.tumadre.

www.tumadre.blogg.se

glömde ju typ den bästa bloggen. fina bilder.. :)

.vilkabloggar?.

Vilka bloggar brukar ni läsa? jag har min vanliga radda bloggar jag tittar igenom varje dag. En del morgon o kväll, andra mer sällan, då de är så sega så det aldrig uppdaterar. Typ din blogg Tanja. ;) *vihjaus vihjaus* De flesta bloggar jag läser är människor jag känner eller vet vilka det är i verkliga livet. Fast sen har jag en hel del bloggar som jag tittar in då å då när jag har tråkigt. Typ när man sitter o ammar, då finns det inget bättre än att läsa bloggar. Jag har förresten blivit duktig med vänsterhanden sen jag börjat amma. fick tom. beröm av essi. Haha..:)

Tänkte skriva upp bloggarn jag tittar iaf ni också har tråkigt.

mammamarlie93.blogg.se

- En tjej född -93 som blev mamma i somras.



weareyoungparents.blogg.se

-Cassandra som blev också mamma i somras, Typ samtidigt som jag. o på samma sjukhus. på samma sätt. Till min stora förvåning har hon flyttat hit till handen nu. Hon skulle gått i min mammagrupp ifall jag inte hade bangat hela grejjen. :)


-girle.blogg.se

-Ännu en mammablogg med lite roliga saker ibland.


www.alltforforäldrar.se/prinsessan

- En till mammablogg. roligt när hon gifte sig nyss o visade fina bröllopsbilder. Sen ska hon ha en bäbis till snart.


www.mama.nu/blogg/pernillasblogg

-Pernilla Wahlgren. Kul å följa hennes vardag. O benjamin är ju så söt. :)



Haha.. oj vad mycket ammmabloggar det blev. JAg läsaer ju en hel del vanliga fjortis bloggar men dom orkar jag inte skriva upp. ni vet nog vilka det är.:)  Men mammabloggar är som sagt bra ammarblogggar. :)

Nu gnäller judith o vill att vi ska börja röra på oss. Vi åker till Länna en sväng. Alla friskis medlemmar får 20% rabatt.även på rean. Så om det är 50% rabatt å sen får jag 20% till, då måste jag ju köpa om jag hittar nått bra.:)



judith typ 3h gammal. :)

.efter10kommer.

..en uppdatering. Jag håller vad jag lova.. så Teija, här kommer den, håll i dej. Även om det gått 3 h redan..:)

Kom nyss hem från Haninge C. Var där o Lunchade med J&I. Som värsta lattemamman. Jaa, det är väl de jag är. Lunchar, fikar och shoppar. Hehe, stackars min man jobbar o sliter i samma takt som jag drar visa kortet. :) +/- 0 liksom. Jaa, idag köpte jag inte så mkt. Lite reafynd gör man ju alltid. Å då tillåter man sig själv av någon konstig andledning att köpa. "Det är ju så billigt.." Och? om man verkligen inte behöver ngt, så behöver man inte köpa det för att det är billigt. Usch ja. Måste börja sansa mej lite. Det här håller liksom inte. På onsdag ska jag eventuellt in till stan o lattemamma mej igen, måste kanske lämna plånboken hemma..hehe..:)

Annars har jag spenderat dagen åt att titta på resor till solen. Och drömt mig bort.. lång lång bort från hösten. Nog för att hösten är otroligt vacker just nu med solen, färgerna å den där kyliga höstluften. Denna resfeber som drabbat mej beror nog på att e, j o n smög ut ur vår lägenhet i morse o styrde sin kosa mot arlanda. Och jag är inte aaaaaalls avundsjuk.. nänä.. Jag skulle vilja kanske åka på en stadssemester. London, Paris, BArcelona, Budapest eller kanske Dublin? ELler egypten, grekland eller tunisien? Jaadu. Hundra olika förslag. men först gäller det att över tala min kära make. När jag hotar han med att jag o Judith åker tillsammans med tjejkompisar så får jimppe panik o säger att han också vill åka. För att han inte vill bli lämnad. Men sen så blir det ändå inget. så jag får lägga ett ultimatum..hmm..;)

Förresten. så vill jag att nån eller några följer med. skulle ju vara lite roligare. Så slipper vi vara helt ensamma bara våran familj i en hel vecka. lite socialt umgänge skulle juinte skada. :)

nä, nu ska jag göra litte köttfärspiroger. sen ikväll blir det gympa på friskis...
hejdåååå..:)


.slutetförbdb.

Jag har inte orkar o kommer nog inte orka sätte in bilder på min bdb längre. Så härmed går min bilddagbok i graven. Tror jag, kanske får något ryck o börja publicera massor av bilder, vad vet ja. Nee, jag vill o tänker ladda upp bilder här på bloggen i stället. bättre så. Förresten har jga inte så mkt att ladda upp bilder på, förutom min söta dotter såklart. Se det blir mest bilder på mig o henne och våra gemensamma vardagsbravader. Eller nått..:)

Idag är det fredag. Veckan har gått väääldigt fort. Jag har inte varit hemma en enda dag utan varit ute o rännt hela veckan. Tillsammans med andra o mest ensam. :) Och det visar sig nu såhär islutet av veckan. Tvätthögen är enorm. Diskhögen gigantisk och dammtussarna stora. Så idag var det bara att inse att det bara är att stanna hemma o bita i det sura äpplet. Så nuså. Nu är alltvätt tvättad så jag är värd en paus här framför datorn. :)

I eftermiddag kommer E & J & N hem till oss. Ska bli trwevligt med gäster igen. Det enda nackdelen med att ha gäster överhelgen är att man har så trevligt att helgen bara svichar förbi. Man hinner liksom inte med. Vad som är lite mindre kul är att vi har keittiövuoro på lördag. Ja, vi. Här isthlm har alla killar och alla tjejer kökstur. Varje familj är med i en kökstur. Sen är det upp till familjen vem som ska stå där i köket. Helst båda såklart om det är möjligt. men om man har barn så får man lösa det så gott det går.. det e alltså okej att bara en står iköket ifall den andra måste kolla kids. Något som dalarna ska ta efter?

Nee. nu börjar någon vakna till liv ute på balkongen. Men föst ska jag ladda upp liter bilder från veckan som gått. Se o njut och trevlig helg allesammans! :) Ni som inte vill se bilder på judith kan sluta här. :)



Veckan gick i shoppingens tecken. Jag o Äpsy (som hon kallas av mig numera.) på väg ut att göra stan. ( Inga människor eller djur kom till skada under fotograferingen. red. anm.)



Kusinerna Äpsy o Kentsu. :)



Jimppe o lullan kollar hockey. o jag har tråkigt, judith blir offer för min uttråkighet. testar lite olika outfits..hehe..:P



Titta vad jag o Johanna såg när vi var ute o gick i måndags. Mitt på vägen. Är det en huggorm?



Inne i stan med johanna och heidi. Ida, Elton o Judith var såklart med. Värsta mammaträffen.:)



Judith fick en hoppgunga. Lyckan var total!:)



Hmm.. jaa. Trevlig helg eller nåt.:)

Oj, vad mycket bilder det blev. Å framför allt mycket judith. Men hon är så söt så henne orka man väl titta på. Huhu, nu är jag alldeles matt efter att skrivit ett sånt här mustigt inlägg. Nu blír inte nästa uppdatering innan jag fått 10 kommentarer. FEEL THE PRESSURE!!! Muoahhahahahah..;)

gonaatt!



Jag tänkte avsluta denna lördagkväll med en bild på min kalaskula. jag saknar att vara gravid o ha den där kulan. det var sjukt häftigt ju! :)
20 april. vår, solen sken o jag njööt av livet. Väntade på bäbisen o sommaren. Kändes som att hela livet var framför en.. Nee, nu blev det sådär djuuuupt igen.. hehe..gonatt! ;)

.vemkanbesluta?.

Tänk om man ändå vore ett litet barn. Ett litet barn som inte behövde ta några som helst beslut? undra hur många gånger jag och även många tillsammans med mej har tänkt den tanken. När man var ett barn och gick på dagis, så kretsa det största problemen runt hur man skulle slippa äta ärtor på dagis, vilken färg det skulle vara på sandhinken, blå eller röd. Tänk hur lätt det var. När vi gick på dagis å alla gungade så högt p fort vi kunde och skrek: -AKTA ER FÖR FRÖKEN, HON HAR ÄTIT FARLIG KORV!!! (läs: falukorv.) Det var livet. Om man ändå hadde vetat det då..

Nojaa, vad djupt det där blidde då. Nee, jag har inte åkt på en superduper höstdepp, utan jag sitter här efter en kväll hos aki o lena på iltakylä, att vi har tre månaders uppsägningstid på vår lägenhet, och att det börjar bli dags att göra ett beslut eller två. Den stora frågan är, vad ska göras i januari2008? Om inte det vore för mina dåliga betyg, så skulle vi bo kvar här i sthlm. Det tror jag. För som sagt så finns dalarna alltid där den är nu. För jag vet att om vi nu flyttar till Dalarna, så komemr vi aldrig mera någonsin bo någon annanstans än i dalarna. Detta skrämmer mig, inte för att jag vet varför, eftersom dalarna är hem och vi trivs jätte bra där. men ändå känns det där "resten av våra liv" så himla stort.

Men nu är ju saken den att jag var en liten nolla när jag började gymnasiet efter opisto o skolan var sååå tråkig. Vilket resulterade i att jag var borta 50% av tiden och därmed fick dåliga betyg. smart jenita, jätte smart! detta medför nu att jag troligen inte kommer komma in på den skolan jag vill här i sthlm. Chansen är större att jag komemr in i dalarna, men samtidigt är det inte heller alls säkert. Vad gör jag om jag inte kommer in då? Ska jag jkobba? finns det jobb muka i dalarna?  Måste jimppe skaffa sig ett jobb i dalarna, iaf att inte jag kommer in på skola eller inte får jobb? hmm.jimppe som trivs så bra på sitt jobb här i sthlm..

jaa..vem ska ta ställning o göra beslut? jaa, jag antar att det är jag o min kära make som ska göra något beslut. En sak som är säker att ut ur denna lägenhet ska vi iaf. denna lägenhet som endast var "tillfällig lösning" när vi slytta in här juni 2007. men vart? till dalarna? till en annan lägenhet här i sthlm? eller kanske nån annanstans?

Jaadu, den som lever får se.. jag fortsätter traska..vägen visar vart jag ska.. :)

.nattbloggish.

Nu är det nattbloggning som gäller. Ska försäka knappa ner några rader utan att judith vaknar. vårat tangentbord låter nämligen väääldigt illa. Jaa, det är fredagnatt o  jag sotter här vid datorn å snokar runt på bloggar, facebook och familjeliv. Jimppe sitter på sängen o löser korsord o judith ligger o sover vilket hon gjort i fyra timmar snart. Mysig fredagkväll va? :)

Vi kom hem ifrån H o T nyss. Vi var hemma hos dom på iltakylä. Vilket var väldigt trevligt. Judith är iaf nöjd när det är lite liv o rörelse. Hemma blir hon helt galen. Det ska hända något hela tiden. Jag fasar för måndagen då jimppe ska försöka börja jobba igen. Jag kommer tillslut få lov att klä ut mej till pajas för att lyckas underhålla min dotter. Jimppe tycker hon redan är alldeles flr överaktiv. Han har börjar fundera på om hon lider av nån bokstavskombination eller ngt. :) Jag tröstar jimppe med att han ska njuta nu. Hon kommer ju iaf inte framåt än. Sen när hon kan krypa/gå o är lika aktiv, det är då det jobbiga börjar. han är lyckligt ovetande! :)

Jag tänkte även ladda upp lite bilder här på bloggen också. bland annat från våran trip till ljungdalen. Nu måste jag nog gå å lägga mig isängen. Imorgon ska jimppe hämta två av hans polers från hamnen på morgonen. Sedan får vi se vad som händer under resten av dagen..



Sådär.. nu örkint ja nå mer.. Gonatt på er! :)

.taalainmaa.

Wautsi..tack för alla kommentarer i mitt inte förra men inlägget före de. Vad roligt! även om baktanken ej var att pressa er att skriva en kommentar, så var det ju jätte kul med kommentarer. kanske ska fortsätta med att skriva sånna där inlägg? :) neerå.

som sagt blev det dalarna för vår del. Jag var o bastade judith nyss o nu väntar jimppe på att bastun ska bli ledig. Själv orkar jag inte basta. basta kan vara det bästa som finns, men väldigt ofta bangar jag. Jag tycker ofta det bara är svårt att andas o alldeles för varmt. Fast känlan efter bastun är ju tusen gånger bättre än känslan efter dusch. Aja, idag blir det iaf ingen bastu. Jag får ta igen det i helgen i härjedalen? ;)

Jimppe kan inte jobba den här veckan heller. detta är andra veckan han är sjukskriven. Hans läkare ringde iaf o sa att röntgensvaren visade iaf att ingenting var brutet. så det är en led eller en muskel. AC-led. vad det nu betyder? Så han fick ett nr till en sjukgymnast. Jim ringde dit idag. och dom skulle ringa TILLBAKA om två veckor. Jihooo! anställ fler sjukgymnaster säger jag bara. om väntertiderna är mer än 3v. Halloo.. aja, så blir  det väl när pengar ska sparas o allt skärs ner.

Joo.. ihhelgen ska vi ju till härjedalen. O leva lite stugliv. Jag, jim, jullan, mikko, jossu, ida, pirre, ipu, tani, essi, janne och nipa. :) myysigt det ska bli vaa? judith däremot är supersnorig igen. O bara gnäller. så kära medstugeresänärer ni får ha överseende med en eventullt dryg, gnällig snorunge! :)

Jag försökte få tips av tanita vad jag ska blogga om. Eftersom jag inte kommer på ngt vettigt. Hon tyckte jag skulle runda av eftersom hon tydligen måste ha sin dator. o ottilia var in här o konstaterade att jag uppdaterar igen och att de är lite ångestframkallande att hon själv också måste uppdatera. eller hur pluttan? ;)

Såå..det stämmer. exakt därför uppdaterar jag.. för att få er andra att även uppdatera till mig. så att jag har ngt att läsa..:)

nu är jim i bastun. när han är klar åker vi nog till mockfjock. vi ska sova där inatt..

nattinatii!

.örkint.

jag örkint skriva ngt inlägg nu. är helt slut efetr att jag varit på jympa. Har köpt ett jympa kort på friskis här i haninge. så nu ska jag ut å röra på fläsket.:) hehe.

Tänkte lägga in lite bilder från finlandsresan.

se o njut :)











nää. nu ska jag sova. kanske åker till dalarna i morgon redan. vi får se..

gonatt!




.fredagen.

Jag bara njuter av att jimppe är sjukskriven. Kul när han är hemma så kan vi hitta på något tilsammans på dagarna. Som igår te.x åkte vi till Ikea för att äta köttbullar till lunch. :)

Nu håller han på å diskar å dammsuger i köket. o jag sitter muka här vid datorn å ammar judith. :) Fast snart borde jag gå å hjäla till..kanske..:)

En sak som jag tycker är rolig. Det är att folk inte törs erkänna att de läser bloggar. Inte för att folk måste kommentera mig, nej nej. men när man pratar med människor så brukar det låta såhär:

- jaha, du ska bla bla bla.

Jag: hur visste du de? (jag vet att jag nämt de i min blogg.)

- jaadu, undra vem de var som sa det till mej.

Jag: min blogg?

- NÄÄÄÄÄ ABSOLUT INTE , eller undra om de var där jag RÅÅÅKADE klicka mig in EN gång.

Haha.. känner ni andra bloggare igen er? jag tycker det är roligt att alla bara råkar eller har en gång besökt min blogg. Enligt min statistik så är det nog inte bara en eller två gånger, och inte bara det 10-20 pers jag vet läser.

nejdå, jag ska inte skämma iväg er. Ni får jättegärna läsa. Annars skulle jag ju inte sitta här å skriva en massa trams på en offentlig sida ifall jag inte ville att alla skulle läsa. Men jag funderar bara på vad de är som gör att man inte vill erkänna att man läser. Vill man inte framstå som "snokare"? Tycker man att blogg är barnsligt? Är man för blyg?
Jaadu, vad tror ni mina kära bloggkollegor? :)

nee. nu ska jag "sluta amma" judith som somnat för länge sen. Hoppas att de händer något skoj i sthlm idag fredag. Annars kan ni människor komma till oss? nu måste alla leka som att ingen vet att jag bjudit hit folk.. för annars blir man ju avslöjad att man läst min blogg...muohahha! :D

//Pussokram skumbanan.




 


.lista.



Märkeskläder eller secondhand?

Secondhand. Eller vanliga kläder. Abolsut inte märkeskläder som kostar miljoner o ändå är skittråkiga...:)

Liknar du en kändis?
De skulle jag väl aldrig tro.. vem skulle de va?

Är det ok med vita lögner?
Jaa. iblans. Man behöver inte säga rakt ut att nån tröja är ful ifall denne frågar vad man tycker.

Hur många timmar sover du per natt?
jaadu.. typ 6-8h. Med en ammning där emellan.

Vilket lands matkultur tycker du bäst om?
Grekiska restauranger är ju jättegott. Har dock aldrig varit i grekland.

Vilket intryck gör du på andra?
Jaadu. Jag försöker ge ett intryck av glad o positiv, sen hur jag lyckas vet jag inte..

Det här vill jag bli när jag blir stor
Sjuksyrra, barnmorska, lärare eller ngt annat där man får jobba med människor.

Den här personen skulle jag vilja kasta en tårta i ansiktet på...
Anders Eklund? inte bara en tårta, utan något hårt å vasst..

Det här får mig att bli alldeles vansinnig...
Orättvisor o svartsjuka?

Vilken egenskap vill du helst se hos andra?
sympati o förståelse.. det lät väl bra? :)

Hur var du som barn?
Ganska energisk tror jag. Ville alltid ha koll på allt å alla.

Varför bloggar du?
För mig själv och mina närmaste. Sedan får alla andra jätte gärna läsa..vilka ni nu är..:)

Betyder kärlek mer för dig än vänskap?
Jag tycker kärlek o vänskap går in i varandra? det är samma sak. ingen kärlek utan vänskap och ingen vänskap utan kärlek..

Vad kan man leva utan?
alkohol å knark.. jag är ett levande expempel på att man överlever ett liv utan dessa..

Har du funnit Harmoni i ditt liv?
Jo men det tycker jag. en snäll gubbe å en söt sotter har jag. Fast samtidigt vill jag ha ett yrke innan jag är helt harmonisk...

Vad skulle du göra med ett friår?
Flytta till ngt häftigt ställe...

Hur svarar du i telefonen?
jenita ifall de e ngt nr jag ej känner igen.. om de är nån jag känner kan det bli vad som helst..

Människa som gör dig enbart ledsen?
Alla dårar som finns ute i världen. mödare, våldtäktsmän, pedofiler..jaa ni vet alla dom iddisarna..

Människa som gör dig enbart glad?
Judith.. fast enbart glad? några grå hårtstrån har hon nog gett mig också..hehe..:P

Värsta känslan?
vakna på morgonen utan att man borstat tänder o tvättat ansiktet på kvällen? :)

Hur ser en perfekt ledig dag ut för dig?
Att inte ha några som helst måsten.. Att bara göra det man känner för för stunden.

Är du vidskeplig?
Väldigt lite.. ingenting faktiskt.

Vad skulle du vilja ändra i ditt liv om du fick ändra på vad du ville?
minus något kg hade ju inte skadat..;)

Skulle du vilja vara med i kungafamiljen?
nee... avskaffa monarkin vettja. Fast ganska skoj å va prinsessa.. jag skulle handla upp kungens alla pengar..

Vad har du alltid velat göra men aldrig vågat?
jaadu.. kan ingte komma på ngt..

Vart går din drömresa?
Afrika skulle vara häftigt.

Vem är ditt drömragg?
nån surfar kille som är snygg som tusan. Fast de kanske är mer politiskt korrekt att skriva jimppe här..:)

När blir man vuxen?
jag framför allt kommer aldirg bli vuxen..inte ens min mamma är det än ju..;)

Vill du säga förlåt till någon?
nee.. jag har varit snäll idag

Vad tror du på?
mig själv..

Vad skulle du helst vara - snygg eller lycklig?
Lycklig såklart.. för man blir ju lite snyggare om man är lycklig..:)

Vilka personer beundrar du?
min mamma.

Vem var din första kärlek?
kim..i lekis..

Vem har makten i ditt liv?
jag..eller de borde vara de iaf..:)

Har du någon dold talang?
jag kan spela trumpet.. eller kunder ett par sånger iaf förr. nu var det ett tag sen

Vilket djur skulle du vilja vara?
fluga eller fågel..

Har du någon fobi?
nee.. håriga stora spindlar klappar jag ogärna.

Vad är det pinsammaste du gjort?
listan kan göras lång..

Har du snattat någon gång?
nee.. inte mer än nån liten godis eller vindruva eller sp

.september.

Första riktiga höstinlägget måste ju skrivas. För nu är de september och höst på riktigt. Fast i Finland kändes det ännu kallare. Där var det riktigt kyligt. Jag skulle ha behövt judiths tjockare overall med mej. Så kallt var de.
Men det var en kul resa. Nog för att vi hann sova i finlnad en natt och två nätter på en unken viking line båt, vilket är lite surt. Ännu roligare var att laget "tukholma" vann hela tuneringen. Det var roligt att hejja fram det blågula laget fast efter ett tag fick jag nog. Så det blev en del shoppande o annat också under tiden killarna spelade hem guldet. :) Även om min man inte fick vara med o spela under semifinalen och finalen. Han sprang ihop med en motstånader o föll ganska illa. Vi var till sjukan igår o dom röntgade jims onda axel. Vi ska få svaren idag. Eventuellt nån muskel eller led som spökar. Eller nån spricka eller ngt. Han kan iaf inte lyfta på höger arm så det blev 11 dagars sjukskrivning till en början. Fast nu är han på jobbet iaf. Han började längta till jobbet så mkt så han åkte dit för en kopp kaffe..(!)

Förrsten tycker jag att det är roligt att laget hette "tukholma". Det var inte en enda riktig, äkta stockholmare med i laget. Det var endast tre stycken som spelade i laget som bodde i Sverige nu.  Och cirka 5 som bott i sverige eller fötts i sverige. Och alla dessa som hade anknytning till sverige var från dalarna. Sedan var resten superduper finnar. Varför heter då laget Tukholma? Nojaa, jag fick aldrig svar på den frågan...

Tack förresten för alla gratulationer. Jag glömde totalt av att nämna att jag fått körkort i förra inlägget. Hur det nu kan komma sig. Jaa, vägverket verkar tycka att jag kan köra. Nog för att jag är lite rädd för mig själv i trafiken, men nu har jag de där kortet iaf. Körde hela vägen hem till pirre o ipu i går tom. här i stooora lääääskiga sthlm..duktigt..

Tänkte passa på att tvätta i tvättstugan o städa våran lägenhet som ser ut som en bomb blivit nersläppt mitt i, nu när jimppe är hemma. Jag tänkte att han skule underhålla judith så kan jag städa o tvätta. Men nej nej, nu har han smitit i väg till jobbet. Jag menar han har ju varit borta en hel dag från jobbet redan, klart han börjar längta tillbaka...:)

nee.. tack o hej, leverpastej...