.Lunar.

Jag har länge planerat att jag ska ge upp min lunar och satsa hel hjärtat på min blogg. Jag använder min lunar iofs väldigt sällan, men i bland är det kul att hejja på gamla klasskompisar och snoka runt lite! :)

Men idag var den stora dagen kommen då jag skulle ta bort min lunar. Men ganska snart insåg jag att det kan jag ju bara inte göra. Tänk alla mina blogg inlägg från vuonna paavo som jag skrivit. Jag å tanita satt och läsate igenom vissa, å jaa, man är ju bara för lustig. Jag kan bara inte radera dom alla, de är ju som en dagbok ju. Men jag kan ju inte heller kopiera varenda lila inlägg. Det skulle ju ta ett halvår att kopsa över alla. 

Förresten vet jag inte om jag klarar av att radera min lunar. Jag fixa den år 2000. Det var läänge sen! Min lunar har ju hängt med i många år och jag har ju en massa minnen från lunar tiden. 

Nee, tyvärr. Jag kommer nog aldrig palla radera min lunar. Jenita _NeeNa_ på lunar forever! :) 

.Jag och Jim Nyår 2006 i Lahti.

image20

:)

.soliga tisdag.

En solig tisdagsmorgon i slutet av April sitter Jenita i Europas modernaste skola och uppdaterar sin blogg. :)
Vi har historia lektion och eget arbete. Egentligen borde jag sitta och söka lite fakta om Finnarnas invandring till Sverige. Men jag tycker det är ju himla roligt när männiksor uppdaterar bloggar, därför känner jag att även jag borde göra det, även om jag inte har något spec att blogga om.

Just nu händer det ganska mycket i mitt liv. En massa inbjudningskort som alldeles strax är iväg skickade, en massa skola och en massa annat planerande inför den stora dagen.

Det som är mest aktuellt just nu är nog lägenhet. Min stackars blivande man blir väl snart galen om han inte får tag i en lägenhet. Helst ska den vara jätte stor men samtidigt jätte billig. :) Jag har insett att man inte får vara sådär jätte kräsen när man ska köpa lägenhet i Sthlm. En fjuttig 2:a kostar lika mycket som en hel villa här hemma i Dalarna! Det är sjukt. Men jag är ganska lugn. Jag tycker att vi lika gärna kan hyra en lägenhet. Så länge Jim absolut ska köpa en lägenhet, så får han väl leta på. Jag håller tummarna! :)

I helgen vill jag åka till Sthlm och vara där över valborg. Tanita är på väg dit så jag skulle få sällskap på resan. det bästa av allt att vi får skjuts hem av asko och tuija på tisdagen. Allt talar för att jag absolut borde åka. Jag och Jonna som hade bestämt att vi skulle sova vid stugan i Floda vid sista april. Vi får väl se hur det blir med de. Annars kan vi ta det nån annan helg? :/ Jonna kan följa med till Sthlm, men hon har säkert inga pengar efter hennes många finlandsresor på kort tid. eller vad säger du jonna? :)

Idag slutar jag skolan kl 11. Sen ska jag förbi körskolan och beställa lite körlektioner. sen ska jag hem. Äta. Sola. Gå till stallet. Rida. Mocka. Gå hem. Äta. Duscha. Göra läxor. Prata i fonen. Sova.

Förresten. igår sov jag innan kl 21. Jag kände mig jätte duktig och njöt av tanken hur UUUUTVILAD jag skulle vara idag när jag vakna. Joo tjena, jag var exakt lika trött i morse som alla andra dagar. Så inga mer tidiga läggningar för min del. Man missar bara en massa timmar av dygnet som man skulle kunna göra nåt vettigt på. Man är alltid lika trött. :)

.WTC.

Såg filmen World Trade Center, som är verklighetsbaserad. En film alla borde se!! Den fick mig att stanna till. Jag har lyckats förtränga hur hemsk och stor olycka de var den 11 sep. Nu förstår man hur mycket den har berört vissa människor. Svårt å förstå här hemma i lilla Gagnef.

Helgen är slut och en ny skolvecka väntar runt knut. Nästa vecka ska jag ta det lungt. Jag ska inte stressa över nånting, hinna träna och läsa nån bra bok. Jag känner att jag behöver de just nu.

Men nu hinns de inte med nå mer bloggning. Nu är det läggdax. Gonatt!



.tisdager.

Första skoldagen för mig efter påsklovet. Och de var verkligen ingen mjukstart, utan nu sitter jag här i skolan och ska vara lite effektiv. Skulle egentligen helst av allt vilja åka hem. Sätta på mig mjukis braller och lägga mig på sängen med en bra bok och lite te. Ja, faktiskt, jag brukar dricka te nuförtiden. Jag har alltid hatat te, eller iaf ogillat men nu har jag lärt mig. De är faktiskt riktigt gott, fast utan mjölk såklart! :)

I helgen var vi till Sthlm. Var på två lägenhetsvisningar och nu håller vi tummarna för att vi har turen med oss på vår sida och får en lägenhet. Skulle vara skönt att ha det fixat. Jag ser verkligen fram emot att flytta till Sthlm. Det känns som det kommer bli riktigt bra. Jag hoppas de iaf!

Idag borde jag ha gymmat. Har ju inte blivit så mycket utav de nu på lovet. Men tyvärr hinner jag inte just nu. Nästa vecka ska jag träna och blogga om något annat än  hur mycket jag har att göra. Nu ska de skrivas om hjälporganisationer! :)

Puss och kram

. min hemliga dröm .

Idag inhandlade jag en bok från Dollar Store för 10:-. När jag kom hem så skrev jag in alla mina recept jag snott från min kära moster. Min nya hobby har blivit matlagnning. Jag har ännu inte provat på detta rent praktiskt utan jag är fortfarande på den teoretiska delen. Jag letar efter häftiga recept och skriver ner dom i min ännu häftigare bok. Någon gång i min ensamhet ska jag testa dem. Någon gång.

Jag är helt galen i programmet Saras Kök som ni kan se på www.svt.se. Hon är min stora idol! Sara Begner. Hon slänger ihop maträtter som jag torkar mig i rumpan. Så lätt ser de ut när hon så organiserat och planerat lagar vardagsmat som ser jätte gott, nyttigt och lättlagat ut.

Jag drömmer om att bli en duktigt matlagare som slänger ihop middagarna åt min kära familj på en höft likt Sara...

image19

.slag i saken.

Bloggande har det inte blivit så mycket av på senare tid. Andledningen till de har väl varit att jag hunnit vara en vecka i Sälen, bloggen har krånglat och att jag varit mycket upptagen med andra sysslor. Men nu tänkte jag göra slag i saken och göra en riktigt lång uppdatering en gång för alla!

Sälen resan var toppen. Fint väder, fina backa och umgås med nära å kära. Helt perfect! Jag hade tillochmed en vit rand efter mössan på panna på onsdagskvällen efter allt sol mitt bleka ansikte fått i backen. Och de var på tiden, nu ser jag ju tom levande ut. Tänkte jag skulle ladda upp lite bilder när jag hinner. Min kamera USB vägrar fungera på den här datorn. Måste använda laptopen för att ladda upp vilket gör att det tar en sån tid.

Det är stressiga tider nuförtiden. Även om det är påsklov så känner jag tyngd över mina axlar av en massa saker jag borde göra. inbjudningkorten borde skickas iväg nästa vecka. Projekrarbetet ska vara inlämnat nästa vecka. Och sista insökningsdagen för högskolan är nu på söndag. Hjälp min nån. Vad ska jag söka? Sjuksyster, Arbetsterapeut eller lärare? På sätt å vis önskar jag att jag inte kommer in. Känner mig så skoltrött så att de skulle vara skönt att göra nått annat än sitta i skolbänken ett tag, men jag ska söka iaf. Lättare att tacka nej sen om man skulle råka komma in.

Kom nyss hem från Jaro och Tekla. Esse å Janne lyckades övertala mig att följa med till Stockholm imorgon. Jag som hade planerat att jag skulle spendera hela helgen med att jobba med alla mina måsten, men icke sa nicke. Imorgon kl 07.45 ska vi åka till stockholm. Men det ska bli skoj de med. Träffa Jimppe är väl helt ok och sen kan jag följa med på lägenhets visningen som är på söndag. :)

Jag känner hur tiden rinner iväg. Jag känner hur tiden börjar dra ihop sig. De står inte på förrens det är sommar och allt vad det innebär för min del. Sommaren 2007 kommer nog bli alldeles speciell. Och jag är väldigt förväntansfull och har en hel del blandade känslor. Ska bli spännande att se vad framtiden har att erbjuda.


Varma vårhälsningar från mig till er alla!!


.sälen.

Jag har varit i Sälen hela veckan med mina nära och kära. Och det var jätte skoj! Fint väder, snö och fina backar. Jag blev lite brun i ansiktet tillochmed. Lite. En vit rand av mössan i pannan. Eller hade iaf.
Ska väl försöka lägga in några bilder så fort jag hinner.
Just nu hinner jag inte. Känner mig så stressad över allt som måste göras och fixas, även om jag har påsklov just nu. :(


- PA färdigt.
- Fixa bröllop.
- Söka till högskolan. Sista dan på söndag.
- Sommarjobb?
- Uppkörning --> köra massa bil.
- Studenten. --> snart sätts betygen.

Så jag har absolut inte tid å sitta här å blogga. Nu ska jag äta lite Tacopaj och sen ut å sola.:)


.uppe ned tuppen.

Idag vaknade jag väldigt tidigt. Jag har redan varit vaken i cirkus 1h och kl är bara 10.30. Ok, väldigt tidigt var kanske lite å ta i, men ganska tidigt iaf. Fast de är bra för så kanske man kan somna ikväll. Det brukar vara så svårt att somna natten melln sön-mån men nu blir de nog inga problem.

På dagen planering står:

- En promenad eller joggingtur i det fina vädret.
- Seurat.
- Skriva lite på projektarbetet.
- Åka till Lager 70 i Insjön.
- Läsa bok.
- Njuta av söndagen.


image18