.snabbis.

Jag har bråttom. bussen går 16.30 hem. och jag ska rid kl 18 pch hinna städa vildmarks nån gång också. :( Och inte nog med de ska jag hinna vara med jimppe lite också.;)

Idag gjorde vi en undersökning på pyskologin. En undersökning om personligheter.

Såhär beskrivs min personlighet:

"Närvarande och ansvarstagande. Är i allmänhet uppriktigt intresserad av hur andra tänker och vad de önskar och försöker ta hänsyn till andra människors känslor. Kan lägga fram förslag och leda en gruppsikussion med lätthet och takt. Sällskapliga, populära och förstående. Öppna för både ris och ros. Tycker om att stötta andra och hjälpa dem att utnyttja sina möjligheter"

Stämmer detta? Njaa.. men denna var den som stämde bäst in iaf. om man kolla dom andra alternativen.
Men de där med poppis..njaa;)

.Tidsoptimism.

Jag är den största tid optimist som finns. Jag KAN inte sätta mig ner och plugga i tid. Jag går runt i ca en vecka innan, och har magsår och kan inte göra nånting och avstår från allt roligt för att jag ska "plugga". Jaha, och pluggar jag då? nää.

Tiden går och jag kan inte uträtta något vettigt för jag vet att jag borde plugga. Sen så är den plötsligt där. Kvällen jag hatar och har fasat för. Dagen före provet. :S
Nojaa, de börjar bra. Jag tar fram böckerna och lägger mig i sängen för att plugga.. Jag läser 2 sidor, och helt plötsligt i den mest spännande situationen då President Nixon håller på att göra inbrott i Watergate, så faller Jenitas ögon ihop, och...ZZzzz..

Klockan 18 slår jag upp ögonen med ett ryck och jag känner hur provet skaver i mitt samvete.
Jag bestämmer mig att sätta mig vid kösbordet för att undvika att falla i sömn. De går bra förutom att jag emellanåt måste uträtta massa viktiga saker. Prata i fonen, ut och övningsköra och äta mat. och massa annat viktigt. För jag har ju faktikst hela kvällen och natten på mig. För jagh ar ju sovit på dagen.


Allt skulle ju kunna verka bra, men kl 22.30 är jag så trött så Gorbatjov och alla andra Sovjetiska ledare blir en enda röra i mitt huvud.

Detta slutar med att jag tänker, tidsoptimist som jag är, att jag tar tidigare bussen till skolan. Och lägger ner boken och stänger mina trötta ögon. Jag hinner ju faktiskt plugga i morgon.

men när jag väl kommit hit på morgonen den stora dagen då provet ska äga rum, inser jag att 35 min är för kort tid för att lära sig allt om Kubakrisen, Berlinmuren, Berlinblockaden, Gorbatjov, Stalin, NATO och Warzawapakten. Alla bakomliggande orsaker och utlösande faktorer.

Så nu sitter jag här. Efter provet, och tänker, nästa gång, då raaaaaaaaaaaaaato ska jag börja plugga i tid.

.Jenita.

Jag väntar på att pappa ska sluta jobbet. Tänkte fördriva tiden med att fylla i en sån här grej som Teija gjorde. :)


Favoritcafé:
Amira i Jyväskylä. :)
Favorittidning: mama är faktiskt väldigt bra. Men Glamour och BT går också.
Bästa saken som hände i sommar: Sommarjobbet var riktigt kul!
Favoritplagg i garderoben just nu: Mina pillifarkut från Vero Moda för 499:-
Längd: 163cm
Byter gärna garderob med:
Vanligaste färgen på mina kläder: Jeans och sen nån tröja till. De varierar.
I sommar gick jag klädd i: Arbetskläder eller bikini när jag var ledig. :)
Men absolut inte i: Kort kort mini kjol
Byxa eller kjol: Byxa
Senast utlästa bok: Långa vägen hem av Daniella Steel. Eller var de så? de var så länge sen så jag minns inte. :S
Mitt hem kan beskrivas som: Galet men jag trivs.
Mig själv med tre ord: Student, Tjej och 18år
Jag tränar: Självklart på att bli vuxen, som teija, men de kommer jag aldrig bli. så jag tränar även på Friskis.
Jag ville bli när jag var liten: Psykolog tror jag de va.
Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Trött och hungrig
Är det nåt du absolut inte äter: Gröter av olika slag, blodpuddig och kalopsen i skolan. tyvärr.
Kläder just nu: Jeans och en svart piké tröja. Fantasi fullt. wow!
Vad sa du senast: No en mä nyt tiiä. Pappa som frpga nåt tråkigt nyss.
Fisk eller badkruka: Fisk, om de är varmt i vattnet. vilket de aldrig är enligt mig.
Hur många kuddar sover du med: En platt liten stackare
Spelar du nåt instrument: Har spelat trumpet. tror de eller ej. :)
Morgon- eller nattmänniska: Absolut en natt människa.
Sparare eller slösare: Om jag har lite pengar = slösare och sen tvärtom. Väldigt ologiskt.
Är du kittlig: Jaa, under hakan. Och de har jimppe kommit på till min stora förtvivlan.
Snarkar du? Nej, de gör jag nog inte. Men ibland kan de kommanå könstiga ljud vid inandning. :D
Stjärntecken? Skorpion
Rädd för insekter?Jaa, om dom kommer överraskande. men jag kan faktiskt titta på en myra på 2 m avstånd.
Äckligaste insekten: Spindlar och maskar och Flygande Jakob
Största svaghet: Bita på naglar och rökning och sötsaker. :(
Det här är jag bra på: Att sova, prata i telefon i 2 h i sträck och slösa pengar på onödiga saker.
Bästa bok? Jag är faktiskt ganska imponerad av Dan Browns Da Vinci Kod.
Vad vill du jobba som? Sjuksyrra eller grundskole lärare
Chips, morötter eller godis? Godis
Pizza eller hamburgare? Burgare
Stökigt eller välstädat? så att man känner sig hemma.
Vilken hand håller du gaffeln i ? Jag äter med bestiken i fel hand. Vilket jag fick lida för när lrarna i lekis fikc för sig att alla skulle lära sig äta med bestiken i RÄTT hand. Argh!



.bööörn aout.

Jag kommer att bli utbränd vid en ålder av 18 år.
Jag känner de på mig. Jag har så mycket att göra, så att tiden inte räcker till.
Jag ska gymma 2 ggr i veckan, gympa 2ggr i veckan, rida 2 ggr i veckan och även städa vildmark´s 2 ggr i veckan. Och mitt problem är så va, att en vecka innehåller enbart 7 dagar. Och jag skulle uppskatta om de fanns lite stund kvar till skolarbete och till att umgås med min familj och hjälpa till hemma.Plus att umgås med moster och pojkvän i bland.

Aja, allt detta är ju frivilligt. De är ju ingen som har tvingat mig till att uträtta alla dessa måsten! Men jag kan inte välja bort något utav de. eller joo, nu har jag typ halvt sagt upp mig med de här städandet. Jag är ju trots allt en människa jag också, och då fär man inte bli utbränd vid enbart 18 år ålder. :)

Jag ska aldrig låta JImppe börja gymma. Jag som är så svartsjuk av mig. Gymmet bara kryllar av uuuur snygga och vältränade tjejer. Ett rent paradis, om man vore homosexuell.
Jag funderar på att börja använda mask när jag går till gymmet. För att dölja min identitet. De är lite pinsamt ibland när en utav dom ursnygga tjejerna använt en maskin, sen är de min tur, då får jag lätta på vikterna med sisådär 20 kg. Aargh. Men de är väl mitt mål. att jag en vacker dag ska bli en utav dom där ursnygga och vältränade tjejerna. Ha, lycka till. Jag har försökt här i 19 år snart.

Men.... Killarna på gymmet... dom ska vi inte ens snacka om.... ;)


Förresten, grattis familjen Forsman till Lilla Flickan. Sätt in bilder så fort som möjligt! ;)

.insjunkna ögon.

Argh vad jag är trött. De svider i mina ögon och förresten känns de som att jag inte har nå ögon överhuvudtaget. De är bara två stora tomma hål, som sjunkit in pga tröttheten.

Sitter i Vildmark´s. Har nyss städat färdigt. Jag är heelt sluut. Väntar på att Jim ska komma. hihii. ;)

Iallafall har jag varit i Finland, de är väl ingen som har missat de. En helt underbar vecka hade jag i Jyväskylä med flickorna. jag glömmmer alltid av, hur skoj de faktiskt är att hälsa på där. Men när man väl är där, då är man glad.
Nog för att vi inte gjorde så mkt speciellt. Gick på stan, var ute på promenader, och satt på fik och drack kaffe och snacka skit.

De är så himla bra i Finland. Alla mina vänner flyttade till Jyväskylä efter opisto. Så de är bara att åka dit, så träffar man allaihopa, och man kan göra en massa skoj tillsammans.

En väldigt konstig sak hände under min vistelse i Finland. Vi satt på Amira som vanligt och drack kaffe. Hux flux stod min opisto kämppis framför mig med barnvagn. Jag höll verkligen på att sätta kaffet i halsen och jag fick panik. Vad sjutton ska jag säga till en människa jag delat rum med i ett år men inte sett eller snackat med sen den dagen opisto slutade? och hon hade barn och allt. Heheee..(nervöst skratt) "Mitä sulle kuuluu?"

Jaa, som sagt jag skämdes, och vi hade inte mycke gemensamt nå mer. Hon tyckte situationen var minst lika jobbig som jag tyckte och vi sa typ ingenting. Tillslut sa hon att hon ska fortsätta shoppadet.

Där stod jag. Helt förskräckt. Tänk att vi bott i samma rum ett helt år. Miten se on nyt menny tähän pisteeseen?

Nää usch. Ibland önskar jag att jag inte gått opisto. För att slippa sådana här situationer. Men fördelarna väger mest. Annars skulle jag aldrig blivit vän med flickorna! ;)

.klippet.

Nu har de hänt. För en väcka sen nestan. (hähähä!) Och trott eller ej, så är jag faktiskt väldigt nöjd. Jag insåg att jag gjorde en alldeles för stor grej utav mitt frisör besök.. Jag hade magsår i flera dagar innan och jag var hyper nervös. Men hallå, frisör besök. de är något vardagligt för vanliga Svenssons.

De blev ingen tant frisyr, ganska mycke uppklippt och så lite lugg. Men lite flopp blev de ändå. jag satt i frisör stolen, och frisören fick för sig att jag ska ha MITTBENA! Hallåå, jag ser ut som en..jaa, jag vet i sjutton. Jag ser iaf ut som jag gjorde i mellanstadiet. Men mesig som jag är så vågar jag inte säga att jag faktiskt trivs bäst med snedbena! Så på ena sidan är de lite kortare än på andra. Jag måste justera de så fort jag orkar. För min lugg åkte över fort som tusan när jag kommit ut hur salong highway.
Jag var nöjd!

Min lilla lilla syrra har börjat blogga. Checka in www.tildiz.blogg.se

På återseende JENIRA