.inte fredag,

Jag har värsta ångesten äver den här dagen. Det är så mycket jag mpste hinna göra så det är nästan jag önskar att fredg inte skulle komma alls. Igår jobbade jag hela dagen fram till kl 22 så då hann jag inte göra så mkt vettugt, allt blev framskjutet till idag.

För det första ska vi lämna in fyra olika rapporter tills kolan på måndag, Jag har skrivit klart två utav dem. Och jag önskar att jag slapp sitta hemma i Dalarna och plugga. Vill hinna klart det idag!

Sedan har jag tvätt tid. Så jag måste springa ner till tvättstugan med jämna mellanrum.

Jag måste diska. Jimppe kommer strypa mig om jag inte diskar. Det är han som gjort det dom 10 senaste gångerna ungefär. :)

Jag måste hinna städa ur kylskåpet.

Kasta soporna.

Åka in till Farsta C och köpa nya skor och nån tröja. Jag är så less på allt så nu vill jag ha något nytt.

Sedan ska jag faktiskt försöka hinna komma hem till Dalarna i någorlunda mänsklig tid.


Hur ska jag hinna allt detta?

1. SLUTA BLOGGA OCH GÖR NÅGOT VETTIGT!


.rooolit.

Väldigt roligt att sitta hemma kl 9 och tro att man börjat 10. Sen titta på schemat å inse att man redan börjat kl 9 inne i stan... Jätte kul..:(

aja.. ingen idé å åka dit nå mer. Åker in till nästa lektion som börjar kl 13.15. Tänkte utnyttja tiden på något vettigt som att skriva klart min geografi rapport.. Dvs. inte blogga! :)

Ha en bra onsdag alla. :)

.tråkdag.

Idag är det världens tråkdag. Ingen skola idag, för det är "självstudiedag" som det så vackert heter. Självstudiedagar är ingen bra ide för en sån här oansvarig snorunge som jag, jag har inte gjort NÅGONTING! Jag måste ha en lärare som står bakom mig hela tiden och ser till att jag gör något. Annars blir det absolut ingenting gjort!

Vad har jag gjort istället för att inte plugga då? Sovit länge, diskat värsta feting disken och nördat framför datorn. Förstår inte hur jag äverlevde en dag hemma ensam utan dator förut. Det skulle typ inte gå nu! :)

Jag känner också att jag borde göra något vettigt på motions fronten idag. MEN, jag vet inte om jag orkar gå på friskis efetrsom passet börjar 18, och jag lagar mat förrens nu. Jag kommer ju få super håll. Alternativ två är en promenad. Men då måste jimppe följa med mig, för jag törs inte gå ensam här i storstads gettot när solen gått ner och det är mörkt. Och jimppe kommer inte hem från jobbet förrens efter 18. Och inte nog med de så går det så förbannat sakta när man är ute å går med han. Och för det hundra elfte så orkar han nog inte gå ut på promenad efetr att jobbat 12 h. Sååå. Vi drar slut satsen att.. Jag får ingen motion idag! :)

nää.. tråkigt inlägg. Nu ska jag gå och laga lite mat. Köttfärssås och spagetti. Jippii vad fantasifullt!

.hat.

"Hatet som vi eventuellt hyser mot våra fiender, skadar deras lycka mindre än vår egen"

.Kameran.

image34


Jag har lyckats slarva bort våran USB kabel till kameran i samband merd flytten. Så nu har jag värsta ångesten när jag har ca 600st bilder på kamera minneskortet. Tänk så skulle kortet pajja? Kääk! Så jag måste åka in på Elgiganten nån dag och investera en ny kabel. Sen kan ju jag börja ladda bilder på min bilddagbok också.

Jag kan ju bjuda lite bilder från julen 2006. För det är det enda jag har på datorn. Och för att jag ser lite framemot julen också. ;)

image32

Julbord...mumma!

image33

Pippe, Ipu, Ös, och Pluttis.

image34

Bästa föräldrarna

image35

Oj. En bild från nyår 2006 i Lahti råka hamna här...:/

image36

Ser ni nån tomte? Kommer han inte alls i år? :S

image37

Joovisst kom tomten i år också. Tom. Pirre och Ipu hade varit snälla och fick fina julklappar.


Jag vill att det ska bli jul nuuuu! ;)



.trötter.

Jag är väldigt, väldigt trött just nu och känner att jag jag absoolut inte skulle orka blogga. men gör det iaf och hoppas bloggandet smittar av sig på alla andra!

Imorse när jag vaknade så bestämde jag mig för att jag skulle gå å lägga mig kl 19 idag. Och hjälp, klockan är redan 19.25. Jag ligger redan efter i min tidsplan. Kom alldeles nyss hem. Har varit i skolan och sedan var vi till Jimppes jobb. Jimppe skulle fixa ngt med bilden och jag skulle skriva ut en inlämningsuppgift till skolan imorgon. 

Idag har det inte varit en vanlig skoldag utan vi har varit ute på exkursion som det så vackert heter. Vi åkte buss till en massa mer eller mindre intressanta platser. Med oss hade vi en geograf, en historiker, en statsvetare och en religionsvetare. Vid varje ställe så berättade var och en vad som var intressant med platsen ur just sitt ämnen. 
Meningen är att vi ska skriva en tvärvetenskaplig rapport om denna exkursion och kunna se samband mellan de olika ämnena. 

Ställena vi besökte var Sigtuna, Märsta; Stäksön och Odensala. Sigtuna är Sveriges äldsta stad, och den var verkligen jätte mysig. Havet alldeles nära och smala, smala gamla gator och allt är väldigt fint bevarat med en huvudgata, gränder och små mysiga fik. Hela Sigtuna kändes typ Astrid LIndgren. Ni vet vad jag menar då va! Jag bestämde mig att dit ska jag åka på julmarknad vid jul. Så nu hoppas jag verkligen att dom tänker hålla en marknad . En gammeldags, mysig julmarknad i Sveriges äldsta stad. Det skulle vara nått. Vem vill följa med? Pirre, du bor ju här i krokarna tillsammans med mig vid jul, du kan haka på! ;)

Imorgon är det bara en kort dag iskolan. En föeläsning sen slutar jag kl 12. Då ska jag hem och tvätta lite tvätt fram tills gubben min slutar jobbet. Sen ska vi åka heeem till Dalarna! Jag väntar så! :)
Nog för attjag trivs jätte bra här och det är spännade att bo i en storstad så är det bara sååå skönt att veta att hem inte ligger så långt här ifrån. Att man har möjligheten att åka hem om man vill!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen gå å lägga mig i sängen och läsa lite bok!

///Gonatt! :)

.en dator.

TÄnkte bara skriva ett snabbt inlägg innan jag måsfe pysa. Vi har äntligen köpt en dator och fått internet. Så nu är oddsen väldigt höga att det kommer ett nytt blogg inlägg under den närmaste tiden! :)

Men just nu har jag bråttom. Måste rusa till tunnelbanan och åka till Sthlm Universitet för att vi håller på att läser en geografi kurs där just nu. Efter skolan måste jag in på bibblan här i Haninge å lämna tillbaka lite lånade böcker. Sedan hade jag tänkt hinna med ett friskis pass också.

I natt drömde jag att jag åkte med till Australien. Det var jätte roligt. Jag är så bitter på alla mina singelpingel vänner som ska åka till Australien! :) Jag vil meeeed..

Nu är det vääääldigt bråttom! :)

.skolbänken.

Dagarna går och hösten är här. Är hemkommen från Finland igår efter att varit där en halv vecka. Fick gå på ett fint bröllop och träffa alla mina kära vänner. / och syster :) /

Och jag har gått iskolan i två dagarn redan. Och det känns som att jag inte gjort annat än setat i skolbänken. Jag känner mig lite smått omotiverad hela tiden för det känns som jag aldrig kommer klara det här. Känns som alla ändra är mycket äldre, bättre och smartare än mig. Jag känner mig helt enkelt som en korkad snorunge. Så det är ju inte så konstigt att man är lite smått omotiverad ibland. :)

Sitter i skolans bibliotek och skriver en uppgift om begreppet  " Metakognition". Det är min andra uppgift jag skriver sedan jag började skolan. Och jag började igår. Så det ska bli intressant å se hur det här slutar. Kommer lsuta med att jag skjuter upp alla uppgifter och hamnar efetr i allt och blir utsparkad härifrån. Hehe, jag är riktigt optimistisk idag känner jag! :)

Igår var jag och Jimppe och köpte en dator iaf. Det känns väldigt bra. Idag ska vi åka å köpa ett datorbord och ringa till comhem. Det kommer säkert ta ett par dagar innan vi får in bredband i lägenheten. Men sen kan jag blogga hela dagarna långa och sätta in en massa roliga bilder.

Jag hinner inte skriva så mycket mer idag. Måste ge mig på uppgiften så att jag kommer hem nån gång. Ska hem å laga lite korvstroganoff och ris. Mums! :)

Jag ville bara att ni alla ska veta hur vuxen jag är nuförtiden. Gift och pluggar på Lärarhögskolan. Åldernoja för mindre.