.jullov.

Just nu är vi hemma i Dalarna på jullov. Underbart! Vill inte alls tillbaka till vardagen, det är så skönt att bara chilla runt här och inte göra något som helst vettigt. Igår så hade jag och Jimppe en massa planer för dagen. Vi hade minst 10 förslag på vad vi skulle göra, men det slutade med att vi inte gjorde nånting. Jag skyller på össi o jimppe. När jag var på väg till Kestis så skulle dom absolut  spela nhl. Det slutade med att jag la mig på sängen och fick inget mer vettigt gjort på den dagen.

Idag har vi iaf varit en sväng till insjön. Lager 70. Vi var till Kupolen i förrgår, men jimppe fick nog efetr 40 min och åkte hem så Insjön kändes som ett bättre alternativ. Fast jag har kommit fram till att mellandags rean är ganska överskattad. Iaf de första dagarna. Folk är som galna och inte är det spec mycket rea heller för den delen. 

Aja, jag hitta iaf ett par snygga braller och ett par skor. Och inget utav de var på rean. TAck för mig!! :)

.urk på burk.

Bara för att Tanita gnäller så in i norden på min blogg och mitt bloggande så måste jag bita i det sura äpplet och försöka mig på en uppdatering! Vet inte vad jag har hamnat i för en svacka. Tror de beror på att jag inte bloggat på länge, då känns det onödigt att göra ett nytt inlägg innan det händer ngt roligt...eller nått. Vi skyller på det iaf!!


Livet rullar på här. Jag har sökt ungefär 10000 olika jobb. Eller rättare sagt typ 20, men det är rätt många det med. Har fått några svar, men de har bara erbjudit typ helgjobb och nattjobb. Och lite kräsen har jag ju råd att vara, när jag har en man som ser till att jag får mat i magen och en Pirre som håller mig sällskap hela dagarna. :) Jobb finns det alltid. Men är det bara jag som INTE är så sugen på ett jobb som telefonförsäljare? Jag ser framför mig värsta skräck senariot där en äcklig snubbe står och skriker på alla anställda att man måste vara mer effektiv så att salivet sprutar och man får betalt för provision. Det skulle betyda att jag inte skulle få typ betalt alls. För det första är jag livrädd för telefoner, svara, ringa och allt. För det andra så har jag inte hjärta eller mod till att tjata på människor att köpa massa onödiga prylar när jag själv hatar telefonförsäljare över allt.

På dagens att göra lista står:

- Ut och gå. ( Ett måste för att med någorlunda gott samvete kunna äta som en häst till jul. Hähää! ;) )
- Baka mocka rutor.
- Göra jul kola.
- diska.
- Vika all ren tvätt.
- Gå och handla.


Jag kan inte fatta att det verkligen är jul snart. Ska bli sååå skönt. Jag och Jimppe har kompromissat och vi kommer att vara 60% av julafton hemma hos oss och 40% hos Kinnunen. :) Jag är så LYCKLIG över att våra päron bor så pass nära varandra. Jag kan inte tänka mig att jul överhuvudtaget existerar utanför Gruvans väggar den 24 Dec. Seriöst! :D

Känns skönt att våran bil blev klar igår iaf. Fakturan slutade på 8197:-. ( Jag såg min Finlandsresa försvinna utom räckhåll.)

Våran dag igår var ett äventyr. Det började med att Jimppe förde över lite pengar på mitt konto för att jag skulle ha råd att hämta bilen från verkstaden. Strax efter det kom jag fram till att jag glömt min plånbok i Dalarna. Jippii.. allgtså hade jag inget kort att betala med och ingen legitimation att hämta ut pengarna från banken med. Ni skulle sett min mans blickar. Hans blickar skulle kunna mööörda jag lovar. Han anklaga mig för att vara slarvig. :)

iallafall så fick vi ut pengarna tillslut från banken efter många om och men. Eftersom jag hade bara ett pass att legitimera mig med där det stod Juujärvi och mitt finska personnr. haha, ett under att hon gav oss pengar, men Pirre var så tiittera så hon laitto sen akan antamaan meille ne rahat.

Tillslut fick vi bilen men på något underligt sätt lyckades vi sätta igång bilen, och läsa dörrarna och stänga igen dom. Där stod jag och pirre som två fån med en igångsatt bil som var låst.

De slutade med att vi ringe nödsamtal till våra män, men dom var inte mycket till hjälp. tacka vet jag BärgarBo på verkstaden. Pirre gick fnittrandes in där och sa att hon låst in nyckeln ifall nån vill komma och hjälpa.

- Vad är det för bil då?
P- En passat tror jag.
- Är den ny eller gammal?
P- Jag vet inte. Den är grå.

Det var en rolig dag. Tillslut fick de upp bildörrarna åt oss och vi kunde åka till Ikea och skärholmen. Ibland är det en himla tur att man är tjej. Då får man vara korkad och man får gratis hjälp när man hamnar i knipa. :)

Nää, nu blev de en massa pladder. Varsågod tanita, här har du en uppdatering. Njut av den, för det kan dröja till nästa! :)

.bygga BOOOO.

Ni får ursäkta min extrema frånvaro från bloggen och bilddagboken. Bilder blir de ingen uppladdning av eftersom Pirre snor alla mina bilder, orka ladda upp samma. Hon påstår att hon måste göra det för hennes svärmor vill se bilder. Och sen är jag ju muutenki väldigt upptagen i mitt liv just nu. Jag är husmor till mina 3 bäbisar här hemma på vallagränd. :)

Och andledningen till att jag inte hinner blogga är att jag är fyllt upptagen med att BYGGA BOOOOO...:)

image38