.näst sista veckan.

Just nu har jag egentligen inte tid att uppdatera min blogg. Lovade Olliver att jag skulle skriva rent ett arbete till honom på datorn, men tänkte göra en snabb uppdatering innan eftersom det var så länge sen sist.

Imorgon är det sista fredagen i skolan. Nästa fredag är ju studenten ifall någon missat de. :) Jag har verkligen blandade känslor inför studenten. Jag vill egentligen inte sluta på kära gamla, trygga Haga. Man är så bortskämd på gymnasiet. Man behöver knappt tänka själv. Lärarna visar exakt vad man ska göra och vad man kan skippa. Så kommer du inte vara på högskolan ifall man skulle råka hamna där n¨ån vacker dag. Framför allt har våran klass blivit lite extra bortskämda då vi har Birgitta som mentor. Hon har stenkoll å fixar allt till oss. Hur ska jag klara mig utan Biggan i framtiden?!?

Mån, tis och ons den här veckan har jag varit i min blivande hemstad och gjort min introduktion. Och det gick väldigt bra, över förväntan. Så nu är jag laddad inför att börja jobba där på riktigt. Under dessa dagar har jag kommit framtill att jag verkligen vill jobba med människor i framtiden. Lärare eller kanske inom vården. För jag bara älskar att arbeta med människor, hellst dem som är lite annorlunda. Man lär sig så mycke av dem. De bjuder på sig själv och ser på livet på ett helt annat sätt än vi. De lever för dagen och är glada över de lilla de har. De är mycket vi har att lära av varandra!

På lördag ska våran klass spela brännboll på Sportfältet. Kl 18.30, så det blir nog inge innebandy för min del då. De är på lördag våran studentvecka börjar med driverse aktiviteter. På söndag kl 13 så är det lunch picknick vid Liljekvistska parken. På tis är det Volleyboll, femkamp och grillning i Säter. På tors är det klä vagnen hemma hos Elina och sedan middag  på Broken Dreams. Sen på fredag är de utspring kl 12 vid Haga. (alla är välkomna dit! :) ) Och efter de är de förfest hos Robin.  :)

haha, så ser denna vecka ut för våran del, men vi får se hur pass mycket jag ska medverka. Egentligen borde jag åka till Sthlm i helgen eftersom vi får våran lägenhets nyckel. Det är en massa saker som borde fixas och göras. För de är ju faktiskt inte så långt kvar till den stora dagen så jag ska bli fru Kinnunen. :D Haha. Men just nu känns det som att bröllop är så uttjatat. Jag har tröttnat totalt på all planering och fixning. Mut kyllä se tästä! :)

Nyt puhelin soi..paladeission.

.suvis.

ett kort inlägg innan Jimppe ringer.

Hela helgen har spenderats i Boan på Suvis och de har varit jätte trevligt. Jag älskar att ha en massa folk runt omkring  mig. Svenska suvis r faktiskt bättre på vissa sätt än vad de Finska. Man känner alla sen länge tillbaka, sen alla varhaisnuorten leirit då man lärde känna varandra. På svenska suvarit behöver man inte leta så förbannat innan man hittar alla sina kompisar. Fast nog skulle jag änså missa Svenska suvarit hellre än de finska! :)

Kom nyss hem från en promenad med Sari och Pirre. De var super skönt efter att man setat still hela helgen och bara ÄTIT! ;) suvis är ingen super bantningskur direkt.

Imorgon r de skola igen. På tors sätts betygen, se är de tack å adjö till allt pluggade ett tag fram över. Innan dess måste jag lämna in min svenska novell och novellanalys.

Nu är de iltapesu som gäller. Sen prata lite. Sen gonatt...

:vuxenpoints:

Jag var in på den här sidan och gjorde ett test på hur vuxen jag var. www.vuxenpoang.com

Mitt resultat:

Namn: Jenita

Ålder: 19

Vuxenpoäng: 16,4

Min ålder borde vara 30år enligt Sveriges Vuxenpoängstyrelse.


Ojdå, ditt test visar att du måste tagga ner lite. Du är lite för mogen för din ålder.

Tips på saker att göra för att få mindre poäng


  •  Börja drick öl.
  • Åk till Hultsfred, dvs festivalen, inte staden.
  • Flytta ihop med några kompisar.
  • Ge dina krukväxter till grannen.


Hahahaha.. vilket roligt test.. :D


.lördag.

Måste bara få sätta in en bild som jag tycker är urläcker. De föreställer allas våran egen ENYA MARIE KESTI!
Hinns inte med nö blöggande nö. MÅste städa lite och tvätta lite tvätt. Tingeling!

image29

Fotograf: Ottis Pottis! ;)


:helg:

Underbart med helg. Meningen var att jag skulle vara barnvakt i helgen men det blev ändrade planer. Mamma stannade hemma och ungarna åkte dit med pappa. Underbart! De innebär att jag kan flänga och fara hur jag vill i helgen! :) Jee!

Tänkte sätta in lite bilder från våran Sälenresa som vi gjorde i påskas.

image21

Tanita, Sanni och Lydia.

image22

Jag och Sanni

image23

Tilda och Jag

image24

Jag och Tanita i Trollskogen. Våran favvo backe!  :)

image25

Våran Hannes efter 10h i backen.

image26

Jag och Ottilia

image27

Mamma, Emma och Hannes

image28

Jag och Enya i backen.


.sår i magen.

Jag tror att jag seriöst lider av magsår. Hela dagen har jag gått runt med en brännade värk i magen. De liksom kommer och går i vågor. Känns jätte konstigt. Är de nån som vet hur magsår känns? :)
Det kändes tillochmed så konstigt attjag fick lov att avbryta träningen mitt i. Så helt frisk är jag nog inte!

Den här veckan har varit den mest onödiga under min skoltid.Hittills den här veckan så har jag inte haft en enda lektion. Vilket jag fick skylla mig själv igår, men de två andra dagarna så var det lektioner som varit inställda. Eller eget arbete som det så vackert heter.

I måndags var jag i Sthlm på arbetsintervju. Och jag är väldigt nöjd. Jag fick jobb på ett gruppboende i Haninge. Så i slutet av maj ska jag gå introduktion sen den 3 juli ska jag börja jobba. Jobbet verkade väldigt bra, trevlig personal, trevligt jobb och bra lön. Tack säger jag och ler å ser nöjd ut! :)

En sak som är ännu bättre är att vi har en lägenhet på G nu i närheten av mitt och Jimppes jobb. Jag har börjat ge upp hoppet me det här med lägenheter. Jag tänker inte tro att vi får en lägenhet innan vi har skrivit på papprena och allt är klart.   :)

Hela dan idag har jag hjälp mamma att prissätta liter saker och ting som hon ska sälja på loppis med sina syrror i Sifferbo i helgen. En massa kläder, väskor, skärp och annat onödigt. Det som inte blir sålt ska vi skänka till röda korset.

Annars så häder det inte så mycket i mitt liv just nu. Ska vara barnvakt hela helgen när päron. tanita och olliver ska åka till finland för att hämta hem ossian som slutar opisto. Vilket innebär att det blir en ganska tråkig helg för min del. Men tur att jimppe kommer hem iaf. Då kan vi sitta här hemma tillsammans och ha tråkigt. :)

Måste bara berätta att jag idag köpte en svart tee från H&M och två jätte söta blommer som jag ska exprimenteta lite med. Om de vill sig väl så kommer dom nog sitta i mitt hår den 16 juni! :)

Men nu ska jag pysa iväg å ringa till Janita å höra vad som hänt i finland under senaste tiden! :)

.Torsdag.

Vissa perioder vill jag att alla andra ska uppdatera sin bloggar varje dag hela tiden. Och jag tycker det är jätte roligt när nån uppdaterar, men jag orkar absolut inte göra det själv. Man känner att man inte har något vettigt att skriva och att man har en massa andra viktigare saker för sig. Men tänka uppdatera lite nu, och hoppas jag genom detta ger alla andra motivation till att uppdatera. :)

I helgen var jag i Sthlm vilket var väldigt trevligt. Det är faktiskt jätte skoj att vara där och jag är jätte glad över att jag kommer flytta dit i sommar. Att umgås med folk där på nuorgam är liksom helt annan grej. Där är sammanhållningen densamma som var här i Dalarna för 4 år sedan. Men efter de så har det hänt nåt. Folk börjar gå på promenader under nuorgam, börjar sällkapa, bilda grupper och vissa sitter tom i enskilda rum. Sorry, men det är faktisk den råa sanningen. Det är sådan som förstör sammanhållningen.
Men sådant har dom inte drabbats av i Sthlm än iaf, vilket jag är väldigt glad över. :)

Sista April var vi hemma hos Nymark. Vi grillade, stekte pannkakor . åt munkar och drack simaa. Allt som som tillhör valborg. Efter de så åkte vi hem. Tidigt enligt mig, tanita, annso. Men kl var 1 och enligt Jim och Saarimaa så var de läggdax. Vi åkte ända hem till Puhakkas går, när vi fick för oss att vi ville ha en milkshake från Donken. Så det var bara att bege sig ut i storstadens vägar och leta på en donk.

Meningen var att jag och Tanita skulle åka hem med Annsos föräldrar kl 7 på tisdagen. men när klockan visade typ 5 när vi gick å la oss så ångra vi oss. Vi bestämde oss för att istället ta tåget hem på kvällen kl 19.45. På så vis fick vi en hel extra dag i Sthlm.

Nu är jag hemma. Men meningen är att jag ska åka tillbaka till Sthlm på mån för att gå på en arbetsintervju på ett Gruppboende i Brandbergen. Alla måste hålla tummarna för mig, Jag har inte orka engagera mig i sommarjobb alls. Jag hoppas bara helt enkelt på att jag ska få det här jobbet.

Nu ska jag åka till Ry och baka munkar inför svenska suvarit. Min motivation till detta ligger verkligen inte på topp just nu. Har nyss kommit hem från skolan. Åkte hem tidigare från sista lektionen för jaghade sån huvudvärk. men nu känns det bättre och jag känner plikten kalla. Jag måste helt enkelt åka till ry. jag önskar bara min syster hade lite utav detta ansvarskänsla inom sig. orka åka ensam.. :)

Trevlig torsdagskväll till er alla! :)