.nya svenska ord.

byxringning (byxringa) - när någon av misstag kommer åt uppringningsfunktionen på mobiltelefonen, exempelvis när den ligger i byxfickan

djupna - motsats till bottna när man badar (Ofelia 3 år)


fulbryt
- att bryta ihop när man ser sig i spegeln vissa dagar


fyrkantisera
- omvandla mänskliga saker till processer och system


glömme
(ha bra glömme) - att ha dåligt minne (glömme är ett gammalt svenskt ord för glömska)


kaja
- att lägga till båten vid kajen eller annan plats


medhavande
- partner till en som är gravid


minnig
- ha gott minne, motsatsord till glömsk (ordet har funnits tidigare i svenskan)


mittonde
- ungefär mitt i månaden


okramad
- tillstånd av brist på kramar eller annan fysisk kontakt


skrivas
- skriva till varandra (vi skrivs, jfr vi hörs, vi ses)


telefonique
- person med särskild talang för att tala övertygande i telefon; jfr fotogenique (fotogenisk)


tomstå
- att stå och inte göra någonting alls, till synes i en egen värld


övermåndag, förrmåndag
etc. - om dag i nästföljande resp. föregående vecka (jfr övermorgon, förrgår; Pontus 11 år)


barnbra
- bra för barn, t.ex. ett barnbra område


curla
- skämma bort barn


foka
- kortform fokusera


halvmesyrisk
- som utgör en halvmesyr


hygglosexuell
- när man ställer upp på sex för att vara hygglig


inbillningsfrisk
- när man tror eller vill tro att man är frisk trots att man är sjuk



kalasrelation
- när man ses bara på födelsedagskalas och jul


lättrökare
- person som röker 1-4 cigaretter om dagen


skönhetsvårdare
- samlingsbegrepp för alla som arbetar inom skönhetsvårdsbranschen


tittkö
- bilkö som bildas vid olycka på grund av att att folk stannar upp för att titta


.hemkommen.

Jaa, jag har faktiskt kommit hem från Mvc. För väldigt länge sen men jag har varit så upptagen o mototiverad till att uppdatera men nu tänkte jag klämma fram någonting.

Besöket hos Mvc gick hur som haver bra. Ganska högt blodtryck men ingen protein i urinet, så det var skönt. Nu kan jag pusta ut i cirka två veckor innan det är dax igen. Mycket har hänt sedan dess. Jag har varit hemma i Dalarna i helgen och spelat innebandy. Eller försäkt spelat innebandy. Efter cirkus 4,32 min på plan så vrider jag knät ur led för tredje gången. Det var ju ett tag sen sist, så det var väl dax igen. Så då var det bara att snällt hoppa på kryckor i ett par dagar. Knät är fortfrande väldigt svullet, och korsbanden är lite småonda och det är svårt att böja knät, men jag envisas med att jobba idag iaf. Orkar inte sitta här och ruttna. Fast det är lite kämpigt nuförtiden, jag känner mig ungefär som en strandad val. Kan inte böja knät och muutenki så känner jag mig inte allt för smidig. Det är tråkigt när magen är i vägen på jobbet. När man ska sitta på huk och tex linda ben osv. Jag vill kunna fortsätta jobba ända fram tills bäbben är ute. Vill inte gå hemma och ruttna.

Iaf så har jag bestämt mig att aldrig mer spela innebandy. Tråkigt. Inte innnan läkarna går med på att göra eb operation och helst ska dom skruva fast hela knät och stel operera det, för jag har tröttnat på mitt knä nu. Men jag känner bara att jag orkar inte börja bråka med läkarna om den där operationen igen. Undra om Foppa också fick lov att bråka mycket med sjukvården innan han fick sin fotoperation beviljad? hmm..

Fast jag var halvt handikappad så följde ottis, tilda, hannes och sanni med hit till sthlm för att fira lite sportlov. Det var riktigt roligt. Vi fick på museum, cosmonova, sydpoolen och såklart käka vi en massa onyttigt. Igår åkte dom hem och det blev alldeles tyst och ensamt här i lägenheten. I sommar måste dom komma igen, och då måste vi gå på grönan. Eikö vaan? ;)

Tanken var att vi igår skulle gå på förlossningsföreläsning och sedan var vi bjudna på middag i flempan. Men det blev inget utav det. Förlossningsföreläsningen bangade jag för att jag enviasdes med att titta på några närbilder på hur det ser ut och hur dom klipper under en förlossning istället för att man ska spricka. Det var alltså riktiga foton. Näääära tagna. Detta medförde att jag blev lite lätt illamående och svettig och jag kände mig inte ladda för någon förlossningsfilm där mamman skriker som om att hon håller på att bli styckad i 1000 delar.
Och jimppe jobbade så sent ugår att det inte var någon idé att åka till flempan heller, Tråkigt..

Ute skiner solen igen. jees.. plus 5 grader ute enligt våran termometer. Jag kan inte låta bli att tycka det här med globala uppvärmningen av vår jord är liiiite bra just idag. Härligt att få gå ut och jobba i vårvädret.
Nää, nu är det solbrillorna på och tåget mot jobbet som väntar.. Tingeling. :)

.rusa till mvc.

Nu har jag snart riktigt bråttom. Måste skynda mig till Mvc. Usch, jag tycker inte om att gå där. Man måste väga sig och annat tråkigt. Sedan så är jag alltid nojig över hur blodtrycket ska vara och vad urinprovet visar. Blää..

Aja, vi får hålla tummarna. Måste iväg nu.

.chicken.

Idag har inte så mycket gjorts. Ledig idag och ute har det varit värsta vårvädret igen. Så det blev att sitta på balkongen med en filt och skvallertidning. Hade hoppats på att få lite färg på min likbleka nuna, men icke då. Blir fortfarande lika rädd när jag tittar i spegeln.

Hade planerat att åka in till stan idag. För Stockholms stad en vårdag som denna är helt sjukt mysigt. MAn får värsta sommarkänslorna när männiksor sitter på uteserveringar med solglasögon. Då vet man att våren verkligen är på väg. Men lat som jag blev så orkade jag inte ta mig in till stan. Tänkte att jag säkerligen sparar några kronor och kanske några kalorier med att stanna hemma istället.

Just nu håller jag på att laga honungs marienerad kyckling, ris och currysås. Känner att jag håller på att döööö av hunger. Och inte vet jag heller riktigt när kyckligen är färdigt så jag brukar låta den vara extra länge i ungen för att vara på den säkra sidan att jag inte smittas av fågelinfluens och förvandlas till en kvittrande pippifågel som pickar på en talgboll.

Kl 19 så är det gympa som gäller. Så håll i dej bäbisen, för ikväll blir det åka av. 

Imorgon är det så kallad förlossning information på Huddinge sjukhus. Och min barnmorska tycker att jag ska gå på den. Men jag vill hellre jobba. Känns tråkigt att säga nej till jobbet. Jag vill passa på att jobba nu medans jag fortfarande kan. Jag kommer få nog av att gå hemma sen. Sen kan jag springa på förlossningsinfo varje kväll om min barnmorska så vill. Men inte imorgon, då är jag upptagen. Eller vad tycker ni? Hur viktigt är det med alla dessa infon och kurser för blivande föräldrar? har ni gått på sånt? 

Jag har liksom aldrig varit för alla dessa kurser om hur allt ska göras och hur allt ska gå till. Det är klart att man måste vara lite förberedd och veta i princip vad som händer, och inte vara helt uno. Men det vet man ju redan. Det har man ju tagit reda av nyfikenhet redan på egen hand. Behövs ingen 4h föreläsning för de. Är jag helt ute o cyklar? Kanske borde gå på den där föreläsningen ändå för att skärmma skiten ur Jimppe, och mig själv oskå för den delen. :)

Nä, nu ska jag äta en ensam middag. Jippiiie!! :) 

.nattuggla.

Klockan är så mycket. Mitt på natten kl 2 och här sitter jag och ugglar. Men när man bara jobbar kvällar och är kvällspigg så vad gör man? Datorn är det enda sällskap som finns.

Helgen kom och gick. Jag förstår inte hur helgerna kan gå så fort. Jag jobbade fredagkväll och sedan åkte vi hem till Kati på tjejkväll. Tanita kom ju också från Dalarna så det var väldigt trevligt. Fast jag misstänker att folk tillslut började småtröttna på mig, Pirre, tani och Annso efter en massa fnitter som bubblade ur oss och som inte gick att stoppa.

Lördag var vi på väg till Kaknästornet innan nuortenilta i Jakan. Men av någon konstig andledning så gick klockan myckte mycket fort fram under lördagen och vi hann inte med nå Kaktorn. Så det blev nuortenilta i Jakan och sen iltakylä hos Nymark. Där emellan så hann vi hamna mitt i ett bombattentat på en pizzeria. Eller vi misstänker att det var de eftersom det small som raato. Eller så vad det en fyllis som ramla in i väggen. Nått utav det iaf. Jag hann iaf checka ut var närmaste nödutgång fanns ifall situationen hade blivit ännu mer kritisk. 

Idag har vi varit i Norsborg och lagat tacos och fruktasallad. Så min mage har nog vuxit även idag. Men gott var de. Sen var vi till Flempan en sväng innan vi (pirre,jag,annso och katta) skjutsade Tani till tåget för hon skulle åka tillbaka till skogen. Pirre var queen på att göra bil i sthlm c. Som självaste tapsa haapala/ en biltjuv.
Kvällen avslutades med att vi åkte hem till Väyryset och bastade. Eller alla andra bastade utan jag. Jag fick sitta vakt och kolla så att deras två veckor gamla bäbis inte slutade andas. (?) För han brukar göra det och då ska man klappa han lite så kommer han igång med andningen igen. Läskigt. Så nu vet jag inte ifall jag vill ha en liten bäbis, det var alldeles för jobbigt att hålla vakt att den inte skulle sluta andas.

Måndag igen imorgon och en ny arbetsvecka.

Kaikille työniloa ja opiskleuintoa tulevalle viikolle! :)

.tjockisen.

Teija ville se min tjockis mage. Den har vuxit på senare dar, fast av nån konstig andleding så växer den åt alla väderstreck. Jag blir större åt alla håll o kanter.

image63

image65

Jaa, tyvärr vet kag inte vilken vecka jag är i. Har tappat räkningen för länge sen. Förresten så vet jaginte vilket datum jag har beräknad tid heller. Jag tror det är den 8 Maj, pirre påstår den 6 Maj. :)

Här får ni se tjockisen själv och hennes keps.:)

image66

Nu ska jag åka o jobba. Trevlig helg alla! :)

.sjukling.

Idag blev det inget jobbande för min del. Vaknade med en så otrolig halsont, snorig näsa och tjockt huvud och feber så jag hade en väldigt ångest ifall jag skulle jobb eller inte.

Självklart ska man inte åka och jobba när man är sjuk, har feber och allt, men jag är en så trogen arbetare, att det verkligen tar emot att sjukanmäla sig. Jag inbillar mig jämt att dom inte tror på mig, och att jga bara hittar på. Men men, nu är jag iaf hemma och chillar. Lovade jobba i morgon kväll tre h istället. Hoppas febern går över tills dess iaf.

Det var ju trökigt att jag skulle bli sjuk just idag. Hade varit trevligt att jobba och gå i detta fina vår väder. Nee nee, istället sitter jag här inne i en tunkkanen lägenhet och ugglar. Så hälften av tjockheten i mitt huvud beror säkert på att jag bara setat inne. Men vad gör man..

Jag försöker sysselsätta mig med att sticka en overall till bäbisen. Visst är jag duktig? Tyvärr stickar jag hellre än bra, så jag passar på och stickar så långt jag vet och förstår hur man ska göra. Sedan måste jag hem till Dalarna för att få coaching av mamma. Det svåraste är ju att läsa beskrivningen. Jag fattar nada. Sen när man ska räkna hit och dit och maskor jämt fördelat osv. De är då mina sticknings kunskaper inte räcker till.

Annars har jag länge funderat på vad jag ska måla på min väv som jag fick av jimppe i födelsedagspresent. En stor fet väv som jag tänkte hänga upp i sovrummet. Vad ska jag måla? Även i detta fall så är det tyvärr så att jag målar hellre än bra. Så det får jui nte vara allt för avancerat. Funderar på att bara slafsa på lite färg och sedan säga att det är fint ur ett konstnärligt perspektiv. Då har ingen ngt att säga till om..

Nää, nu ska jag äta apelsin och bli frisk.

tack och hej leverpastej.

-ett under-

Det är ett stort under att jag är uppe och går idag, och att jag överhuvudtaget tog mig upp ur sängen. Igår var jag på friskis o svettis med pirre o annso. Jag som inte gjort något mer anstängade än promenad och vattengympa på 100år, trodde att   jag skulle dö av träningsvärk dagen efter. Men nej då. Lite känner jag i kroppen att jag gjort något men inte mer än så. Jag som hade velat ha värsta träningvärken för att för en gångs skull få känna att jag rört på fläsket!!

Gympan gick riktigt bra. Orkade mycket mer än jag trodde och inte hade jag sammandragningar heller. Dom är mycket värre när jag är ute ioch går vanligt bara. Konstigt de där..

Ute är det iaf vår. 7 plus grader och solen skiner och fåglarna kvittrar. Allt talar för att jag MÅSTE gå ut och ta mig en liten promenad innan jobbet... Folk går runt i solbrillor utanför fönstret.. Dom verkar tro att det är vår på riktigt..

.ei aina voi tietää.

image62

.äntligen fredag.

Äntligen fredag vilket betyder att det är helg och inte vilken helg som helst utan en helg i Dalarna. Alla andra som ska åka med till Dalarna jobbar eller går i skolan (Jim, Ipu, Pirre och Annso.) Jag är den enda som skulle varit redo att åka redan i onsdags till Dalarna.

Men jag borde göra en massa innan alla slutar o vi ska åka.

1. Städa ur min garderob. JAg köper nya kläder hela tiden, men aldrig hittar jag ngt att sätta på mig. Städa ur garderoben kanske skulle underlätta.

2. Ta en promenad.

3. Duscha och bråka med min keps o försöka få den att se ut som en lugg istället.

4. Bädda sängen.

5. Packa.

6. Laga mat. De får nog bli köttbullar, potatis, brunsås och lingonsylt.

7. Diska

8. Tömma kylskåpet på allt som blir gammalt under helgen.

9. Tömma soporna.

Sedan är nog jag ganska redo för Dalarna. Dax att sätta igång då..


.klia klia.

Det är torsdag kväll här i fjollträsk och jag sitter här och håller på att bli galen när det klia så extremt mycket överallt. Katta klippte en keps till mig idag, och det är hår exakt överallt som kliar. Måste nog duscha för att bli av med allt kliande.

Joo, en keps har jag som sagt lyckats fixa till mig idag. Det var dock inte meningen att det skulle bli en keps, utan tanken var att de skulle bli en snygg ny frisyr med lugg. Jag intalar mig själv jämt att jag inte har någon virvel i pannan nå mer, och att luggen kommer ligga perffa och bra. Men ack så fel jag hade även denna gång. Min lugg står rakt ut som en liten skärm som skyddar mot solen. Flopp säger jag bara. Så nu är det hårblås, plattång och hårspray som är min enda räddning. Men när luggen väl ligger ner som den ska, så är det riktigt snyggt faktiskt! :)

Den här dagen har varit efterlängtad. Min lediga dag. Men inte slapp jag jobbet helt för de, utan jag fick lov att åka till Bredäng och få deligation. Jag har varit lite olaglig och delat ut medicin utan deligation, men seriöst som hade jag glömt av hela grejjen. De där med deligations utbildning känns alltid lite jobbigt fast det är ju väldigt viktigt ändå. Men dom säger samma saker jämt. Detta var min fjärde deligations utbildning jag gått på under min yrkeskarriär. Suck.

Sedan blev det skärholmen med pirre. Fast jag slösade inte en enda krona. Är lite småstolt över mig själv att jag höll mig. Kanske beror på att jag inte hade så värst många kronor som jag skulle kunnat ha slösat.. kanske.

Idag började jag förresten mitt nya sunda liv. Dvs inget godis eller annat onyttigt. Jag har fått en sån ångest över att vågen bara visar mer och mer för varje gång jag ställer mig på den. verkar inte ha något som helst stopp. I natt drömde jag tom att jag hade bristningar hela benen fulla, och att jag inte insåg vad det berodde på innan Tanita så snällt sa det till mig i drömmen. :) Men de är ganska skönt å va gravid. Det gör liksom ingenting om magen står ut och man är lite bullig om kinderna, de hör till liksom. Passar mig perffa! Men jag har kommit framtill att de där med godis o annat onyttigt kan jag skippa för jag kommer få fortsätta bråka med mina extra kilon som aldrig förr när bäbisen ploppat ut och jag inte känner mig sådär gullig och söt med en bulldeg till mage.

Mitt nya liv började riktigt bra framtills jag åkte hem till Katta och tröck i mig 1/3 Hawaii och sedan kunde jag inte motstå den enormt goda morotskakan som katta bjöd oss på.
Jahapp, så i morgon är det bara att börja om ifrån noll. Nya tag. Så den som bara vågar nämna ordet "matka karkkia" i bilen på väg till Dalarna imorgon kommer få ångra de bittert. :)

Snart verkar jag vara den enda som inte riktigt tror på att det är en RIKTIGT bäbis i min mage. Tom. försäkringskassa tror att jag är gravid på riktigt och skickar hem massa papper om föräldrarledighet osv till mig.  Idag vågade jag tom. stoppa in näsan på h&m bäbisavdelning och smyg titta lite. fast bara titta, inte röra, det vågar jag inte riktigt än! :D

Förresten så verkar bäbisen vara väldigt idrottsintresserad och vältränad. (Hon eller han brås helt klart på mor sin.) *host host* Bäbisen har väldigt bra självdiciplin för  varje kväll sysselsätter hon/han sig med att utöva gymnastiska övningar. (Som mor sin). Om det fortsätter såhär så står det nog inte på innan det blir hål i magen och en fot sticker ut genom naveln. Känns som så iaf! :)

Nää, nu känner jag att det är verkligen gonatt dax för mig. Natti natti!


.svich.

Här har det gått undan kan jag säga. Jag har hunnit vika in all tvätt, städat toaletten och sovrummet. Dvs. plockat undan, dammat, dammsugit, torkat golvet och sedan bytt sängkläder. Sen har jag ju hunnit diska lite och laga mat till mig och lagt undan en portion till min bortskämda man för att han ska slippa laga mat själv när jagjobbar ikväll. :D

Så nu har jag precis ätit lunch här vid datorn och nu ska jag rusa till Haninge C och ev banken. Sedan ska det jobbas. Ibalnd är det bra att man har sånna här dagar när man sprudlar av energi, för dom dagarna då man osprudlar energi är oftast många fler. Det bidrar till att dammråttorna flockas i hörnen..


Snart är det sälen som gäller igen. jeah! ;)

Sälen  2007



ps. Tani, jag är fortfarande bitter över ditt enorma ointresse för mitt stora skavsår på tån. ds. :)

.tisdag.

Det tråkiga med att jobba kväll är att man aldrig får någonting annat gjort. Det känns som att det inte är någon idé att åka nånstans, jag börjar ju jobbet snart ändå. Fast jag börjar först kl 17, så jag skulle ju faktiskt hinna med en massa om jag vill. Fast jag borde jag ju laga lite lunch och plocka undan lite osv, så nää, det blir aldrig att man åker nånstans.

Någonting jag borde göra är nog att ¨gå till banken och fixa en kod till mitt bankkort. På banken här i Haninge VÄGRA dom ge mig och jimppe ett gemensamt konto. Förstår inte varför. " Ja men om ni skulle gå skilda vägar osv så rekommenderar vi inte ett gemensamt konto". Vietävä puckon. Inte har jag iaf gift mig för att planerat att vi ska gå skilda vägar. Aja, men iaf har jag ett kort till jimppes konto så att jag har tillgång till hans pengar, även om kontot står på bara jimppes namn. Sedan har jag mitt swedbank konto kvar där jag får in min egen lön. Haha, visst låter det bra? Riktigt jämt fördelat det här. Muohaha! :)
+ plus att jimppes konto såklart är betala räkningar konto, betala mat konto och bensin osv.

Haha, oppipahan för att han tjärnar så mycket bättre än mig. FAST jag håller på med mycket viktigare och värdefullare saker. Jag jobbar ju faktiskt med människor och hjälper som att få ett så bra och värdigt liv som möjligt. Vad gör Jimppe då? Joo, monterar upp pensionärs akvarier till rika pensionärer som inte vill sista ute på en kall balkong och röka. Ändå tjärnar han mer än mej...Mycket mer än mej. Det är faktiskt ganska sjukt tycker jag.. Riktigt sjukt..

nää, nu ska det börjas göra något vettigt. Kan ju börja med att vika in all tvätt som min tvättade igår.

Jag måste bara få berätta hur pendantisk min man är. Igår hade han tvättat så fråga jag varför han inte kunde slänga in mina kläder i min garderob också. Svaret var att han inte visste i vilken ordning jag ville ha dom. Jag förklarade och visade för honom att jag inte har någpn större ordning i min garderob, utan att det bara är att trycka in dom där det finns plats. Han sucka och tyckte jag var den mest oordningssamma människan i världen.

Joo, till saken hör att jimppe VIKER pedantiskt sina kalsonger och lägger in dom alla vita i en hög, svarta i en hög och fler färgade i en hög. Jag DÖÖÖÖÖÖR... Plus att han garderob muutenki är i tiptop jämt. Jag förstår fortfrande inte att jag och jimppe muka ska vara gjorda för varandra. Vi är så olika när det gäller ALLT! :)

Läser förresten era män/pojkvänner era bloggar? Min man vägrar läsa ens min blogg (än en gång är vi sååå olika). Så det är liksom frittfram för mig att snacka skit om han här. Ifall han kommer säga någonting om detta, så kommer han bli tagen på bar gärning, att han faktiskt smygläsaer min blogg. Haha, det skulle vara kul...

.har ni sett.

Har ni sett vilken fin bakgrund Tilda har gjort till mej? Jag är inte riktigt haj på de där, så jag överlät det till Tilda. Riktigt nöjd. Mycket bättre än min förra rosa tråkiga! :)

Jag är på G att borsta tänderna och lägga mig nu. Imorgon är det näst sista dagen innan jag får ledigt för helgen. Börjar känna som det behövs en ledig dag snart...

Gonatt!!

.natt.

Fredag natt. Eller det är ju faktiskt lördag redan. Jimppe sover som en stock, men jag är ute i bloggvärlden och snokar och tänkte skriva ihop ett litet inlägg lite fort, även om jag är ganska mycket feting trött efter en hård dag på jobbet. Inte nog med det har jag fyra jobbkvällar framför mig, så det är bara att bita ihop. I morgon och på söndag har jag dessutom ett schema där jag måste bistiga ett svinhögt berg ( en lång uppförsbacke). Det brukar ta mig ganska lång tid att ta mig upp för den, pga att jag måste stanna med jämna mellanrum för att jag har sådana sammandragningar. Och i bland får jag lust att hoppa ner i diket och pluppa fram en bäbbe för det känns nästan som den är halvvägs ute redan. nästan.

Men annars är jag väldigt lyckligt lottad faktiskt. Har inga som helst problem med foglossningar eller ryggont fast det är MYCKET gå på jobbet, upp o ner och lyfta hit o dit. Ibalnd känner jag lite i ryggen på kvällen efter 8h på jobbet, men det skulle jag nog göra även om jag inte är gravid. Ibalnd misstänker jag att jag är onormal när jag mår så bra som jag gör. Aja, nu ska vi inte ropa hej, snart kommer väl alla graviditetskomplikationer, ALLT på en och samma gång och jag får sitta i rullstol resten av graviditeten. (peppar peppar ta i trä)

Fast jag har kommit fram till att jag har min stora breda rumpa att tacka att jag slipper foglossningar. ( jag vet att det ej beror på de, men kanske. ;) ) Och att jag helt enkelt är SÅÅÅÅÅ atletisk och har en SÅÅÅÅ vääältränad rygg. Jag visste väl att jag någon gång skulle få nytta av alla rygglyft på friskis golvet och mina timmar på gymmet, för när jag förr i tiden var aktiv där så märkte jag iaf ingen skillnad. haha. :)

Apropå ingenting så börjar jag inse att det faktsikt är NÅGOT i min mage. Börjar lite smått inse att den nån gång ska ut och att JAG ska bli förälder. Värsta är att jag även insett med skräck blandad förtjusning att mina dagar som icke förälder är räknade!!! Jag längtar efter den dagen jag får se skrutten på riktigt första gången och jag ser framemot att bli mamma. Men ibalnd får jag sån här ångest attack när jag inser att jag måste ta ansvar, bli mamma för all framtid och uppfostra mina barn.  Och sen får jag prestastionsångest över hur jag ska kunna vara lika bra mor till mina egna barn som min mamma har varit och är för mig? Kääk.

Samtidigt har jag fått för mig  att mitt barn ska ta över hela mitt liv. Att jag kommer tappa min identitet och aldrig mer vara Jenita. Att jag kommer kalla mig själv för "pelles mamma" istället för Jenita. Att jag kommer springa runt med en praktisk skötväska istället för en snygg handväska. Att jag och andra människor kommer endast ha mitt barn att prata om. Bla bla bla.. listan kan göras lång. Haha, jag vet inte var ifrån jag fått alla dessa idéer, och jag vet inte om jag är helt korkad. Men jag försöker intala mig att det bara är en normal bearbetningsfas inför min kommande föräldrar roll. Visst låter det bra? :)

Nää, nog snackat om ungar och graviditeter. Fast en sak till bara. Vad ska jag ta mig till om jag får en son? Jag vet inte ett ENDA snyggt pojknamn. Seriöst. Om det blir en gosse så är goda råd dyra, för då får han nog leva livet här på jorden namnlös! :D

Natti natti! :)

.trökmåns.

Jag känner mig som en tråkmåns just nu. Den här veckan har jag typ inte sett andra människor än min man, (börjar få riktigt nog av honom nu =) ), jobbarkompisar och kunder på jobbet. Går hemma på dagarna och sedan bär det av till jobbet vid 14 och är hemma ty vid 22.  Skulle ju eventuellt kunna slå en pling till Pirre och fråga om hon vill komma till skärholmen C och ta en kaffe med mig innan jag börjar jobbet? För idag börjar jag 17 och slutar kl 20.30, ingenting mig emot då det är fredag och jag hoppas på att få se någon annans nuna än endast min mans.

Fast till saken hör att vi har bokat tvättstuga från kl 13-16. Så jag måste iaf hinna tvätta en maskin tvätt. För snart får vi inte plats att sova i vårat sovrum som väller utav tvätt. Jag HATAR tvättstugor. Jag skulle kunna mörda för att få en egen  tvättmaskin, eller nåja, slå lite iaf. Men det kan man ju bara drömma om så länge vi bor här i den här lägenhten. hyran ligger på typ 6500:-, pytteliten 2:a, strängt förbjudet att spika hål iväggar och förbjudet att installera tvätt eller diskmaskin. Ändå är det ett första handskontrakt. Sjukt. Därför har jag extremt svårt att få denna lägenhet att kännas som hemma. När man inte ens får göra vad jag vill. Har inte ens orkat bry mig tillräckligt att jag köpt soffor, för jag är mentalt intsälld hela tiden på att flytta ut. Vilket bidrar till att det är tråkig att bjuda hit folk på besök när vi ej har soffor, vilket i sin tur leder till att jag får nöja mig med min mans nuna och skylla mig själv att jag känner mig som en torrboll. Slutsats = En soffa skulle lösa alla problem. Synd att jag inte har råd med en just nu då.

För jag har faktiskt viktigare saker jag måste prioritera. Som te.x ta det där förbaskade körkortet. Jag håller tummarna som raato att tani fixar uppkörningen, så att hon har det gjort, för att flytta hemifrån och inte klarat uppkörning det är ingen hit ska jag tala om för er. En gång i tiden var jag en riktigt hejjare på att köra bil, då när jag hade uppkörning och kuggade med ett slarvfel, då KUNDE jag faktsikt köra bil något sådär bra iaf. Aldrig kommer jag nog bli riktigt hejjare på de för jag är alltid lite smårädd för mig själv i trafiken, men jag var iaf så pass säker att jag NÄSTAN lyckades övertala VV att jag är king på att köra. Men tyvärr bara nästan.

Nästa steg är nu att jag ska gå ner till grönlunds trafikskola som ligger runt hörnet och ta lite körlektioner. Min talang ligger någonstans där undangömd, lite ringrostig bara. Jag har faktiskt varit och snackat med dom en gång när jag hade sparat ihop tillräckligt med pengar, men då gick våran bil sönder och SÅKLART fick vi lov att ta av mina sparpengar som jag flitit sparat ihop. Men nu har jag sparat igen och har snart tillräckligt med pengar att det ska räcka ända framtill målet.  Måste bara lära mig att våga köra här i Sthlm. Uppkörningsområdet är runt globen och sveriges svåraste rondell. Men jag ska fixa biffen, om det nu ska ta 37år och kosta många liv.

Så ett tips till er alla kloka, gör inte som dumma jag och flytta hemifrån innan körkort!!!

ps. Om man ska försöka tänka positivt så skulle de ju faktiskt vara värre o bo i Dalarna utan körkort. Här i sthlm har dom iaf lokaltrafik, tillskillnad mot lantbussarna 57:an, 81:an, 58:an och 56:an osv. Haha..:) ds.