.smoothie.

Nyss hemkommen från Friskis och Ica maxi min man håller på att mixrar ihop en smoothie till oss. Men jämna mellanrum hörs "Hur ska man göra?" "Nu kommer vi de till de svåraste, hur mycket yougurt?". Men de verkar gå bra, hoppas det smakar lika bra.

Som sagt har jag varit på friskis idag. WOW! De är faktiskt första gången sen.. hmm,, typ början av maj. Jimppe skulle åka och spela badminton, så jag tog mig i kragen och åkte till friskis. Det var himla skoj. Jag hade glömt av hur kul de faktiskt är!!! Men jag har dragit mig för att gå dit. Ni vet man känner ingen, vet inte alls hur det ser ut, vilka pass som är bra osv. Men nu ska de bli ändring på de. Iaf EN GÅNG i veckan ska jag släpa mig till f&s. Haha, min ambitions nivå har sjunkit lite. Förr i tiden skulle de gymmas, promenader, ridning och gympa. Ändå var de inte tillräckligt! ;)

Förresten så ska jag sluta skolan. Jag är så trött på skolan. Dom är totalt värdelösa. Fast egentligen tror jag att det är mig de är fel på. Jag är helt enkelt så omotiverad att gå i skolan så jag läser aldrig all information vi får. Vilket slutar med att jag har noll koll. I måndags skulle vi tydligen ha kursstart här i haninge kommunhus. Men lilla jag var inte där för inget schema hade skickats till min mail. Alla andra i min klass hade fått de.  (( alla har individuella scheman, olika platser beroende vart man bor)) Jag antog attd e inte skulle bli några problem så jag kolla inte min mail förrens söndag kväll. Och det fanns inte!!! Resluterade med att jag fick åka till skolan på måndag och fixa schema och missa kurs introduktionen!! Jeee.. full koll!!!

Enligt schemat så har vi inga lektioner förrens föreläsning på fre. Så jag går hemma här och antar att det är så. Har mailat och försökt ringt 1000pers minst för att fråga vad jag missat. Men inga svar. Förstår ni att jag håller på att ge upp? Jag vill inte vara med nå mer. Så nu har jag kollat lite jobb. Vet inte vad jag ska göra. har sån beslutsångest.. Vad tycker ni??

Nu ska de ätas smoothie. Och antagligen kolla på Nhl, lägenheter eller annat tråkigt min man gör på inet. TAcka vet jag mig själv som iaf bloggar.. Jag kommer bli nhl proffs inom en snar framtid om jag varje kväll tittar tillsammans med mannen min..:)


.perjantai.

Kom nyss hem från skolan och är jätte trött. Jag skulle vilja lägga mig på sängen, läsa en bra bok och bara njuta av helgen. Men nej då. Här ska det minsann inte njutas utan det ska vara full rulle. Städa ur kylskåp, slänga ihop kläder, diska och laga mat. Och sedan åka hem till Dalarna. Blää.. Sthlm-Enköping-Sala-Avesta-Hedemora-Säter-Borlänge-Gagnef-Ev.Mockfjärd. Blää igen. Den där vägen är så himla tråkig. När vi börjar närma oss Hedemora så håller jag på att exploderar av överskottsenergi och jag får lust att hoppa bak och slå kullerbyttor i baksätet eller typ träna på att stå på händer eller nåt. Seriöst, alltid lika tuskaaaaa!!

FAST oftast är det ju värt besväret. Roligt å se alla och spela innebandy och bara vara HEMMA!! Men just idag känns det som att jag hellre hade stannat i Sthlm. Det beror på att vi var hemma i Dalarna förra helgen, men i morgon så har vi äntligen fått en tid hos fotografen. Till saken hör också att alla är borta. Både killarna och tjejerna spelar tunering, höstlov alla är borta, kesti´s i finland. Så nästa helg hade varit bätter.

Aja, nog tjatat om de. Redovisade våran tvärbetenskapliga studie idag i skolan. Så nu är jag nöj och glad. Jag älskar muntliga redovisningar. Det är så mycket bättre än skriftliga. Jag hade en 10 min muntlig redovisning och det gick jätte bra. Jag vet aldrig riktigt vad jag sagt, men jag känner mig alltid nöjd efteråt iaf till skillnad mot alla skriftliga inlämningar. Skriftligt känns så himla mycket seriösare. Usch!

PÅ måndag börjar en ny kurs och jag har ingen koll alls som vanligt. Var och köpte lite kurslitteratur för typ 600 kr häromdan iaf. Så nu måste jag väl försöka ta mig igenom alla 6 böcker (?) för annars har jag lagt ut alla pengar i onödan. Det är iaf en VFU kurs, dvs. Verksamhetsförlagd utbildning alltså med andra ord praktik. Vi ska var 4 veckor ute på praktik på en skola. Jag ska vara på Hagaskolan här i Haninge. Så oseriös är jag att jag inte ens kollat vad det är för slags skola. Hoppas bara att de inte är en gymnasieskola, då vill inte jag vara med nå mer!!! Jag får en känsla av att jag inte riktigt brinner för min utbildning? hmm.. Känner mig bara grymt ointresserad.

.............

"Var sóm fågeln
som ett ögonblick gungar
på en alltför bräcklig gren
och som sjunger fastän
grenen böjer sig -
ty han vet att han har
vingar."

-Alferd de Musset

.inte göra något vettig dagar.

Den här veckan har nog varit den mest sömninga i mitt liv. Jag har inte gjort någontong vettigt, inte tänkt en vettig tanke och inte rört mig en millimeter. Det enda jag har lyckats åstakomma i skol väg är att i tisdags setat på stadsbiblioteket och letat fakta om stortorget. Det är liksom allt!!!

Sedan har jag mest lullat runt här hemma. Nördat vid datorn och läst bok och varit allmänt lat. Jag har nästan inte ens orkat laga mat eller diskt.  Man känner sig så lumppu när man går ensam hemma i en lägenhet i flera dagar. Man behöver liksom inte ens sköta sin hygien om man inte känner för det! :) aja, riktigt såhär illa har det ju inte varit men nästan. Några små promenader har jag tagit, handlat, varit på biblioteket och slösat en massa pengar på stan. Men resten av tiden har jag bara varit lumppu!! :)

Men idag mina damer och herrar ska det bli ändring på det. Idag ska det stor tvättas. En massa tvätt att tvätta eftersom jag inte ens orkat gå ner till tvättstugan och bokat tid. Jag ska baka en kaka, åka på en lägenhetsvisning i Västerhaninge, åka och köpa gåstavar från rusta och ta en riktigt lång promenad innan lägdax.

Idag tänkte jag och jimppe gå ut och äta och fira våran 1 år som förlovade (13okt), 4år tillsammans (idag), min födelsedag (29okt) och jimppes födelesedag (9okt) och alla hjärtansdag ( 14feb?). Vi tänkte liksom slå ihop allt i samma middag. Annars kommer jag bli ännu tjockare om jag ska vara ute och äta stup i ett. Men som sagt så är det tvätt och visning idag så vi får skjuta fram de till nån annan dag!

Måste bara avsluta det här väldigt förvirrade inlägg att vi börjat en ny kurs i skolan och jag har fått nytändning igen. Imorgon ska jag åka in till stan och ta bilder på stortorget och sedan göra en power point presentation. Jag ser fram emot att få göra något vettigt! ;)

.Usch och blä.

Sitter här framför satorn och nördar igen. Jag har en massa uppgifter som ska göras klart till på måndag. Problemet är den är att jag är så sjukt ointresserad och omotiverad. Vissa dagar funderar jag seriöst på att hoppa av skolan. Känns onödigt att sitta här å plugga till lärrare när jag har en massa år på mig. Jimppe är inte så värst tröstande. Han säger att om jag hoppar av nu så kommer jag aldrig bli lärare. Men varför ska jag sitta där å plugga direkt efetr gymnasiet och vara 19år när alla andra är nämare 30 typ. Jag tror visst jag kan fortsätta att plugga till lärare om nått år. Då kanske jag är mer motiverad och mer jämnårig med mina klasskompisar.

Största orsaken till att jag tycker det är lite tråkigt är nog att jag är lite besviken på Lärarehögskolan. LHS och Universitet ska slås ihop så allt känns bara förvirrat. Vissa kurser läsaer vi på LHS och vissa på Universitetet. Ofta är det dubbelbokade salar och dom har "glömt av att vi finns". Vi är bara en överflödig massa som skickas runt från ställe till ställe där det finns plats över. Ibland hänger vi bland jurister, geovetare och biologer. Vi har liksom inget eget. Ibalnd känns det som att personalen hellst vill att vi ska sluta existera för att vi bara är i vägen och inte hör hemma nånstans!

Till detta hör också att vi har fått en kursbeskrivning på vad som ska göras. Och jag tror jag har typ kastat bort den, för jag hittar den iaf inte. Då har jag sagt till dom på skolan för flera veckor sedan att jag vill ha en ny. Men nejdå. Det verkar vara totalt omöjligt att få en ny. Ingen vet ens vilken lapp jag pratar om. Kul liksom. PÅ måndag ska allt lämnas in å jag vet inte ens riktigt exaktvad jag ska göra.

Det är det här som stör mig. De är nåt som inte funkar som det ska. Så nu måste ni ge med tips och råd hur jag ska fara! :)

För till saken hör ju den, att de tar lite emot mina principer att avsluta något innan man har slutfört det! Hmm.:)

Nu blev det mycket tjat om min skola! :)

Till en annan tråkig sak. Prata med min kompis igår från Finalnd. Hans bror som han bor ihop med hade dött. Vet inte exakt hur gammal han är men han är lite äldre än mig. Han hade bara inte vaknat nå mer en morgon. Ingen vet exakt vad som hänt. Nån sjukdoms attack eller nåt. Jag är helt förtvivlad. Sådant här ska bara hända på ett ålderdomshem.  Inte friska barn och ungdomar! :(

Till en rolig sak nu då. Att snart är det helg och Esse och farbror ska komma hit.  :)



Hej då! 

.bröstcancer.

http://colourfulmiracles.blogg.se/


19år och bröstcancer och ska dö idag kl 20.00. För hemskt för att vara sant. Funderar på hur hon kan veta att hon ska dö exakt 20.00. Aktiv dödshjälp är ju förbjudet i Sverige?  Är väldigt kritisk. Vill inte tro det är sant.


Inte blivit mycket bloggande för min del senaste tiden. Och inget annat har heller blivit gjort. Jag har varit världens lataste människa känner jag. Idag ska jag på en historia föreläsning iaf. Kl 15.10-17.00.
Sedan borde jag göra något vettigt. Som att börja skriva lite rapporter som ska vara inlämnade på måndag eller gå ut å gå eller nåt. Något måste iaf göras.

//Hej hopp!