.hotel Rwanda.

Idag har haf haft världens slappaste skoldag. En lektion, och det var bara film.

Vi såg filmen Hotel Rwanda idag på Historian. Jag rekommenderar verkligen denna film för alla. Det var inte många ögon som var torra när filmen var slut, eller iaf inte mina ögon.

Filmen handlar om folkmordet som var i Rwanda, ett land i Afrika, inte större än Dalarna, men ändå med flera miljoner människor. Världens mest tätbebodda land.
Två olika stammar i Afrika mördar varandra, helt utan andledning. Man ser inte ens skillnad på de olika stammarna. Under några månader mördas 1 miljon människor. Oskyldiga civila människor.

Det är sjukt att man närstan aldrig nämner detta som hände, historians största follkmord.  I våran  historia bok nämns det med bara en halvsida.

FN var i Rwanda för att rädda situationen,med de flydde från landet med svansen under benen, då de inte kan ha någon kontroll över befolkningen.
Och västvärlden vägrar hjälpa till. Jag tror västvärlden inte hajjade allvaret.

Efter lektionen var det mat. Vi gick till matsalen, och de regnade ute. "åååh, jag som har plattat håret i morse!" klagar flickorna.

Uach, vilket i lands problem. Man blir så tagen av en sån här film, men man glömmer av det lika fort. Hotel rwanda, var BARA en film, efter bara 10 min. 


Kommentarer
Postat av: Pirre

Vi såg oxå den här filmen i skolan och alla, varenda kotte grät när det var slut. den var verkligen hemsk men ändå en film som alla borde se. Den hjälper en att hajja hur grym världen kan vara. Men den var verkligen sevärd.

2006-10-25 @ 14:58:11
Postat av: Anonym

de mördade inte varandra utan anledning, spänningen mellan de två folkgrupperna berodde på att belgien favoriserade tutsierna då man ansåg att de var mer "europeeiska". De fick med andra ord mer privilegium än hutuerna, med andra ord: hutuerna förtrycktes i typ 50 år och blev jävligt arga och missnöjda.

2007-03-12 @ 20:36:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback