.halv kändis.

Jag är halv känd. Jag och min man har fått den enormt stora äran att bli publicerade av en bloggare som är med på "Mest aktiv"-listan.

Jobbigt att gå ut på stan å bli igenkänd efter den här kvällen...:)

www.angelica1987.blogg.se


,hemma hemma.

Jag måste ju göra en liten uppdatering även om jag är jätte trött och skulle gärna krypa till kojs på en gång.  En uppdatering för att fira att jag kommit hem. ( Hem, det är alltså Dalarna, kommer alltid vara! )

Prata med Pirre i fonen för någon dag sedan.

P- "Är du hemma nu alltså?"

J- "Nää, jag är i lägenheten i Sthlm."

Pirre skratta åt mig å tyckte det var skoj. Att Sthlm faktiskt ska vara mitt hem. Men det känns inte som det. Jag trodde helt självklart att hon mena Dalarna nät hon fråga om jag var hemma. haha, undra om jag någonsin kommer vänja mig! :)

Jag har kommit hem och inte hunnit göra så mycket. Kikat inne på irc med Ossian och det slutade med att både jag och Ossian raderade våra irc konton. Jag fick nog helt enkelt. Folk är ju inte riktigt riktiga!

Jag har blivit tant på riktigt. Det insåg jag idag när jag stod i kassan på KappAhl för att betala mina byxor. Jag menar, det har alsrig tidigare hänt att jag kikat efter byxor där för jag förknippar KappAhl med TANT!
Men det är väl bara att acceptera att jag är kärring, för byxorna, dom tycker jag är ursnygga!!! :)

Hade värsta shopping abstinensen idag när jag väntade på att mitt tåg skulle åka från Sthlm. Tre gånger stod jag i olika kassor för att betala, men hann aldrig fram för att jag greps av sån ångest. Så det slutade med bara byxorna.

Mitt shopping begär stillades inte alls när jag kom hem och tanita mannekänga för mig och visa allt hon köpt. Så nää, nu ska jag åka till gamla, hederliga och trygga kupolen och unna mig något mer. Det är inte alls kul å va gift och vuxen. Då måste man betala massa snorhöga hyror, bilförsäkringar,dator, busskort, besiktning och andra konstiga räkningar.
Bläää.. jag vill ha mina pengar för mig själv å kunna köpa exakt det jag vill!

Nu ska jag pysa i säng för att läsa Stieg Larssons - Män som hatar kvinnor. För andra gången.

.söndag.

Jag är inte alls taggad för en uppdatering. Men jag var hemma i Dalarna slutet av förra veckan, och orkade inte göra en enda uppdatering. Så jag kände mig tvungen till att göra en liten uppdatering nu när jag sitter sista dagen på jobbet! :)

Jag är extremt trött. Blev inte så många timmar sömn. Igår var vi på seurat i Östertälja sedan åkte vi hem till Jossu och Mikko. Det var väldigt trevligt. Jag träffade en kille från Sthlm, och han är extremt lik någon. Är helt säker på att jag sett han tidigare. Men kan inte alls placera vem det är. Namnet och stället han är ifrån säger mig ingenting heller. Aja..:)

Som sagt, sista dagen på jobbet. Kommer stå kvar som timvik och rycka in när det behövs hjälp. Imorgon kommer mina småsyskon hit hem till oss. Vi ska gå på Grönan och hitta på något annat roligt. Sedan följer jag med dem hem på ons. Jag är ledig hela nästa vecka. Så jag ska ha lite semester hemma i Dalarna. Och framför allt spela innebandy på lördag! ;)

Imorgon är det exakt en vecka tills skolan börjar. Jag börjar bli lite små nervös...:S

Nu tjatas det på att jag måste komma å dricka kaffe. Hejsan.

.sena natten.

Klockan är verkligen apmycke. Väckning kl 04.30, så med andra ord så ska jag inte gå å lägga mig alls. Det blev bara inte av. Det är så läskigt att sova här på jobbet, så man drar upp på läggdax. Och nu insåg jag att det bara är typ 3 h till väckning. Tur att det här är min sista natt. Enligt mitt schema. KAnske blir in ringd nån natt här framöver. Men hoppas jag blivit mer modig tills dess! :)

Jag lyckades tjata på Pirre så länge till hon laddade upp bilder på bilddagboken. Ville så gärna se bilder från Satu och Jounis bröllop som jag missade. Och det var ju en hel del jätte fina bilder. Så synd att inte jag kunde åka dit. Hade verkligen varit jätte roligt. Men jag satsar på Merjas i September istället. Som sagt..:)

Eftersom det inte blir nå sömn den här natten så vet jag en viss person som inte kommer ha mycket tålamod när huset vaknar till liv. Tålamod är verkligen något som krävas. Och sm ni alla vet, eller kanske framför allt min kära make, så har jag ett näst intill obefintligt tålamod. Och framför allt när jag är trött!!
Jag får bita ihop och rulla hem på mina inlines å stupa i säng. Sen ska det minsann vaknas.. För en promenad hör ju till mitt nya liv, så det måste hinnas med. ;)

Andledningen till att det är extra läskigt att sova den här sista natten på jobbet är att jag envisades med att titta på Beck. Jag som är den största fegisen i världen, och jag visste att jag skulle bli livrädd. Men nyfikenhet övervinner rädsla, så jag kunde inte låta bli att kika. Fast jag zappade en hel del mellan kanalerna när det blev för läskigt eller sänkte ljudet. Ibland fick jag även ta till mitt eget lilla knep. Titta igen en stickad tröja. Eller hur Olliver? :) Det funkar jätte bra av nån konstig andledning. :)

Förresten. Jag måste ju berätta om min och Lenas fredagkväll. Lena kom hem till mig efter att vi båda slutat jobbet. Sedan var vi ute på en hurtig promenad i det fina vädret. Sedan lagade vi Tacos. Och vi kom även fram till att Tzatsiki passar jätte bra till Tacos. Vi avslutade våran hurtiga kväll med godis och vattenmelon. Mums!
Sedan tjattra vi på hela kvällen. Det slutade med att när klockan började närma sig småtimmarna och vi skulle upp till jobbet så fick vi lov att säga "Gonatt. Ja ei sanan sanaakaan enään". :) Om man inte pratats vid på länge, så har man faktiskt en hel del att berätta och diskutera. :) En lyckad kväll!

Nä, nu ska jag sluta. känner att jag bara skriver en massa strunt bara och försäker få tiden att gå. Längtar till min säng nu. Gonatt eller Gomorron! :)

.nya livet.

Igår kl 12.oo började jag mitt nya liv. Jag tänker inte avslöja vad detta gäller. Eftersom jag är livrädd för att misslyckas. Men när jag klarat en vecka så lovar jag avslöja för er vad det gäller. :) Ingen som gissat va de gäller? ;)

Till mitt nya liv tillhör också att jag ska promenera minst 45min per dag. Och det har faktiskt gått bra hittills. 3 dagar i rad har jag varit duktigt. Hoppas det håller i sig! :) Jag har t.om varit ute på promenad innan frukost igår. Typiskt mig att ampua yli i början!

Jag skall även åka inlines till jobbet VARJE dag härdan efter.
Och jag ska inte äta efter kl 19
Jag ska inte käka godis/glass/Sötsaker. Endast LITE på helger! ;)

Mitt nya liv projektet kom igång igår när jag satt hemma och vågen visade några kg mer än innan bröllopet. Jag fick sån ångest över att hela min livstil har ändrats helt sen jag flytta till sthlm. Det var mest de, å inte kilorna som fick mig att må dåligt. Fast kilorna var såklart den utlösande faktorn! :)

Jag kanske ska kalla det "Återgå till mitt normala liv" istället. Det var iaf såhär jag försökte leva då när jag gick i skolan och vardagen rullade på som vanligt. Eller hur Tani? Visst försökte vi iaf?
Men nu har jag flyttat ihop med en grabb som kan äta vad som helst, när som helst utan att de syns nånstans. Iltapala, vad är de liksom? Vi har aldrig lärt oss att äta iltapala hemma. Det är helt onödigt ju.

Livet har också ändrats när det inte blir nå friskis nå mer. Inge gympa i skolan. Ingen ridning.

Så nää, nu ska jag återgå till livet då man försöker vara duktigt. Det konstiga är att man mår genast bättre när man bara försöker.  Jag ska nog investera ett Friskis kort till hösten. Jag känner liten tendens till Friskis abstinens. :)

Nu ska jag kika på Friidrotts- SM. Ikväll kl 21 går "Beck - annonsmannen" på Tv. Vet inte om jag vågar kolla när jag är helt ensam här. Skulle du våga Tani? ;)


.stilla min abstinens.

Jag har verkligen setat vid datorn hela dagen idag. Men vaddå, jag har gjort allt som måste göras idag så jag FÅÅÅR sitta här. Annars skulle dom väl inte ha den här datorn m internet till oss personal? :)

Jag försöker suga in varje sekund jag får sitta här vid datorn. Jag har seriöst värsta dator abstinensen emellanåt när vi inte har någon dator vid lägenheten. Det är lite skrämmande faktiskt! :) Men tänk när man sitter ensam i en lägenhet? om man skulle haft en dator skulle man iaf kunna vara inne på msn och reta människor, då skulle man inte behöva vara helt ensam iaf!:)

Jag gillar verkligen mitt jobb. Alla människor borde jobba inom detta. Utvecklings störda människor har mycket att lära oss andra. Det tar varje dag som den kommer, tänker inte på morgon dagen. Och dom har så lätta för att visa sina starka känslor. Är de lessna så är det jätte lessna men samtidigt så är det supergalda när det är glada. Finns ingen gråzone.
Och de blir så glada över små saker. En ny duk de köpt på ICA kan det vara överlyckliga för i en vecka. man ser hur ögonen skiner av lycka och allt kretsar runt den nya duken det tittar beundrande på.

Det sista de säger innan man stänger dörren för natten. "Jag är så glad över min nya duk!"

Tänk om vi alla människor skulle kunna vara likadana? A´tt inte kräva så mycke, utan att vara tacksamma och lyckliga över det lilla vi få?

Jag känner att denna sommar har jag fått så mycket jag ska bära med mig resten av livet, tack vare mitt sommarbb.

" Om du blir utsatt för en tillfällig prövning, sätt dig då hos dem som prövningar är dagligt bröd, och jämför!"

.okul.

image30image31Pirre, hur kul är det att titta på ottilias bilddagbok och se bilder från våran gård. När det årliga vattenkriget är i full gång med hela släkten. solen skiner, esttjärn glimmar i bakgrunden, alla är bruna, massa underbara barn och en massa gott att äta. Hur kul är det då att inte bo hemma nå mer? :/

.fotbollsfru.

Nu är jag en äkta fotbollsfru. Jimppe har åkt till Helsinki för att spela fotboll och jag fick snällt lov att stanna hemma och jobba. Hade varit så kul att följa med. Roligt å titta på fotboll på en feting stadio, träffa janita och andra flickorna och även gå på satu och jounis bröllop i morgon. Men eftersom jag ansåg att de skulle vara näst intill omöjligt att byta bort alla mina timmar så fick jag lov att stanna hemma. Nytt försök nästa år! :)

Men det jobbiga är inte att min man är borta. För han klarar jag mej utan, för de har jag ju gjort i cirkus 20 år redan. Men jag blir galen på att vara ensam!!! Stackars lilla jag som sovit ensam en enda natt i hela mitt 20 åriga liv ska helt plötsligt vara ensam en hel helg. Jag har ingen att prata med. Inte ens en dator hemma.

Men idag efter jobbet ska Lena komma hem till mig så ska vi gå på en promenad och sedan laga någon god middag tillsammans! Det ska bli riktigt trevligt! ;)

Det roliga med att flytta ifrån Dalarna är att det finns så mycket nya smultronställen att upptäcka i min nya hemort.
I Tyresta by finns en nationalpark med superfina promenad stigar. Bakom våran lägenhet finns Slätmossens Naturpark och en liten bit längre bort finns elljusspår med promenadvänliga slingor. Ca 2km till Friskis och Svettis och 1km till biblioteket.

Det är kul å göra spontan utflykter på kvällarna. Jag önskar jag kunde ladda upp bilder på min bilddagbok. Så fort vi köpt en dator ska jag aktivt ladda upp bilder. En kväll åkte vi till Nynäshamn och köpte glass och strosa runt i hamnen. I förrgår åkte vi till Saltsjöbaden. Där satt vi på klippor och solade och tittade på Stora, feta lyxbåtar, tittade på svanar och åt glass. Det var riktigt fint i Saltsjöbaden. Jätte stora, fina villor och havet alldeles nära. Man skulle inte ha något emot att bo där inte! ;)

Nästa vecka på onsdag ska jag åka hem till Dalarna. Det ser jag fram emot! ;)

Sitter förresten på jobbet just nu. Det är väldigt lungt. Sitter här med en kopp blåbärsoppa och alla är på jobbet. Ska väl göra något vettigt nu.

Krameli Kram

.gonatt.

Har setat här hela kvällen och nu är kl mycket. Dax att krypa in i jourrummet och stänga ögonen för den här dagen. Har setat och läst gamla inlägg i bloggen. Haha.. lite kul är det och minnas tillbaka..Till skolan, sommaren, kalla vinterdagar och Hagagymnasiet. :)

Men gonatt allihopa som fortfarnde är vakna såhär dax.

En ny uppdatering kommer så fort jag kommer åt en dator! ;)


.knäpp.

Just nu sitter jag på Jungfruns gruppbostad, jungfruv. 413 Brandbergen. Kl är 21.00 och jag ska jobba natt. Det var ett tag sen jag jobbade natt, så det känns lite jobbigt. Men det är min tredhe sista natt den här sommaren. Kommer av. bli några under hösten och vintern, då jag ska stå klar som timvik.

Mycket har hänt sen jag senast kom åt en dator. Jag börjar känna mig riktigt hemma här och vardagen har tagit vis på allvar. Jag börjar tom. känna mig hemma i våran lilla lägenhet med den skyhöga hyran. Fast vi fortfarande inte har något vardagsrum, utan den fungerar för tillfället som ett förråd.
Vi tar ett rum i taget. det är lite vänligare mot våran ekonomi såhär månaden efter bröllopet. Så förra veckan var det kökets tur att bli lite mer ompysslat. så det bar iväg till Kungens Kurva och IKEA. Det känns som jag skulle kunna handla upp hela IKEA. Det finns så mycket man behöver, vill ha och tycker är fint. Men det slutade med lite gardiner, mattor, tavlor, en hylla till köket, blommor och lite annat smått och gott.

Så nu ser jag bara framemot nästa månad då jag ska få köpa lite prylar till vardagsrummet. Bland annat en soffa!!! Jee! Men det verkar ju inte bli några pengar över när man måste springa på möhippor och bröllop hela sommaren! ;) Var på Johannas möhippa förra veckan och det var riktigt trevligt. För att inte tala om bröllopet som var i lördags! 

På fredag ska vi åka till Helsingfors på lillebror Kinnunens bröllop. Det blir en väldigt väldigt snabb resa. åker på fre och hemma på söndag. Men jag håller tummarna för att jag ska hinna se skymten av flickorna i Helsinki iaf. Eftersom jag tyvärr jobbar nästa helg och på så viss missar Satu och Jounis bröllop. :(  jag satsar på Merja å Jannes i September istället! ;)

Det enda som håller på att göra mig knäpp här i sthlm är ENSAMHETEN!!! Att flytta från Östtjärna 16 a där det alltid är full fart till Handen är ingen höjdare. Önskar att övergången inte hade varit så tvär.
Jag sa just till Jimppe att det skulle vara bra iaf vi hade haft en tredje part i vårat äktenskap. För nu får jimppe ta emot all energi och retbehov jag har när han kommer hem från jobbet kl 17 och jag varit ensam hela dan.
Det värsta är att han ska springa in i duschen det första han gör när han kommer hem och jag håller på att inte så ut det 10 minuterna extra jag måste vara ensam när han väl kommit hem.
Har många gånger funderat på att gå in å sätta mig på toastolen i badrummet när han står i duschen. Bara för att slippa vara ensam i ett rum.

Jag har försökt fått jimppe att vi ska köpa en hund. Tänk va bra det skule vara. så skulle jag slippa vara helt ensam. Då skulle jag kunna kittla å reta hunden istället. Men jimppe verkar inte vara så sugen på hund. Så om någon vet en hund som inte skäller, luktar, hårar, bajsar eller äter utan bara finns till för att ta emot lite retning från mig så kan ni ju höra av er till mig? förresten, den får inte heller kosta något!!

Ett till exempel på att jag håller på att bli knäpp är att jag läst alla Dala Demokraten under Juni - Juli från Haninge biblioteks tidningsarkiv? i ren desperation för att ha nått att göra! :)

Haha, aja, fast det är kul åbo i sthlm annars. Jag är aktiv med inlines, promenader, fönstershopping, sitta i parken å äta glass och utforska närområdet här på mina lediga dagar. det är bara ibland jag blir knäpp.:)

Nu måste jag jobba lite. Kanske blir en till uppdatering innan läggdax!!

Hejs svejs!