.självkänsla.

Idag innan jobbet så lyssnade jag på Sommar i P1. Det är ett väldigt trevligt radioprogram ifall det är någon intressant person som ska tala. Många utav dem jag lyssnat på har sagt många vettiga ord, men även några har varit totalt ointressanta. Alltså tipsar jag er att lyssna på radio varje dag kl 13 eller  repris på kvällen kl typ 22.
Två sommarvärdar jag inte vill missa är Magdalena Graaf och Christer Fuglesang. Gå in på
www.sr.se/p1/sommar å kika när som ska snacka. Få inte missas! :)

Idag var det iaf en tan som hette Mia som snackade. Hon sa många vettiga ord som fick mig att inse att jag har dålig självkänsla. De kom som en blixt från klar himel att jag har dålig självkänsla. Allt som sa som kännertecknar dålig självkänsla stämde in på mig. Hjälp, tänkte jag. Så nu är det operation "Bättre-självkänsla-Jenita" som gäller. Jag ska jobba på den här gymma faktan jag insåg idag.

Annars är det bra med mig. Sitter på jobbet och ska jobba natt som vanligt efter en helg hemma i Dalarna. Är inte alls motiverad till att jobba idag. Känner bara usch och blä. Men de är tur att jag slutar jobbet tidigt i morgon. Och om de inte är fint värder i mmorgon så vet jag inte vad jag gör. Vi har en sjö ganska nära oss som heter Rudan. och jag har fortfarande inte mer än doppat tårna i den för att vädret har en tendens till att inte vara badvänligt när jag är ledig. Om det är mulet så ska jag gå till Haninge centrum å investera ett par inneskor att ha på jobbet.

Idag har jag lärt mig något nytt. Ni vet sån där suppositorier eller stolpiller eller hur ni vill kalla dom? dom där som ser ut som kanoner som man stoppar in i analen? man ska stoppa in dom "åt fel håll". Men den trubbiga sidan innåt? visste ni de? det gjorde inte jag. stackars alla människor som har fått ett stolpiller insatt av mig genom tiderna. jag har ALLTID satt in den åt "rätt håll". men det är tydligen fel. inte så konstigt att dom alltid har envisats med att glida ur när jag stoppar i dom, men inte när nån annan.
Haha, mysig fakta ni fick va. men jag tänkte att är det bara jag som varit så dum? nån annan? :)

Nu ska jag sätta mig framför TV och kika på "Vi vill vara anorektiker!" som börjar kl 22. Kan bli lite intressant och skrämmande!!

Kloka ord på radion idag:

" Oro är ränta på de bekymmer vi lånar från morgondagen."

-intealls-

Jag är inte alls sugen på att blogga idag. Känns som att jag inte har något som helst viktigt att skriva och ingenting speciellt har hänt. Men nu när jag ändå är hemma i Dalarna och för en gångs skull har tillgång till dator så kan jag faktiskt inte låta bli att göra en liten uppdatering.

Som sagt så är vi hemma å hälsar på. Kom hit i går och ska åka hem idag. Det blev en riktigt snabb visit. men detta var enda helgen vi hade möjlighet att komma hit å hälsa på nu. vi är lite upptagna med lite olika saker ett pat helger framöver, med driverse bröllop, jobb och finlandsresor.

Jimppe åkte för att spela fotboll ovh jag övervägde om jag skulle följa med eller inte. jag bestämde mig för att njuta av att sitta hemma å dega istället. det är ju inte så ofta man gör det nuförtiden. :) Kanske ska ta ut på en liten promednad om ett tag, eller eventuellt åka på loppis. :)

Denna veckas roligaste nyhet har varit att jag kommit in på Lärarhögskolan i Sthlm. Jiihaa! Jag blev så glad. Jag trodde verkligen inte att jag skulle komma in på någon skola. Men joda, den 27 augusti ska jag börja plugga till F-6 lärare med samhällsinriktning på lärarhögskolan. Jag hade redan lite ångest över att jag borde ha sökt jobb till hösten, men nu slipper jag de. Känner riktigt hur min rumpa längtar tillbaka till skolbänken efter 1,5 månader uppehåll från studier. :P 

men samtidigt har jag lite ångest över att jag kommer inte klara av högskolan. att jag kommer vara helt borta och sämst av alla. Få IG på alla tentor och få sparken för skolan för att dom inser att jag inte har någon karriär som lärare. :S Kääk, det är sånna där tankar som spökar. Men jag ska anta utmaningen iaf. ;)

Pirre, varför sökte du inte lärare i Sthlm? Då skulle vi kunna börja tillsammans till hösten...

.ensam.

Det känns som att jag är den mest ensamma människa i världen. Sitter på jobbet och ska än en gång jobba natt. Allt blir så himla tyst och ödsligt när alla andra åker hem och de boende går och lägger sig. Det känns som att livet utanför har stannat och att alla andra människor i världen föutom jag har slutat existera. Jag brukar kika ut genom fönstret för att se om jag ser någon levade själ. Bara för att lugna mig att det finns fler människor än jag här i världen.

Nåja, de låter som att det är pest och pina att jobba natt här. Men så är det inte. En normal människa skulle kanske tycka att det var lugnt och skönt. Men jag är en så extremt sällskaps sjuk och social människa att jag håller på att få nippertippan när jag inte har nån att prata med! Och inte går det att lägga sig än heller, är inte alls trött!

Jag har kommit fram till att det inte kommer något som hellst vettigt ur en TV. En massa världelösa patetiska dokusåpor från USA. Ty när 3 tjejer ska leta på en fru till sin pappa. Och jag klarar bara inte av att titta på sånt trams. Det är såååå töntigt å tillgjort! tårar hit å tårar dit å pappan hånglar med varenda en utav de blivande fru kanidaterna. Å alla suckar å stönar "ÅÅÅhh, jag känner att jag verkligen betyder nåt speciellt för honom!" Äh, då har jag redan fått nog å bytt kanal.

I morgon slutar jag iaf kl 9 å sen ska jag "hem" och tvätta. ( mitt riktiga HEM kommer alltid vara Dalarna). Ifall de är fint väder så vill jag åka in till stan å sätta mig på något mysigt ute fik vid hamnen. Jag hoppas min man vill följa med.

Jag har anpassat mig bra till dehär livet som gift. Ibland känns det riktigt sjukt att allt känns så naturligt och okonstigt att bo ihop med Jimppe. Det som för några veckor sedan kändes som helt.. främmande!
Vi lever ett harmoniskt liv med jobb, matlagning och allt vad det vardagliga livet har att erbjuda!  Ser fram emot en ledig helg då vi båda är lediga å inte har några som helst måsten. Vi har väl planerat att vi ska åka in på IKEA och köpa en bokhylla och eventuellt en hylla till badrummet.

Jag känner mig inte riktigt kry. Halsen värker och jag vill bara dricka varm te. Men efter kl 19 får jag inte dricka något för då måste jag springa på toa hela natten. Jaa, jag vet. jag har en väldigt mycket överaktiv blåsa. Jag borde nästan söka hjälp. Min blåsa håller på att ta över mitt liv. Det är min urinblåsa som bestämmer när jag får dricka och hur jag ska planera min dag för att inte råka ut för en situation då jag måste pissa på mig. :)

Nää, nu ska jag sätta mig vi TV och se på en dålig komedi. Suck.

trevlig helg till er alla och ni är jätte välkomna och hälsa på eller kanske skicka ett brev eller ett litet vykort! :)

Jenita & Jim Kinnunen
Vallagränd 33
13643 Handen

._._.

Om du skulle bli 10kr rikare för varje gott ord du sa om en människa, och 5 kr fattigare för varje ont ord du sa. Skulle du bli rik eller fattig då?

.26h.

Hejsan hoppsan.

Just nu sitter jag på jobbet. Har börjar jobbet idag kl 15 och ska jobba hela dagen + natten. Och även hela dagne imorgon fram till kl 16.30. Det vill säga att detta är ett ganska långt arbetspass. Man hinner få hemlängtan och nog av jobbet. Det gäller att känna sig hemma. Men det ska nog inte bli nå problem. Jag har en TV, internet och en bra bok som kan hålla mig lite sällskap. Och det är en sovande jour. Så jag får ävn några timmars sömn. Betalat på att bara sova, Ha, det passar perfekt för mig!

I dag när jag skulle åka till jobbet så hittade inte jag mina nycklar. Vilket ledde till att värsta paniken utbröt på Vallagränd 33. Jag sprang runt som en yr höna. Men det hjälpte inte, för jag hittade inte nycklarna. Det slutade med att jag helt enkelt fick lov att åka till jobbet utan nyckel och lämna lägenhetsdörren öppen.
Men det är tur jag har en snäll man. För han ringde mig nyss och sa att han hade hittat min nyckel i bilen. Han skulle komma förbi här någon gång under kvällen och lämna nyckeln. För annars kommer jag inte in i lägenheten imorgon när jag äntligen får gå hem efter detta marathonpass.

Jag har trivs väldigt bra med mitt nya liv här i Sthlm. Våran lägenhet är mysig och duger mycket bra för mig. Men vi har fortfarnde inga möbler alls i vardagsrummet. Ingen soffa eller bokhylla. Men det kommer.

Jobbet är riktigt roligt. Arbetet ligger cirkus 3km från våran lägenhet. Så det tar ungefär 10min med rullskridskor hit. Vilket är super skönt. Arbetskompisarna är jätte ttrevliga och de boende här är urgulliga!

Jag längtar tills vi får en dator. Det är när man är utan dator man inser hur beroende man är. Det är nästan skrämmande. Men jag vill ha en dator så att jag kan blogga, läsa andras bloggar, ladda upp bilder, snoka på bilddagböcker, läsa falukurieren på nätet, expressen och allt möjligt. men näppeligen päppeligen. Man får helt enkelt vara utan ett tag. Men dator det är prio ett när det gäller inköp.

Lena ringde nyss och frågade om jag skulle komma hem till Puhakka. men men.. jag jobbar..:(

nää, nu ska jag göra någonting vettigt. alla skattebetalare ska inte behöva betala mig när jag bara bloggar. Arbetet kallar.