.jullovet.

det blid de jul tillslut. Och ingen jul  som helst, utan det blev en underbar jul. fina klappar och god mat och snällaå glada människor. Nu är det ett heltåär till nästa julafton. Wii!

Jullovet har bara varit så skönt. Uatn några som helst måste. Sena nätter och sena månar. Jaa, det har varit super. Nu går jag mest runt och väntar på  Finlands resan. Imorgon bär det av till suomi. Först ska vi till jyväskylä, sen över nyår ska vi till Lahti, hem till Anna. Jag ser så fram emot det. Det ska bli så skoj att få träffa alla människor igen.

Med dessa små ord vill jag nu avsluta detta inlägg, som troligtvis blir den sista för det här året.
Vi hälsa er alla Gott nytt år och ta hand om varandra. :)


2006, kommer aldrig mer tillbaka..Välkommen år 2007!


.Dan före dopparedan.

Idag är det dan före dopparedagen. Och det är väldigt bra. Julen är bara så mysig och trevlig. Alla är glada och man får och ger varandra klappar. Det är helt enkelt en viss julefrid som infinner sig. :)

Tänkte inte spendera denna kväll på att blogga, utan tänkte vara lite social. Men jag fick ju lov att logga in hör och hälsa alla en riktigt God Jul! För imorgon hinner jag nog inte göra det, för då ska jag fira jul! :)



God Jul! :)

.jullov.

Jul, jul strålande jul
glans över vita skogar
Himmelens kronor med gnistrande ljus
Glimmande bågar i alla Guds hus
Psalm som är sjungen från tid till tid
Eviga längtan till ljus och frid
Jul, jul strålande jul -glans över vita skogar


Kom, kom signade jul
sänk dina vita vingar
över stridernas blod och larm
över all suckan ur människobarm
över de släkten som gå till ro
över de ungas dagande bo
Kom, kom signade jul
sänk dina vita vingar






Nu är det jullov.. :)


.Onsdagen.

Än en gång har jag redan slutat skolan. Men jag sitter här och ska skriva klar min religion. Skrev nyss ut den, och ska ¨gå och lämna in den. Känns bra! Jag tror det är en utav det bästa känslorna som finns. Att skriva ut ett arbete och veta att man slipper den nu. vilken lättnad. Det är synd bara att man aldrig är riktigt nöjd. Man känner hela tiden att man borde ha orkar utveckla mer. så är det! :)

Haft en ganska slapp skoldag idag. man gör liksom ingenting vettigt när det är slutet av terminen. Man kan nästan lika gärna vara hemma. man missar inget och betygen är satta på de kurser som tar slut nu. Får se om jag ska komma hit imorgon. Bara julavslutning i aulan, känns kanske lite onödigt. :/

Idag fick vi veta att vi ska vara med i tv. Har ni hört något så galet? Hagagymnasiet S3a ska bli filmade av TV5 och medverka i en film. Vi ska spela en glad klass som tagit studenten. Alltså jag har lite svårt att tro det här, men våran rektor på¨står att det är sant. Den 22 Januari ska vi filmas. Tv5 ska stå för alla blommor vi ska ha runt halsen, all björkris osv. Någon nämnde att dom skulle bjuda oss på alkohol också..hmm, vilket kanske inte är så poppis :/. Det är lite blandade känslor i klassen. Vissa verkar tycka det ska bli skit skoj, medans andra är emot de. Jag vet inte vad jag ska tycka. Jag kanske helst skulle skippa. Jag är ingen riktig linslus. Emma är helt säker på att hon kommer filmas och bli visad som klassens bimbo eftersom hon är blond. Jonas är lite osäker på om man vill leka studenten och mormor och morfar ska behöva se de. :) Ha, jaa, jag vet i tusan. Vi får se hur det här blir.

Man nu måste jag kila. Ha det så bra allihopa! ;)

.tack för idag och slut för idag.

Nu är skolan slut för idag. Men jag sitter kvar här och ska försäka få någonting vettigt gjort.  Biggans smög nyss förbi, och fråga hur det går med samhällskunskapen. Fint, svarar jag och ler mitt bredaste smajl för att se så duktig ut som möjligt. Vet inte hur det kommit sig, men jag har prioriterat bort samhällskunskapen lite nu på senare tid. De har liksom inte blivit av. Men nu ska jag ta tag i de, och skriva de sista refektionerna.
Innen lovet ska även religionen vara färdig, rapport om PA och loggbok, ped. ledarskaps grejjen och andra små roliga saker. Synd att de bara är 3 dagar innan lovet. Borde vara 5 istället, så att jag slipper känna sån stress. :)

Men nu är iaf sista måndagen på min näst sista termin på gymnasiet över. Lite långsökt kanske, men lite skönt ändå.

I helgen var det en hel del festanade. Nuorten joulujuhla, vilket tvar trevlig. Ett jätte stort tack till er som orkade fixa! Sedan var det vanliga joulujuhla med lucia och hela fadderullan. Och pust, det var en sådan lättnad när det var över. ¨slipper jag tänka på de där eländet. Och nu hoppas jag att de var sista gången jag lussade. Ifall för ett år framöver, för lite mysigt är det ju att vara med i ett luciatåg. ;)

Helgen avslutades med dunderkalas i Boans bystuga för att fira vår kära morfar på hans 70 års dag. Alla barnen plus barnbarn samlades, och det var en hel del människor. När vi alla sjöng (skrek) "ja må han leva.." allt vad vi hade, så lovar jag att taket lyfte lite i bystugan. Men trevlig var det iaf, med tacopaj, tårta, fiskdamm, lotteri, pingis, yatzy och blokus.

Men nej, nu har jag stannat i skolan efter att vi slutat för att göra något vettigt.

Detta är vad jag åstakommit hittills. :/

.jul i mitt hus.

Idag har jag gjort tappra försök föratt julkänslan ska infinna sig. Det har bakats pepparkakor, knäck och julstädats.
Från radion dånar gagnefsnärradio med uppesittarkväll. Det är ju faktiskt lite julkänsla framkallande.
Vi maila in och gjorde en låtönskning. så de måste ni lyssna på på fre. :)

För tillfället är de lite synd om mig. Alla andra spelar innebandy och resten på kalas. Men stackars jag är lite fysikt missanpassad för att kunna spela. :(

Men jag har iaf köpt alla julklappar och känner mig nöjd och stolt. Jag älskar julen! Jag kan inte föreställa mig en jul nån annanstans än hemma. Men om de inte börjar snöa snart,så tänker minsann inte jag vara med nå mer. VI VILL HA SNÖ!

Men på återseende.

ps. mår illa av gagnefs närradio, dom försöker prata vääärldes bredaste gagsmål. Yäk!

.iskallt bad.

Dagen började med att byta om i ett iskallt omklädningsrum på maserhallen kl 8 på morgonen. Ingen hit, om man nu säger så. Men när vi kom ner i det nästan nollgradiga vattnet så spelade vi vattenpolo. Och det var faktiskt väldigt kul. Det är JOBBIGT, helt slut blir man! så nu funderar jag på vem jag ska träna vattenpolo med 4 ggr i veckan för att bli Beach 2007.

Apropå 2007, så fick jag räkningen på min studentmössa (?) och den stod det Jenita * 2006 på. Hallåå, 2006. Jag kommer väl ändå ta studenten 2007. Aa, jag vet inte om dte jag som varit lite slarvig vid beställningen, men jag måste nog slå en pling till kundtjänsten.

Nu är det fre, jag har slutat skolan redan. Men sitter här och ska fixa lite papper till den där förbannade lucian. Jag har lite ångest och magsår över de där.. men aja, skit samma!



nu måste jag kila. / Jen

.niin kerta.





" Det viktiga är inte att lyckas med karriären, det viktiga är att lyckas som människa."

.filosofi.

Jag får ursäkta mitt förra inlägg, nog för att jag mena mycket av de jag skrev. men jag brukar kunna låta bli och skriva sådant på bloggen.:)

Sitter nersjunken i filosofins värld och försöker göra något vettigt. Men de är svårt med filosofi. Man måste verkligen vara... uttråkad, om man blir filosof och ägnar hela sitt liv till att fundera över ifall allt verkligen existerar.

Dagarna bara går, utan några som helst avvikelser. Ibland önskar jag att jag vore barn och gick på lekis igen. Det var så roligt, när man fick pyssla hela dagarna, fruktstunder och sagostunder. Ute på rasterna fick man leka, inte behöva vara vuxen och alla var kompisar med varandra.  Man levde lite som i en egen dröm bubbla. Man visste inget om allt ont ute i världen. Jag vill tillbaka till Färjbackens Förskola.


.Hej hopp.

I helgen var jag i Sthlm. Det var faktiskt väldigt trevligt! Hela lördagskvällen tillbringade vi i Globen1, där vi kollade på hästar. Stackars Jimppe fick hålla mig sällskap, men han verkade tycka det var helt ok att kolla på hästarna. Jag är verkligen en obotlig hästtjej. Aja, det är ju inte alls i samma grad som det vurit en gång i tia, jag tycker faktiskt gustafs korv är väldigt gött. :)

Men stormsteg in i vardagen...

igår kväll hade jag svårt att somna. Jag tänker för mycke, och eldar upp mig som raato. Börjar tänka på allt idiotisk alla människor gör, säger och hur konstigt allt är.
Jag förstår inte. Alla människor är så konstiga. Folk kan ju inte vara mänskliga när dom inte beteer sig som människor.

Världen är full av egoister, som bara tycker synd om sig själv. Jag menar, en vuxen människa KAN FAKTISKT leka glad, trevlig och snäll även om den innerst inne är en barnslig, bortskämd snorunge! Och en vuxen människa kan faktiskt leka att humöret är någorlunda jämt. Man behöver faktiskt inte visa för hela omvärlden att nu minsann är jag inte glad och jag har motgångar. Tack!

näj, nu ska vi inte vara sådär. Nu ska jag samla mig lite och lugna ner mig. :)

Jag saknar bara Finland. Dalarna är den sömnigaste platsen på jorden. Visst, det är perfekt den dagen man skaffar familj och ska bosätta sig permanent. Trygga, härliga och bekväma Dalarna. Men att bo här nu, i dagsläget och ca 3 år framåt är inte lockande. De människor som anser att dalarna är super bra, har bara ett alldeles för trångt perspektiv på omvärlden. Dalarna kan vara nice ibland, Jag tycker det är skoj å gå på nuorgam oftast,  men de är på något sätt ändå inte alls på samma sätt som i Finland.
i Finland finns det sådana människor som man bara saknar här hemma. Här hemma är allt så regelbundet, allt är förutsagt och konservativit. 

Mvh en måndagsgrinig Jenita.