.helg.

Päivi: Jag har ICA kort..:S Snart är detta inte kul längre..

Finns det nån bättre känsla? Att ha tentan gjord, kursen avslutad och fredag? Att sitta vid datorn här på skolan o kika runt på driverse onödigheter, UTAN att känna ångest att jag borde plugga lite?

Tentan gick väl sådär. Återstår att se. Vore ju jobbigt att kugga på min första tenta, men skit samma. Orka tänka på de nu. Nu är den gjord, och får jag göra omtenta så är det inte värre än så. Lätt som en plätt!

Jag har skaffat mig en ny hobby. Det är att plåga mej själv. Med jämna mellanrum brukar jag sätta mej vid datorn o kolla på en massa jobbigheter. Tillslut blir det så jobbigt så jag håller på att börja tjuta. JAg skyller på att det är mina graviditetshormoner som spökar och gör mej så känslig. Jo vad jag gör, är att jag kikar in på en massa jobbiga bloggar. Typ www.alltforforaldrar.se/vimmelmamman , mittlivsabina74.blogspot.com , mammamelissa.blogg.se osv osv. (Känsliga människor varnas. Vissa bilder är läskiga!) Man kan klicka sig fram bland bloggar och hitta tusentals bloggar som skrivs av människor som har det MYCKET jobbigare än jag. ( Så om jag får göra omtenta? VEm bryr sig..? )

Det är iaf min nya hobby. Kan inte sluta när jag väl börjat. Ingen hälsosam hobby dehär. Men iaf en positiv sak, men uppskattar och är tacksam för det man har när man läst om lite elände i världen! :)

Nä, nu ska jag pysa. Trevlig helg till er alla! :)

.HÄ.

För inte ens tre månader sedan så bodde vi i sthlm, i hyresrätt och levde livet. Jag njöt av känslan att inte veta riktigt vad somväntade bakom nästan hörn. Vi visste inte var vi skulle bo och vad vi skulle göra härnäst. Nu har tre månader gått och mitt liv och min framtid är uppritat framför mig.

Jag går i skolan, vet vad jag vill bli i framtiden. Och vi har köpt hus! ja, ni läste rätt. Och jag känner... Lite småångest. Jag är 21år och alla steg i livet är tagna. jag är gift, har fått barn, går iskolan, har bil och nu även hus. Vad ska man vänta på härnäst? Döden elleR? :)

Men aja, lite bra känns det ju ändå. Det var jag som lyckades övertala HÄ (min man kallas så numera utav mej. HÄ=husägar´n) Så i sommar blir man björka bo då. Hade man ju aldrig i sitt liv trott. Att jag ska flytta ut dit till skogen.
Men jag kommer nog inte tröttna än på ett tag nu. En massa finns ju att göra på huset. Fast en hel del förblir nog bara en dröm till ekonomin blir bättre. Host host.

//// Hon som har framtiden uppritad framför sig i punkt och pricka, på gott och ont. Hej vuxenlivet!

.Recept igen.

Det kommer några till recept. :)

Falukorv med krispigt täcke och ostgratinerad mos.

4port mos
2 äggulor
2msk olivolja
1påse riven västerbottenost (150g)
1dl ketchup
1/2dl grovkornig svensk senap
2-3msk soja
2dl rostad lök
500g falukorv m låg fetthalt
4 rejäla tomater
1-2 msk finhackad persilja till granering.

1. Sätt ugnen på 175c. Gör moset. Vispa äggulor, olja och 2/3 av västerbottenosten.

2. Rör ihop ketchup, senap och soja. Vänd ner den rostade löken. Låt "svälla" ett par minuter.

3. Skär skåror i korven. Lägg i form. Lägg moset runt kanterna i formen. Strö över ost.

4. Halvera tomaterna och bryn snittsidorna hastigt i en het lättoljad panna. Lägg dem i formen.

5. 20 min till korven och moset fått fin färg klicka hälften av lökblandningen över korven när ca 5 min återstår.

servera med resten av lökblandningen och sallad!

.recept.

Är i Sthlm, min gamla hemstad och hälsar på. Det är mycket trevligt. Pirre skrev av ett recept från J, som jag också vill ha. Så nu skriver jag in den här i bloggen, slipper jag penna o papper och sen får ni lite inspiration också.

Grekisk pytt med Tzatziki

400g fläskfile
1/2 dl soja
1msk sambal oelek
800g potatis
1-2 rödlök
1/2 dl olivolja
2 röda paprikor
100g fetaost
12 soltorkade tomater
1dl svarta oliver
salt och peppar

1. Sätt ugn på 200c.

2. Strimla filén och lägg den i en marinad av soja, ingefära och sambal oelek. Låt marinera i 30min.

3. Skär potatis i klyftor. Skala o skär rödlöken i klyftor.

4. Lägg potatisen på en plåt, ringla över olja och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen i 20min.

5. Tillsätt lök och avrunna köttstrimlor till potatisen.  Tillaga ytterligare 10-15min.

6. Skär paprikorna i tunna ringar. Ta ut plåten och fördela paprika, smula fetaost, soltorkade tomater och oliver över. Salta och peppra.

7. Servera med tratziki och färskt bröd.

.måste.

såhär på söndagskvällen då jag borde krypa till kojs o titta lite på vad det är vi skall göra imorgon i skolan, så bestämde jag migg för att göra en uppdatring. Jag känner att jag måste göra en uppdatering, för min egen skull. Jag skriver ju ingen privat dagbok numera, utan jag kör bara på den här opersonliga cyberdagboken. Då måste jag ju se till att den uppdateras iaf en gång i månaden. :)

Jadu, vad händer i mitt liv just nu? Jaa, livet leker. En dag satt jag just o tänkte på hur lätt livet är just nu. Allt bara rullar på så bra o livet känns så harmoniskt. Hel ylle liksom. Ibland blir jag typ nojjig o tror att jag missuppfattat nånting här i livet, o har missat värsta grejen, att livet inte alls ska vara såhär egentligen. N:)
haha, noh noh. Tur är väl de att det känns såhär ibland? eller hur.. för det är ju trots allt inte så ofta man känner så..:)

Nää. för imorse så väckte judith sina kära föräldrar med att göra en feting pizza i deras säng.. KRÄÄÄK över hela sängen. Då kan jag ju meddela att livet kändes allt annat än harmoniskt. Men hon sydde inge mer efetr de, å har varit pigg o glad och ätit som en häst idag. Så det var nog inte magsjukan ändå..jeees! :) *peppar peppar*

Hon har börjat våga släppa taget om saker hon står emot, och 2-3 stapplande steg kan hon ta även om hon tycker det är det läskigaste som finns. judith tycker det asså.  Sen är hon helt galen i hästar. Smackar efter alla hästar (+alla andra djur hon tror är hästar), kryper runt med en bok med en zebra i och tror helt överlycklig att det är en häst. Tur vi har hästar utanför fönstret. Hon brukar roa sig med att titta på dom..
Fast sen tycker hon om bilar och motocyklar. Alltid när vi är nånstans där det finns leksaksbilar så blir det en favorit. Sen säger hon brum-brum efter alla bilar hon ser. Men nu till problemet. Vi är så dåliga föräldrar på att uppfostra våran dotter till en jämställd medborgare,s å stackarns har ju inga bilar själv här hemma i leklådan. :D bara en docka o hästar. Halloo, jag måste helt klart åka o inhandla bilar till  stackarns. haha. :)

Nää, nu måste jag sluta. lång inlägg är dryga, så jag skonar er. :)



Häst- och bilfantasten