.yoga.

Jag trodde att folk skulle tycka min design på sidan var lite jobbig med allt rosa och pluttegull. Men ni verkar ju gilla de så.. vi fortsätter väl på de då! :)

Igår hade jag lite ångest för att jag inte orkade gå ut och gå även om jag borde ha gjort de. Ute var det mörkt, kallt och eländigt. Det va totalt olockande att sätta på sig kläder som är anpassade för arktiska väder för att inte frysa näsan av sig. Ok, går var det typ -1 minus men ändå. Kändes mycke kallare!

Istället kom jag på den utom ordentligt braiga iden att jag skulle testa på lite Yoga som mamma hade på en dvd. de var en timmes Poweryoga. en timmes pilates och en timme qiugong. Jag beslöt mig att testa lite poweryoga även om jag alltid varit lite halvskeptisk och lite småhånat sånna här asiatiska påfund. Men oj vad jag fick äta upp mina ord. Jag, tanita och Ottilia och resten av familjen gjorde lite inhopp då å då, satte på dvd i köket och yogan kunde börja på allvar. Och jag ska tala om för er att det var riktigt riktigt jobbigt! Jag blev svettig och anfådd. Och det var faktiskt ganska roligt och framför allt avslappnade!

Så nu slipper jag de kalla vinterpromenader de kvällar de känns som mest motbjudande. Jag kan bara ta laptopen under armen, smyga in i mitt rum, släcka lampan, tända levande ljus och sätta på skön musik. Och bara njuta! Adjö till promenader i -20!!


Jag har nyss haft prov. Nu väntar jag på att gympan ska börja. Borde förbereda mina redovisningar till imorgon, kriser och Reggio Emilia.  Jag är hungrig. Hej då!


.bakgrund.

nån som tycker jag ska byta design på min sida? ;)

.voi raaato.

för en gångs skull skulle jag publicera en LÅNG uppdatering. Men allt bara försvann. och motivationen också. Så nu skiter jag i de här. Nytt försök imorgon mina vänner...


Samhällsprovet kallar. Internationell handelspolitik... Hur förbannat tråkigt får de bli???!!


godnatt!

.ibland kommer man på sig själv.

Ibland kommer man på sig själv. Mitt uppe i e händelse stannar man till och tar sig en tankeställare. Man tänker "Hur sjutton har jag gått med på detta? Och hur har jag hamnat i den här situationen?"

Just sådär kändes det  igår kl 14.30 när jag stod på ett lastbilsflak i studentmössa och uppklädd med  mina kära klassisar. Ute var det måga minus grader och vi står i linnen och kjolar och vrålar "vi har tagit studenten" men kameror uppkörda i ansikterna, tillsammans med Verne "Mini-Me" Troyer och Richard "Jaws" Keil.

Filmen ska visas på kanal 5 i mars.

Allt kändes som ett  stort skämt. Men nu är det över med blandade käslor! :)

Dagens ska tillbringas i läxornas tecken. Filosofin here i come.

.de ska bli ett sant nöje.

det ska bli ett sant NÖJE att lämna Dalarna till sommaren.


Idag var jag till ortopeden i Falun. Fick träffa en läkare som skulle kolla mina knän. "Men herre gud", var hennes kommentar när hon kände påmitt västraknä. "Du har ju inget stopp alls i ditt knä. Jag skulle kunna vrida det hur som helst. Det var de mest överrörliga leder jag sett på länge. Det är inte konstigt du inte  kunnat spela innebandy."

Det kändes skönt att höra. Var lite orolig att inte de skukke förstå allvarer.att mitt knä faktiskt inte funkar som det ska.

Men läkaren kom framtill att min vänstra knäskål kan vridas och vändas hur som helst. Vad som hänt de där gångerna då jag gjort illamig var att knäskålen "hoppat  ur led" till vänster. Det tar liksom inte stopp när man trycker ut den till vänster, på samma sätt som de stoppas i höger knä.
Andledningen till att jag kunnat gå på gympa och springa men  inte spelat innebandy är att ifall jag har benet lite böjt så bli knät helt stabilt. Men man tänker inte så mycke på att ha knät böjt på inebandy, Då är det full rulle och man glömmer av knät ganska fort.

Det finns tydligen två saker att göra åt problemet. Alltingen kan man sy fast knät, som läkaren uttryckte det. Eller en annan operation då man flyttar hela knäskålen. Låter ju bra!!

Men jag är iaf glad. Jag börjar se ljuset i tunnel såhär några dagar från ettårsdagen från att jag  gjorde illa mig. . Blir glad när man får träffa kunniga, duktiga och hjälpsamma läkare somförklarar allt för en. Dagens eloge till min läkare idag alltså! :)




De ska bli ett sant nöje...

.Tunggympa.

Svenska: "Tre häxor tittade på tre Swatch klockor. Vilken häxa tittar på vilken Swatch klocka?"




Engelska:
"Three witches watch three Swatch watches. Which witch watch which Swatch watch?"




45563-235

.bra taktik.

Det där var ju riktigt bra taktik. De där med att tycka synd om sig själv för attingen läser ens blogg och ingen kommenterar! Genast fick jag flera kommentarer.. De var liksom lite meningen.. fortsätt i den där stilen! :D

Sitter i skolan nu. Väntar på att ped. ledarskap ska börja. Idag har vi pyskologi, och Jenita har inte gjort läxan. buuäh! :S

Veckan börjar lida mot sit slut, jag ska ropa ut ett glädje tjut! Wiiihaa!

öhh, idag var det tråkigt att blogga. :)



Hej då!

.Studentmössa.

Stackars stackars mig.. Jag skriver mina blogg inlägg till mig själv. Det verkar som att ingen läser dem, eftersom ingen kommenterar. :( Hmfp, jag vill fortsätta blogga iaf. Jag tycker det är ganska kul och blogga i min ensamhet!

Vi har beställt studentmössor och fått räkningen på den. Till min stora förtvivlan så står det fel årtal på min mössa. Det står 2006 istället för 2007. Inte alls roligt! Jag bestämde mig för att ringa dit och ändra på det, men förbannade ABC-gruppen vägrade svara!! Jag har ett flertal gånger försökt ring men förgäves. Det har minsann inte svarats.

Igår bestämde jag mig för att skicka ett mail till dem. Där skrev jag som det var, att det blivit ett litet fel. VAd får jag för svar? Jo, att de har skickat iväg mössan på produktion redan. Alltså kan inga ändringar göras. KUL! De skrev att jag kunde beställa en ny mössa för 250 kr. På så vis skulle jag få lov att betala ca 700kr, och få en mössa med 2006, och en identisk fast med 2007.

Jag skicka tillbaka ett mail till dom att det minsann inte är mitt fel att det inte svarat. Att jag tänker inte betala för en felaktig mössa. Utan att jag ska ha en mössa med rätt årtal och allt korrekt och ska bara behöva betala för en mössa. Kan det inte fixa det till mig så ska jag vara utan mössa helt. TACK OCH ADJÖ!

Nu väntar jag på spänning på svar från dom. Men jag tycker det är ganska korkat av dom att trycka en mössa med 2006, tillochmed jag skulle ju hajja att det var ett misstag!

Nu ska jag ut och gå.




.Jenitas showroom.

Idag läste jag metro i bussen påväg hem. dom hade gjort ett reportage om bloggande, hur stort och trendigt det är att blogga. Jeah! ;) det var tillochmed så att H&M hade kommit på att de ska skänka bort kläder till de populäraste modebloggarna. Som tex. englamirjamaria.blogg.se . Hon är verkligen poppis ju, rikskändis.

Wow, häftigt om H&M skulle börja ge bort kläder till mig. Engla sa i intervjuen att kläderna TAR SLUT i affärerna efter att hon skrivit om dem på sin blogg. undra om jag kommer bli en lika stor och modevetande trendsättare som Engla? Jag tror att det första steget är att jag måste blir mer modemedveten. bli mer insatt i vad som är trendigt och vad som är helt out. . Man kan ju inte vara efterbliven om man är hela Sveriges stora modebloggare.

Ett annat måste föratt bli riktigt stor modebloggare, är att man måste vara rik. Man måste ha rådatt köpa nya dyra Gucci, Mulberry, Dior väskor,kläder och solbrillor.Sen måste man vara snygg för att kunna ta bilder på dagens outfit och lägga ut på bloggen för att alla trogna modemedvetna läsare ska veta vad jag har påmig förkläder idag.Muy intresantisiom! Sen måste man ju ha tid, att blogga flera gånger per dag, och varje gång säga något vettigt, det tar sin lilla tid. Men de som tar mest tid måste vara shoppadet. Man måste alltid ha de senaste och snyggaste. Ha, så länge H&M inte skänker kläder vill säga.
Som modebloggare måste man vara medveten och kunna allt om de bästa och trendigaste shoppig ställena i New York, Milano, London och Paris.

Jag kommer nog aldrig bli en stor modebloggare mer än i mina drömmar. Modebloggandet IRL får Engla sköta! :)




.vinter.

Det blev ju vinter tillslut. Efter många om och men från vädergudarna. Det är ju mysigt och fint, men jag kan inte låta bli att vara lite besviken. Jag hade redan ställt in mig på att vintern var över och accepterat att det blev inge mer snö iår än det lilla vi hade i november. I bussen på väg hem förra veckan så satt jag i princip klistrad mot fönster rutan och spanade efter tussilagon i diket. Jag ville liksom ha bevis på att de snart är vår. Ljusare tider. Men nää, inte ens videkissarna har slagit ut. Jag kanske ligger lite för nu, de är ju trots allt bara januari. Men snön kunde väl ha kommit till jul, då hade den varit mycket mera välkommen än nu.

Helgen kom och helgen gick. Det lät bara svich. Helgen spenderades i barnvakteriets tecken. Men avbrott som typ nuortenilteri  och förlovningsfesteri. Siinhän se.

Oj oj oj, pirre ringde nyss och frågade om de är storm här. Och det är det ju faktiskt. De blåser och viner i knutarna. PÅ nätterna tror man att fönstern ska flyga in, och en natt var jag helt säger på att hela huset flyttade sig lite åt höger. Jag är helt säker, det kändes exakt som de.
var in på aftonbladet, och jösses vilken oväder det verkar vara. 3 personer döda pga vädret. Alla SJ tåg inställda Till Mattias stora förtvivlan, och över 200.000 hushåll utan el. Hoppas vi slipper bli av med elen iaf. För då bli jag rädd. Och en barnvakt ska aldrig vara rädd.

Håll er inomhus kära vänner ifall ni inte vill flyga iväg.

På återseende / Jenita

.huvudvärk.

Jag förstår inte varför jag har så ont i huvudet så ofta nuförtiden. Ungefär två dagar i veckan har jag världens huvudvärk. Vad beror de på?

De enda jag vill nu är att gå och lägga mig i min säng, släcka lyset och ha det helt tyst. Men vi ska ha  NG idag hemma hos oss, så det ska minsann inte vilas här. Nu ska jag vara social. :S

Nejdå, det ska bli skoj med lite folk, men jag är lite orolig för mitt huvud.. Uäääh!  :(

En trevlig helg till alla!!!




-Forever young-

"Lets dance in style, lets dance for a while
Heaven can wait were only watching the skies
Hoping for the best but expecting the worst
Are you going to drop the bomb or not?

Let us die young or let us live forever
We dont have the power but we never say never
Sitting in a sandpit, life is a short trip
The musics for the sad men

Can you imagine when this race is won
Turn our golden faces into the sun
Praising our leaders were getting in tune
The musics played by the madmen

Forever young, I want to be forever young
Do you really want to live forever, forever and ever

Forever young, I want to be forever young
Do you really want to live forever, forever and ever

Some are like water, some are like the heat
Some are a melody and some are the beat
Sooner or later they all will be gone
Why dont they stay young

Its so hard to get old without a cause
I dont want to perish like a fading horse
Youth is like diamonds in the sun
And dimonds are forever

Forever young, I want to be forever young
Do you really want to live forever, forever and ever

Forever young, I want to be forever young
Do you really want to live forever, forever and ever.."

.underbara fredag.

Tackar mitt lyckliga stjärna att det är fredag idag. Jag känner att de behövs lite vila nu. Känns som vi gått iskolan i flera veckor, känns som vi inte haft något lov överhuvudtaget och att den här veckan varit oändligt lång. Ingen utav mina känslor är sanna på riktigt. Vi har gått i skolan enbart 4 dagar, vi har haft 3 veckors lov och den här veckan har faktiskt varit kortare än en vanlig vecka. :/

Kom hem ganska nyss. Skönt att sluta skolan så här tidigt på en fredag. Men denna helg kommer nog inte bli helt vanlig. Jag är tyvärr "barnvakt", eller iaf ansvarig här hemma när mina kära föräldrar åkt till Egypten på semester. Hoppas dom får fint väder och en trevlig semester, det är dom värda! <3

Nya året har börjat väldigt bra för min del. Till min stora förtjusning så har Dalatrafik varit så smarta att dom lagt in en ny tur med 81:an. Den går 07.10 hemmifrån oss och matchar bussen i Djurås perfekt och sedan kommer man till skolan ca 10 min innan skolan börjar! Hur bra som helst! Folk klagar ofta på lokaltrafiken här i Gagnef, men jag är grymt nöjd. Tack till kommunen, ni har bevisat att ni ibland kommer fram till något! ;)

Nu ska jag gå och äta lite. Kurr i magen..

Trevlig helg till alla glada människor!!

.burn out.

Jag fasar för morgondagen. imorgon börjar skolan, vårterminen med akkt vad det innebär. Det är inte själva skolan som stressar mig, utan det är faktumet att det är slut på lovet och att man ska tillbaka till vardagen.
Under våren kommer jag nog åka ut för någonslags burnout. Typ gå in i väggen av ren uttmattning. Nojaa. riktigt så illa  är det nog inte. Men det känns som att jag kommer få en innehållsrik vår och en massa saker att göra.

  • Skolan. (PA och allt annat prestatiosånget framkallande som domhittar på i skolan.)
  • Rida. (helst 2 ggr i veckan.)
  • Friskis & Svettis ( Jag har ju köpt träningskort för ett år. Gympa på onsdagar och gym på måndagar och fredagar.)
  • Bröllop ( Jag måste väl försöka planera ett bröllop. Och ni som gjort det vet ju hur tidskrävande och energi krävande det är.)
  • Bestämma mig för hösten. (Söka in på högskola, vart och till vad? Och fixa allt med studielån, ifall jag skulle komma in på nån skola. vilket pessimistiska jag har svårt att tro.)
  • Fixa lägenhet och alltvad det innebär när man flyttar hemifrån.
  • Bestämma mig vart jag vill flytta. Jag har lite svårt attbestämma mig. Men oftast vill jag flytta till Stockholm. Jag tycker det är dax att flytta från Dalarna ett tag efter attjag bott här i 19år bortsett ifrån från ett år som jag bodde i Finland.
  • Ta studenten..
  • Fixa sommarjobb/jobb i Stockholm ifall vi nu flyttar dit.
  • Umgås med familj, vänner och andra nära och kära.
  • Prata i telefonen ibland. ;)
  • Power walka. Jag och Ottilia har bestämt oss för att poxwe walka så ofta som möjligt.
  • Hinna vara glad.
  • Hinna och komma ihåg att minnas och hålla kontakten med alla i Finland. (Ajaj..ont i tummen efter alla SMS.)
  • Helst ska jag hinna hälsa på en gång till i Finland innan alla tar studenten och på så vis sprider sig ifrån jyväskylä runt ut i världen.
  • Göra alla läxor. Prov, hemtentor, hemskrivningar ,fördjupningar och uppsatser.
  • Jag är väldigt svag för att ta en tupplur när jag kommer hem från skolan, vilket jag gärna vill hinna med.
  • Hinna äta, duscha, borsta tänder, andas, hjälpa till hemma med vardagssysslor, laga mat och ibland bara drickakaffe med mamma.
  • Ibland vill  jag bara vara. Läsa bok, vila på soffan och filosofera.
  • Jag vill hinna blogga ibland.


Listan kan göras oändligt lång. Vissa saker i listan är mer eller mindre viktiga, men ibland önskar jag att ett dygn hade 56 h istället för 24h.

Jag ser kommande vår som en stor utmaning..:)

.44.

Klockan är nästan ingenting, och jag sitter här och BLOGGAR! Kära nån, detta är verkligen inte normalt. Nu under jullovet har jag sovit lääänge på dagarna. Och igår kväll kunde jag inte somna förrens typ kl 5 på morgonen. Jag var helt enkelt inte trött! Gaah!

Den lilla andledningen till att jag nu sitter här, uppe med tuppen såhär på morgonkvisten, vilket i sig är väldigt bra, är att min kära mamma fyller 44år idag. För att hedra henne på födelsedagen vaknade vi tidigt och väckte henne med sång och ståhej och frukost på sängen!. Grattis  mamma!

Nu är det största problemet kvar, hur ska jag hålla mig vaken och motstå frestelsen att inte gå och lägga mig? Jag måste jobba på att få en någotsånär mänsklig dygnsrytm innan skolstarten.. :(

En trevlig söndag och godmorgon till er alla!

.Vuxenpoäng.

Jobb (1p) - Nej
Studerar på högskola/universitet (1p)- Nej
Visitkort (1p) - Nej
Bo hos föräldrar (-2p) - Ja
Sambo (1p) - Nej
Förlovad (1p) - Ja
Gift (2p) - Nej
Skild (3p) - Nej
Barn (2 p)- Nej
Äga villa (2p) - Nej
Körkort (1 p) - Nej
Bil (1p, kombi + 1p) - Nej
Hund (1p) -Nej
Lån (1p) - Nej
Gemensam ekonomi (1p) - Nej
Pensionsspara (1p) - Nej
Storhandla (1p) -Nej
ICA-kundkort (1p) -Nej
Använda rabattkuponger (2p) - NEj
Äga hushållsassistent (1p) - Nej
Äga diskmaskin (1p) - Nej
Dubbelsäng (2p) - Nej
Julgran på julen (2p) - Ja
Gråa hår (2p) - Nej
Celluliter (1p) - JA!
Prenumerera på morgontidning (1p) - Nej
Lösa korsord (1p) - Ja
Välja att inte svara i telefon (2p) - Ja
Putsa fönster (1p) - Ja
Svampplockning (2p) - Nej
Parmiddag (1p) - Nej
Vinprovning (1p) - Nej
Danskurs (1p) - Nej
Festa till gamla 70-talshits. (1p) - Nej
Dricka konjak till kaffet (1p) - Nej
Däcka före 23.00 dagligen (1p) - NEj
Föredra soffan hemma före krogen med bästa kompisarna (1p) - Ja
Spela Bingolotto (1p) - Nej
Tycka att Ernst Kirchberger är en riktig pudding (1p) - Ja, han är gubbsnygg
Ha höftproblem (1p) - JA
Köa till Allsång på Skansen kl 7 på morgonen (2p) - Nej
Bli förundrad över ungdomen idag (2p) - Nej

0-15 p - Forfarande en uppkäftig snorunge.
16-25 p - Börjar bli torr bakom öronen.
25-30 p- Vuxen med god självinsikt.
Över 30 p - Snart klimakteriet.

Mitt resultat: 13 ynka poäng till mig. Alltså en uppkäftig snorunge.. stackars stackars mig..

Teija och pirre, nu vill jag se hur många points ni får.. Teija du borde vara närmare 30? Storfamiljs mor och allt..;)


.Lördagen.

Egentligen borde jag hoppa in i duschen, men tänka göra en snabb uppdatering innan dess. Det är som sagt en lördag, vilket kanske inte är sådär jätte spännande alltid. Har inte gjort så mycket idag, förutom kollat på hocky, läst bok, druckit kaffe och funderat över vad vi ska hitta på.

Just nu överväger jag ifall jag ska ut på en promenad idag. Ifall jag ska gå till killarnas spel, eller gå hem därifrån eller inte gå alls eller hur jag ska fara.  Det är svåra frågor dehär, man kan inte fara hur som helst.

Jag har kommit fram till att jag idoliserar och beundrar min syster pirita i finland för att hon är den själv ständiga kvinna hon är. Hon kommer erövra världen!! Jag ska med hela mitt hjärta sträva efter att bli som hon.. :)

Jimppe sitter här brevid och flinar åt mig, jag väntar spänt på den dagen jimppe börjar blogga. jag känner på mig att han skulle bli en stjärnbloggare. Men det kommer nog ta ett tag innan han tar sig i kragen. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge..;)

Chilivippen! 




.beslutsångest.

Besvikelsen var enorm när jag insåg att det inte fanns något bra på pass på f&s idag. Jag som skulle kunna åka dit med mamma, men nej. Kl 17 Jens medelpass, nääe tack.

Då har jag som sagt beslutsångest nu om jag ska följa med till Blge. BORDE egentligen följa med för att övningsköra, men vet i katten om jag orkar. Skulle kunna stanna hemma och städa mitt rum (= leta efter min plånbok) och gå ut på en promenix.

Jag är helt enormt dålig på att köra beslut. min nerver kolapsar på en gång i fall jag står inför ett beslut som måste beslutas fort. Det var som när jag kom hem från Finland, och skulle åka med viking line bussen. Jag hade redan betalt resan och ringde från jimppes mobil till mamma att komma och hämta mig. Då säger min mamma att dom är i Stockholm, snart på väg hem. Oj vad jobbigt de blidde för mig, att bestämma ska jag åka buss? eller med mamma? hur skulle jag kunna ringa från blge när jag var framme efter skjuts när mitt batteri var slut? Det är sådana här situationer min hjärna inte klarar av. Jag får bara lust att lägga mig på backen och skrika och fara som en liten barnunge.

Det konstiga är att de är saker som inte har någon som helst betydelse. Jag skulle komma hem till kära Östtjärna vilket beslut jag än gjorde. :)

//Tingeling

.rytmen, var är du?.

Min dynsrytm är inte som den ska vara. När man borde sova, och klockan är jätte mycke så är jag pigg som en mört. Men attans vad trött jag är nsäta morgon när jag borde vakna. Det går bara inte. Någon förändring måste nog göras lite succesivt innan skolstarten, annars är risken väldigt stor att några morgon timmar kan bli skolkade.

Idag har jag som sagt sovit bort mer eller mindre halvadagen. Vilket jag fortfarande är lite bitter över. I morgon ska det vara väckning kl 11, och då ska jag upp även om jag inte fått ett blund i ögonen förrens kl 7 på morgonen. Det här funkar ju inte. 

Annars har dagen spenderats i julovets tecken. Dvs, läsandes, slöandes och ätandes. Men eftersom mitt motto är att det spelar ingen roll vad man äter mellan jul och nyår, utan det är det som man äter mellan nyår och jul som räknas, så fick jag lov att gå ut på en promenad idag. Känner att det blivit lite väl mycket jullov, inte bara från skolan utan även från ätandet och tränandet. Men när jag komme rin i vardagen igen och skolan börjar ska det minsann bli andra bullar.

Då ska det tränas så att svettet sprutar, och godis ska jag inte ens titta på. För jag ska satsa på beach 2007. Jag har satsat på beach 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006. Jag har aldrig lyckats. Det här är sista gången jag ska satsa, ifall det blir en flopp, så ska jag aldrig mer försöka. Då ska jag satsa på Löllähtäny 2008, 2009 2010 och för all framtid.


Pigga hälsningar från mig, fast kl snart är 4 på natta. :S


.2006.

Årets händelse - Jag kan inte komma på något speciellt.

Årets besvikelse - När knät gick sönder på innebandy och därmed var min innebandy karriär över.

Årets glädje - Det måste ha vart när jag fick G i matte och engelska. :D

Årets kändis - Nichole Richie

Årets modeikon - Kate Moss och Nichole Richi

Årets hetingar - Jim och Beckham ;)

Årets uttjatade  - Fågelång i rymden!

Årets bok - Jag var faktiskt ganska facinerad utav Da vici koden.

Årets pinsammaste - Inget. Jag är alltid mer eller mindre pinsam! ;)

Årets klädesplagg - det måste ha varit leggings och klänning

Årets grej - Jag har gillat skarpt skärp i midjan. :)

Årets bästa köp - mörka pillifarkut

Årets sämsta köp -strumporna från lager 70 som luddar.

Årets roliga - Friskis & Svettis

Årets tråkiga - Jämföra två statskick på samhällskunskapen

Årets prestation - Jag är faktiskt så nöjd över mvgt på i historian och vgt på filosofin. :)

Årets ångest - Projektarbetet :/

Årets vilja ha - Ett par fina stövlar.

Årets förebild - Min mamma!

Årets pucko - linda rosing

Årets vuxenpoänng - förlovningen

Årets sommar - Helt fantaktiskt. Sommarjobbet var väldigt uppskattat.

Årets beslutsångest - Var jag ska bo/plugga efter gymnasiet.

Årets stora skräck - Björnen.

Årets utmaning- att våga rida ensam i skogen i mörkret.


 Nu tog tyvärr min fantasi slut. Hej då 2006.

Jag tror 2007 kommer bli  skoj.




.tuhnu.

Då var men än en gång hemma efter att varit i underbara Finland. Jag blir alltid lika chockad när man pang bom,  trillar in i vardagen när man kommer tillbaka från Finland. Nu är allt ett minne blott igen.

Men skoj var det. Allting giuck över förväntan. Det var första gången Jimpp evar med mig till Finland. Första gången han umgicks med min vänner tillsammans med mig bortsett från suvarit då, men det räknas inte. JAg var lite nervös till en början hur jag skulle kunna kombinera dessa två saker i mitt liv, men det gick faktiskt utomordentligt, och jimppe såg faktiskt ut att trivas. :)

När vi kom till Finland så åkte vi till Jyväskylä. Dessa dagar innehöll de mesat vanliga man bruklar göra i Jkl. Seurat, veturi, träffa människor och ni vet hela den där grejjen.

Självaste nyår firade vi i Lahti. Det var en hel del opistolaisia där men även tre outsiders, Jim, Lasse och Miiro. :) Vi umgick och spela spel, käkade, bastade, umgicks, kolla på pulkkinen, smällde raketer (?) , kolla på helsingin valituskuoro och hade roligt. Och nyår vart de även i Finland även om det var en timme innan sverige.

Och nu är man hemma igen, och jag inser att de kommer ta lång tid innan jag får åka till Finland igen. Idag blev jag lesse i ögat när jag tänkte på de.  Jag måste verkligen få flytta nån annanstans. Jag vill inte bo i Dalarna.

Resans vouhkaus : "TUHNU", "On se niin väärin..", "Amerikan tonttu", "Ihmeen Epeli", "Pitääkö mun tulla Suomesta asti selittään sulle että..", "Siinä voi menettää uskosa" <-- Sussas grej. :)