardet snyggaste mobilen ivärlden. och det blev kärlek vis första ögonkastet. Så den blev min för 699:-.

Jag är överlag inte en så jätte konservativ människa, enligt mig själv iaf. Men när de gäller mobiler så är jag verkligen konservativ. Eller det kan också kanske kallas snål. Jag klarar mig bra utan kamera och comviq kontant är jätte praktiskt enligt mig.

Fast JImppe, han är världens mest konservativ. Han vill inte ens lära sig använda T9. Han tycker det verkar så nytt och otäckt.


Ha en fortsatt trevlig måndag kväll.

kramar.



.

.rast.

Jag är hemma på rast. Dom här delade turerna är alldeles olidliga. Man får inte sova länge på morgonen, och inte får man göra nåt skoj på kvällen heller. nej nej, för man jobbar helt enkelt hela dagen, med några timmars rast mitt på dagen. Ganska värdelöst, fast ändå är det ganska skönt att komma hem och sova en tupplur. :)

Teija, just nu ligger jag i hårdträning med dom där exotiska havsljud effekterna som kan eventuellt komam till användning. Jag har inte fått in den rätta klinget, det låter liksom inte riktigt äkta än, men det tar sig. :)

nu ringer de..

Det var Eero Kaaru som ringde. Muy intresantisímo. <-- detta lärde jag mig på två år.

Just nu är jag ganska ensam känns det som.

Jag vill ha en kraaam! hallåå? nån frivillig?


På återseende.


.pressen.

Teija, jag vet exakt vad du talar om när du pratar om den där "blogg pressen". Jag börjar också få lite smått prestations ångest inför de här med bloggandet. Mest över det att jag måste uppdatera, men jag vet inte vad jag ska hitta på för nåt.

Idag har jag iaf haft ont i huvudet. Har inte hunnit gjort så mycket idag, förutom att jobbat och bråkat med min förbannat envisa vaxpropp i örat.
Det gick inte så bra att jobba idag. När jag försäkte kommunicera med mina kära vårdtagare, så blev det inte så mkt vettigt sagt, då vi båda har lite nedsatt hörsel. Jag pga en vaxpropp och den andra pga åldern.

Min huvudvärk under de senaste dagarna kan bero på att det varait så mycket åska i luften. Igår mall de som raato, just utanför mitt fönster, så jag sprang ut till köket i ren panik. Oftast är jag inte rädd för åskan, men lite skakis blev jag när de small som raato. Gjorde ont i öronen, även om jag hade en vaxpropp i ena örat!!

Idag åskade så väldans att de blev strömavbrott på jobbet. Allt ordna sig tillslut. Vi fick lov att äta maten lite tidigare än planerat. Jag börja seriöst fundera på vad som skulle hända om de blev strömavbrott inom vården när man just höll på att lyfta en vårdtagare med jag hjälp av liften? skulle den bara bli kvar hängandes i luften?

KAnske borde ta redan på de. Man vet aldrig om den situationen blir aktuell nån dag i dessa åskans tider.

Mvh. Jenita





:arbetande.

Jag är såååå seriös.

Kl 07.00 satte jag på mig inlinesen och åkte till Gagnef för attt göra en arbetsdag på sisådär cirka 8 h. Allt gick jätte bra! jag gillar verkligen de där jobbet. Det är skoj. Känns underbart att vakna kl 6 på morgon kvisten ocg tänka " Det ska faktiskt bli skoj att åka å jobba"

Sedan åkte jag såklart hem igen med rullskridskorna. Oj ojojoj.. ni vet dom där backarna vi flottbron. Min rumpa får arbeta. Så ni vet vad de beror på.. alltså att min rumpa blivit så snygg. Haha, nää jag ser mest ut som jaa, ja vet inte. Flåsar och helt röd iansiktet, och försöker förgäves komma uppåt i backen, men det känns mest dom jag står still. Man känner sig inte allt för attraktiv i den posen. :)

Sedan har jag bättrat på brännan hela dagen. Synd att det inte syns om man inte har lite fantasi.. min bränna asså..

Sedan satte jag mig på min pappas röda crecent racer cykel. Med "bockstyre" å allt. JAg satte även på mig en hjälm. Ha, alla skratta åt mig. men jag tycker jag var snygg. Jag är så bra förbild för mina småsyskon och alla andra barn. jag önskar att jag vore de jämt, och inte bara idag när jag råka ta på mig en hjälm på första gången på skit länge.

jaa juste, min cykel trip blev iaf till Vildmark´s i möckfjärd. sisådär 13 km.. (host host.. rumpan ni vet)  Här har jag städat i 2 h nu. såå duktig. det är för övrigt här jag sitter nu och skriver. internet är sönder hemma. fortfarande..

så jag tycker jag har varit sååå seriös idag..

Mvh. Jag och min rumpa.

.broken.

Hej hej.

inetrenet är urfunktion hemma, så det kommer nog bli ganska klent med uppdateringar nu dom senaste dagarna.

Sitter hemma hos farbror jan och spelar vänd 10. JAg har vunnit dom två senste gångerna innan dom andra ens hunnit börja spela, så jag har tid att sitta här ett tag.

Men mina så vuxna och mogna vänner uppskattar inte detta. dom tycker lunar och blogg och allt vad de heter är mesigt. ha, dom är bara så avundsjuka, för att dom inte hittat på detta och kommit fram till hur kul det här egentligen är.

Men aja, nu ska jag pysa.

hare bra! ;)

.allt jag borde göra.

Just nu finns det väldigt mycket som jag borde göra. JAg borde städa upp lite här hemma, eftersom mamma & pappa kommer hem ikväll. Men jag känner mig bara så oerhört slö. Orkar inte! men snart så...:)

Esse åkte hem nyss. Hon sov äver här hemma hos mig. Hon skyllde på Peace & Love festivalen, men jag tror minsann det fanns en annan orsak, hon ville helt enkelt sova brevid mig! :)

Men vi hade skoj. Vi var huriga och gick till Djurås och handlade. Sen tog vi bilen tillbaka till Djurås, orsaken till varfrö det blev så, det berättar vi inte för nån. eller hur essi? ;)

Sedan satte vi på bastun. Och vi naken badade och bastade och sedan snacka vi skit och drack varm oboy. Ibland är det bra att våra män är ute å traskar, så att vi kan ha skoj! Annars har vi ju inte tid med sånt här. Näj näj, då är vi fullt upptagana med att seurustella med våra respektive.:)

Jag Har setat och sonkat på www.familjeliv.se. Jag börjar bli vuxen och mamma. Hallåå, de där är ju sidor för dej Teija. och inte för mig. ;P

Verkar som att det inte blir nå seurat idag för min del. Ska städa lite nu. Sen läsa ut minbraiga bok, och sedan ut på en liten illines tur. teija, skaru me? eller jobbar du?


Ps. Tanita, du har exakt samma sida som jag på din blogg. härmapa! jag måste byta då. Keksi jotain omaaa...



.min stora dag.

Idag har det inte varit min dag.

Allt började med att jag vaknade kl 3 på natten. En eländig fluga störde min skönhetssömn. Och jag fann inte den lilla rackaren, när jag skullle mörda den, med e ihoprullad Kalle Anka i högsta hugg, helt sömning och halvnaken. Men tack och lov, smart som jag är så hajja jag att jag faktiskt kunde byta rum, eftersom huset är näst intill tomt, bortsett från mig och Ossian.

Ah, jag böt rum och kunde i lugn ocg ro fortsätta mina söta drömmar. Nåväl, det var vid dethär laget jag insåg, att denna dag inte kommer bli bra, när jag hörde en fluga i det nyvalda rummet också. Som tur var så lyckades jag mörda den, utan några större problem.

Kl 5, vaknar jag utav en extrem mensvärk, och till min stora lycka inser jag att sängen är full av BLOOOOOOD!
Argh, ei siinä muu auttanu ku et hoppa in i duschen och göra rent i sängen och vara sådär lagom lycklig.
 noh, även om jag hade gtymt ont imagen så orkade jag inte vara borta från jobbet. måste försöka ge ett gott intryck så här i början. JAg poppsa i mig lite panodil och trampade iväh mot Gagnefgården kl 7 på morgonen.

Men värkarna ville inte ge sig. När jag väl var framme så var det nästan olidligt. Jag kallsvettades och allt svartana för ögonen i omklädnings rummet. jag fick lov att sätta mig ner och andas lungt några minuter,

och så här höll det på hela dagen. det enda jag ville var hem. JAg slutade kl 15, men tog bara en halvtimmes rast för att få pka hem 14.30 eftersom jag mådde så pyton. Mennär kl slog 14.30, så vard et sommarens fetaste åsk oväder och regnet öste ner. Så jag jobbe snällt lite övertid, sisådär kl 15.30 satt jag mig på cykel och trampa iväg. Strax innan flottbron, öppnade himlen sig och regnet bara öste ner.

Med en värkade mage, hyvudvärk, några timmars sömn trampade jag uppför backen i Älvnäs, men regnet piskadens i ryggen. Det var inte första gången den dagen jag önskade att dagen vore slut snart.

till saken bör nämnas att jag glömde mina tamponger hemma, vilket gjorde att jag fick lov att ta det vad äldrevården hade att bjuda på i tampong och bind väg och använda under hela dagen.

Och inte nog med de, har min man åkt till Norge för att vandra i en vecka.

tack för mig.




.come back.

Nu kommer hela min stora feta bekant skapskrets börja blogga. (dvs. teija och tani) Ps. ursäkta min särskrivning.)

Så nu måste jag uppdatera lite för att inte hamna efter med bloggandet.

Sitter hemma hos teija och Dan, hon ringde hit mig på en kopp kaffe. och lite kladdkaka. (hon är rädd att jag ska bli smalare än henne, därför hon matar mig med kladdkaka.)

Det var gott, men det medförde även en hel del extra kalorier. För att lugna vårat samvete lite, så var jag och Teija så hurtiga att vi tog våra inlines, och for till djurås. Vi var så duktiga, våra rumpor är så trimmade. ( man ser seriöst värsta skillnaden.)

Attans vad alla ska snacka bröllop på sina bloggar. Jaja, pirre har gift sig. Eller var det så hon hette? Känns som jag inte bryr mig speciellt. Minns knappt vem det är, men så länge dom bor i finlnad, tänkaer jag inte slösa energi på att försäka minnas dom. flytta hem. :)

Tani, ta det lungt, jag ska inte gifta mig inom ett år, utan rättare sagt, typ 10 mån. Samma helg jag tar studenten typ. Muohhaha, no ei vaan.
Vi tar en dag itaget. det blir en överrasking sen när ni får en inbjudan. Det kan vara om 10 mån eller 1,5år. :)

JAg kom på värsta iden att ta över teija och dans hus när vi gifter oss. mycket bättre att bi här, än i en sömning lägenhet i djurås. Typ samma hyra. Jag går redan runt hät och drömmer. ;)

Hörrö, tani, du får komma förbi på en kaffe hos mig sen. det är ju inte så långt härifrån oss hem till Östtjärna. ;P


VArma sommarhälsningar och på återseende.